Első Magyar Flipperklub Fórum

Az Első Magyarországi Flipper Klub => Fórumtagok bemutatkozása => Topic started by: izs-49 on 2007. november 30. - 10:01:43

Title: IZS-49 (Pataky Gergely) EMFKE Elnök
Post by: izs-49 on 2007. november 30. - 10:01:43
Üdvözlök minden klub és fórumtagot, ebben az új topikban!

Pataky Gergely (IZS-49) Első Magyar Flipperklub Egyesületi Elnök

1976-ban születtem Miskolcon, 1984 óta lakom Budapesten, végzettségem ötvös-aranyműves (jelenleg a szórakoztató iparban dolgozom), van egy szép kislányom és egy öcsém.
A flipperek iránti vonzalmam elég korán elkezdődött, talán 6 éves lehettem mikor a családdal elmentünk a vidámparkba, ahol életemben először "játszhattam" flippergépen. Később mikor Pestre a belvárosba költöztünk, közelebb került a vidámpark és a flipperek is. Úgyhiszem ez volt azaz idő amikor végérvényesen beleszerettem ezekbe a csodálatos masinákba. Telt múlt az idő és elérkezett az "aranykor" amit én 1985-1995 közé tennék, amikor szinte minden művházban, billiárdteremben, kocsmában, játékteremben, strandokon legalább egy de inkább kettő vagy akár 30 flippererrel is lehetett játszani.Ezeket a lehetőségeket akkor elég rendesen kihasználtam.
 Egyik napon mikor a "Lidó büfében éppen egy Machine-t nyomtunk" jött az ötlet meg kéne nézni nincs-e a vidámpark eldugott raktárában azokból a régi "forgószámlálós" gépekből amiken régen még 2 forinttal játszottunk, és olyan sokat összetörtek kedvenc Bud Spenseres filmeinken. Ez talán 93-ban lehetett mert már valamelyikünknek volt kocsija!
Irány a vidámpark ahol az akkori "főszerelő" elmondta régen nincsenek már EM gépek semmilyen raktárban "bezúzatta őket az igazgatónő" de van egy eladó 1977-es Bally Lost World-je 15.000 FT-ért.
Ez abban az időben nem volt kevés pénz de mi ennél többet eljátszottunk egy hónapban úgyhogy az üzlet megköttetet, és megszereztem életem első saját flipperét ami azóta is a birtokomban van. Azt hiszem ez volt az első komoly jel ,hogy "fertőzött" vagyok.
Pár hónap múlva került még egy 82-es Pac-Man és egy évre rá a "nagy álom" egy EM gép egy Square Head (ezt a gépet a már nem létező Dunaújvárosi Vidámpark játékterméből vettem). Az utóbbi szintén mind a mai napig a birtokomban van.
Aztán jött a "fekete 1995" amiután szépen fokozatosan eltűntek a gépek szinte mindenhonnan. A pinball 2000 után még a gyártás is leállt a ballynál és én is lassan elfeledkeztem a régi hobbiról, csak néha kapcsoltam be a pincében porosodó két gépet ha átjött néhány haver.

A Flipperklubbal 2005 nyarán kerültem kapcsolatba. Egy régi cimborámmal szóba került milyen jó lenne újra "nyomni" egy KISS gépen.  Emlékeinkben már elég homályosan derengett a gép alakja, jött az ötlet, ha játszani nem is, de legalább had lássuk újra a régi masinát. Leültünk internetezni és a sok link között ráakadtam egy MAGYAR oldalra ami akkor az ELSŐ MAGYAR FLIPPERKLUB oldala nevet viselte.
Aznap beregisztráltam magam (2005 aug. 16.) IZS-49 néven. Amúgy ez egy szovjet motorkerékpár neve. Talán másnap, felhívtam Litit és mivel közel lakott átjött majd "lehidalt" mikor meglátta milyen régi szerkezetek pihennek a pincében. Hosszas beszélgetés után meginvitált egy összejövetelre amin megismertem a Flipperklub csapatát. Szerencsém volt mert nem sokkal később volt egy rendezvény ami után hivatalosa is a klub tagja lettem.
A későbbiekben sok utazáson (EB, Günther, Geisenbrun,) és 2 rendezvényen, oldalfejlesztésen, stb... tevékenyen részt vettem. Eközben elkezdtem szépen gyüjtögetni a barátokat, ismerősöket, kapcsolatokat és gépeket! Jelenleg több mint 15 gépem van különböző állapotban és típusban. De még nem teljes a gyüjtemény.
Később az  ELSŐ MAGYAR FLIPPERKLUB EGYESÜLET alapító és ellenőrző bizottsági tagja majd,  
2007.10.06.Tisztújító Közgyűlés óta Elnöke vagyok.