Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. július 07. - 10:12:15

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  2000 után gyártott flipperek  |  Topic: Indiana Jones 2008 « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] 4 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Indiana Jones 2008  (Megtekintve 72229 alkalommal)
bandi-to5
Ball 2 locked
*

« Válasz #70 Dátum: 2008. május 27. - 15:45:48 »

Sztem az összes stern gép olyan, hogy ha nem tudod hogy mit  kell lőni, akkor pár milliónál többet úgy sem sikerül összehozni. A képen látható indybe beleírtam a nevem 100 M körüli pontszámmal, ami igazán nagyon karcsú. Kicsit hasonló a pontozása mint a pókembernek. Egy jobban elkapott multiballnál, (még az én igen szerény tudásommal) is 50m pontot illik csinálni. (volt olyan hogy csak a bonusra adott 21m-et.) Valszeg, nagytudású kollégák, akik közelebb jutnak a géphez olyan 500m és 1 milliárd között fognak pontot csinálni.
Naplózva
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #71 Dátum: 2008. május 27. - 17:20:38 »

Vagy 1-2 embernek be kell épiteni még egy DMD-t, hogy kiférjen a sok nulla ...  :ohmygod:
Naplózva

"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
hokuszpk
Guest

« Válasz #72 Dátum: 2008. május 27. - 23:48:39 »

Sztem az összes stern gép olyan, hogy ha nem tudod hogy mit  kell lőni, akkor pár milliónál többet úgy sem sikerül összehozni.

Nagyjabol az osszes flipperre all. DE. ( peldabeszed kov. )
Itt nalam ket gep van. FunHouse & PinBot . A FunHouse picit osszetettebb gep, mint a PinBot. Nemtitkolom, a Fun nekem nagy kedvencem.
Viszont amiota itt van ez a ket gep, joparan megfordultak es jatszottak olyanok, akik az eletben meg sosem flippereztek. Es erdekes modon mindenki a PinBotra mondta azt, hogy "ez egy jo jatek". Miertis ? Mert sikerelmenyuk volt. Lehet nem koppant a gep, de azert akit gyorsterapiaval sikerult leszoktatni az 'egyszerre nyomom a gombot' es a 'mindig nyomogatom a gombot abbol nem lehet baj'  hozzaallasrol, az a PinBoton legalabb egy multiballt ossze tudott kaparni, ami tovabbi jatekigenyt generalt... Ugyanez a FunHousen mar problemasabb; ugye Rudyt pofan kellene loni, ami egy kezdonek nehez, es  ha nemsikerul, akkor inkabb feladja. Ezek a Sternek abs() nem nekik valok, igy meg nehezen fog gyarapodni a jatekosok tabora....
Naplózva
vpety
Jackpot
*

Pinball fanatic

« Válasz #73 Dátum: 2008. május 28. - 18:46:43 »

Nos nekem is volt szerencsém tesztelni. Jobb játéknak tartom mint a Spider Man-t (vagy akár a Black Spider Man-t) Igaz kevés (6) konkrétan meglőhető hely van rajta (a 4 filmnek megfelelő helyek, Swordsman vagy nevezhetjük mini pf-nek az előttem szóló után és a loop) + Indy targetek. A módok nagyon könnyűek, nem nehezedik 1-2-3-4-esen sem, csak több pontot ad. Legkönnyebbnek a Last Crusade módokat tartom végig csinálni (super jackpot-ig is, pedig nem is többlabdás, mégis Jackpotokat gyűjtünk, ez kicsit fura számomra. Az én fogalomtáramban a Jackpot és a Superjackpot a MULTIBALL-hoz tartozik, bár pont a Williams Indyn van loop jackpot, amit ugye mezei 1 labdás játéknál is kinyithatunk) Végiggyűjteni (1-2-3-4) a Kristálykoponya filmet lehet legkönnyebben (15 rámpa asszem, és fokozatonként egysuper jackpotot ad - megint egy labdás módban. Itt lehet az egyik extrát is, 7 rámpánál megszerezni. Másik EB, ha minden filmből legalább az első küldetést megcsináltuk (borzasztó egyszerű) Sorsolásból is sűrűn lefittyen (bár ez csak % beállítás kérdése) A végzet temploma és a frigyláda filmek módjai multisok (legalább itt nem vagyunk fogalomzavarban, ha Jackpotokat kell gyűjteni) a dúmtemplom kétlabdás, a frigyláda NYOLC labdás. 220-at ütögettem bele, de nem vagyok egy rekorder játékos és ráadásul egyedül, így nem tudtam olvasni sokszor, hogy hová is lőjem és főleg hányszor. Messze még a vége, mivel egyik filmet sem játszottam végig. Összességében nagyon élvezetes a gép, kár hogy a kocsmában csutkára tekert rádió elnyomta a hangeffekteket és a zenéjét :-(
Naplózva

"It will never work!"
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #74 Dátum: 2008. június 01. - 22:19:20 »

Hahó!

Hol lehet játszani az új indy-vel?

Köszi!
Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #75 Dátum: 2008. június 02. - 07:08:25 »

Hahó!

Köszi!

debrecenben van 1
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #76 Dátum: 2008. június 02. - 10:18:32 »

Hahó!

Köszi!

debrecenben van 1

Köszönöm!
Pesten esetleg?  :mosoly:

Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
Ramp
Special
*

« Válasz #77 Dátum: 2008. június 07. - 15:55:09 »

Játszottam a géppel(Debrecen Erzsébet utca- Jobb mint otthon söröző grand Sanyi 432mill).
Nem tetszik a gép,abszolút Dataeastes a feelingje.Nagyon egyszerű a játékmenet,egyszerre nem lehet megnyitni módokat ill multikat így nincs
annyi lehetőség taktikázásra.
A gép lényege hogy teljesítsük a Last Crusaider,Raiders of the Lost Ark,Temple of Boom,Kingdom of the Crystal Skull adventureok
4 szintjét.
Last Crusader:a bal scoopot kell eltalálni, a gép kiírja hogy hány lövés kell még pld 4 More.Ha kész elindítja a módot:Célpontokat kell löni 40 másodpercig egy 1millió alaoértékről megemelt pontszámért,a végén superjackpot.5x score.
Temple of boom: a bal scoop melletti Captive ballt kell többször meglőni.Ezután felemelkedik a golyó és az alatta levő scoopba kell ültetni.
Ez egy lock.3 lockra multit kapunk,ebből is 4 különböző van.
Raiders of the lost ark:középre kell lövöldözni a frigyládahoz 19x-szer hogy elindítsa a multiballt.Nehéz négyszer végigtolni krvára.
Először 8 golyós multit ad.
Kingdom of the Crystal skull:jobb rámpára kell felküldeni a 3.5.10.14. lövésre megad egy scene-t vagyis szintet.7. rámpára extrát is kapunk.
Extrát akkor is ad ha mind a 4 adventureből megcsináltuk az első szintet.Illetne sorsol is a gép(bal scoop-mistery)
Ezután következik a Final Adventure amiről egyenlőre hallgatok mert nem volt kedvem megcsinálni.3x kellett volna még meglőni azt a kib...
frigyládát.
Naplózva

Pinball is Dead
Sanch
Extra Ball is lit
*

« Válasz #78 Dátum: 2008. június 09. - 16:42:45 »

http://youtube.com/watch?v=DCvEi9wlPAk&feature=related

Aki esetleg még nem tud játszani vele, nézheti. Nem is rossz... Valami Sean Conery hangimitátort is szereztek hozzá. Még mindig nem tudom ki tervezte. Tudja valaki?

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
Sanch
Extra Ball is lit
*

« Válasz #79 Dátum: 2008. június 09. - 16:43:15 »

http://www.sternpinball.com/images/IJplayfieldLG.jpg

Másik csemege nézegetni.

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #80 Dátum: 2008. június 09. - 17:48:27 »

namtom azokat a bumszli csavarokat eltûntethették volna :P
Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
vpety
Jackpot
*

Pinball fanatic

« Válasz #81 Dátum: 2008. június 09. - 18:17:17 »

namtom azokat a bumszli csavarokat eltûntethették volna :P
mire gondolsz konkrétan?
Naplózva

"It will never work!"
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #82 Dátum: 2008. június 09. - 18:29:55 »

rögtön a karoknál, meg mindenhol ott vannak a csavarfejek nagy alátétekkel.
nemtom ezeket az új gépeknél miért nem rejtik el...
bár úgy nehezebb lenne javítani..
nemtom, lehet már nem is zavar annyira minél többet nézem
Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
Sanch
Extra Ball is lit
*

« Válasz #83 Dátum: 2008. június 09. - 18:34:37 »

rögtön a karoknál, meg mindenhol ott vannak a csavarfejek nagy alátétekkel.
nemtom ezeket az új gépeknél miért nem rejtik el...
bár úgy nehezebb lenne javítani..
nemtom, lehet már nem is zavar annyira minél többet nézem

Kb. 50 éve ott vannak azok a csavarok a flippereken. De Lehet több.

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #84 Dátum: 2008. június 09. - 18:39:12 »

igen tudom jól, csak furcsálom, hogy egy új gépen is ott van...
kijelzô se mechanikus már :D
Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
Recon
Guest

« Válasz #85 Dátum: 2008. június 09. - 21:33:53 »

ha el van tuntetve, hogy tekered ki?  :mrgreen:
a lenyeg a gyors szetszerelhetoseg
van ami nem valtozik es ez igy van jol
Naplózva
Sanch
Extra Ball is lit
*

« Válasz #86 Dátum: 2008. június 09. - 22:35:26 »

Rendben van, hogy ez költséghatékony. De valljuk be kicsit szemtelenség ENNYIRE hasonló flippereket csinálni.

http://ipdb.org/showpic.pl?id=4455&picno=23417&zoom=1

Ezt a "padlólemezt" már elővették kétszer is... Most harmadik alkalommal, mondjátok, hogy nem ugyanaz az alap...

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
GKO
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

« Válasz #87 Dátum: 2008. június 10. - 05:16:06 »

http://youtube.com/watch?v=DCvEi9wlPAk&feature=related

Aki esetleg még nem tud játszani vele, nézheti. Nem is rossz... Valami Sean Conery hangimitátort is szereztek hozzá. Még mindig nem tudom ki tervezte. Tudja valaki?

--
S

Azt hiszem John Borg (Jurassic Park stb.)
Naplózva
ernö
Extra Ball
*

Törzsfönök

« Válasz #88 Dátum: 2008. június 10. - 06:00:03 »

Hat en nem ertem, hogy miert kell minden uj Stern gepet leszolni / kritizalni!
Ha nem tetszik, akkor ne jatszatok vele es ne kritizaljatok! Izlesek es pofonok szerencsere különböznek!
Az utolso W/B gepek se voltak különbözöek es megse reklamaltok! Azon gepekben allandoan közepre kell löni, van par rampa (hasonloan elhelyezve), ugyanazokkal a feladatokkal es meg a hangok is mindegyik gepnel hasonloak!
Mar van annyi flipper, hogy az ember mindig talal hasonlosagot!

Ernö.....aki mar leszokott a kritizalasrol!
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #89 Dátum: 2008. június 10. - 07:24:20 »

tudod erno izlesek es pofonok
van akinek nem tetszik van akinek igen...

Rec...aki kitakaritja a topicot ha sok a rinya
Naplózva
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #90 Dátum: 2008. június 10. - 08:59:44 »

Nem gond , költséghatékony  a dolog és majd árulják az okosok a átépítő KIT-eket. Veszel egy Harley-t meg két - három  egyéb KIT-et és alkalmanként átszereled. ;D ;D ;D
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Marcipa
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #91 Dátum: 2008. június 10. - 21:35:15 »

Megjegyzem ez nem lenne rossz. gondoljatok bele... lenne 3-4 komplett kit-ed és az azt jelenti, hogy annyi géped van, de kevesebb hely kell nekik.
Amikor ráúnsz kicsit az egyikre, csak átdobod a pályát és kész...  :dance :beer: :beer:
Naplózva

[Pinballs:  Getaway, Fish Tales, Black Jack, SWE1 ;) Gone but not forgotten Batman Forever, Super Orbit, Elektra , Mundial, Lap by Lap, Diamond Lady Arcade: MKII
http://www.csokieskave.hu
http://www.mpadesign.hu 
http://www.mpacustom.hu]
Recon
Guest

« Válasz #92 Dátum: 2008. június 10. - 21:42:19 »

hat ilyennek csak a pinball2000-eket csinaltak tudtommal...
Naplózva
emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #93 Dátum: 2008. június 10. - 23:03:13 »

éééés jól tudod. :) de p2000-nél ez azért volt inkább hogy költséghatékonyan lehessen átoperálni a playfieldet.
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
vpety
Jackpot
*

Pinball fanatic

« Válasz #94 Dátum: 2008. június 11. - 12:16:41 »

éééés jól tudod. :) de p2000-nél ez azért volt inkább hogy költséghatékonyan lehessen átoperálni a playfieldet.
ééééés még vagy 100 másik "converted game" és "conversion kit" létezik az ipdb szerint. De ha Chuck Norris azt mondja, nincs másik, akkor bizony nincs is...
Naplózva

"It will never work!"
Recon
Guest

« Válasz #95 Dátum: 2008. június 11. - 12:18:36 »

en hivatalosan csinalt konverziora gondoltam
nem arra mikor kis dzsunka ceg atfesti a kasznit meg a playfieldet meg ad egy masik fejuveget es kesz is az uj gep...
Naplózva
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #96 Dátum: 2008. június 15. - 08:34:48 »

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Péter meginvitált engem egy "ládabontásra" azaz egy vadi új Indy-t kellett kibontanunk és beüzemelnünk. Elkisért engem Recon és EMFKFAN is.

Az első játékot én játszhattam rajta. Leirnám a géppel kapcsolatos élményemet, véleményemet :

Mint minden új gép ez is fantasztikusan szép. Eleven, élénk szinekkel találkoztam rajta ami különösen tetszett.
A "toy-ok" - ahogy hivják páran őket - nekem nagyon bejöttek, igazán találóak és jól sikerültek.
A "frigyládás multiball" pazar és rendkivűl ötletesre, misztikusra sikerült.
A mágnese okozott pár meglepetést, ugráltatta néha az adrenalin szintemet.
A pálya irányitott megvilágitására nagy figyelmet forditottak, igy nem volt sötét rész a gépben.
A flasher sem égette ki a szememet minden alkalommal, ha felvillant ...
A fejben lévő ( fénycső ) backlight világitás tükröződése a playfield üvegén minimális, nem zavaró.

A gépben már hi-tech-el találkozhattunk mindenhol. Szerintem a szerelés itt lassan kihal, átmegy panel vagy tekercs cserébe max ...

Első körben első lettem, irhattam is ( JEAHHHH ! ), második körben EMFKFAN ráérzett a gépre és elvert - ott ő irt.  :reklamal:

Péterrel egyetértek abban, hogy ezt a gépet az "egyszerűbb" játékosoknak fejlesztették ki, nincs agyonbonyolitva mindenféle agyafúrt és csavaros módokkal. A targetek is egyszerűbbek, könnyen lőhetők. Gyengébb játékos is sikerélménnyel távozik ( akár csak én ) és elégedett lehet magával vagy a géppel. Szerintünk ezt a réteget célozták meg a fejlesztők ! Nekem összességében bejött a gép a nemes egyszerűségével !

De ne csak a pró, hanem jőjjön a kontra is :

A kijelzőn újitottak : megosztották a pontok és a grafika számára olyan 1/4 részben. Azt hiszem ez a DMD ledes már, igy talán nem ég be ( hagyományos tuti beégne ) hiszen a pontok örökké ott mutatkoznak egy helyen. A fent maradó rész kicsi a filmekhez.
A digitalizált film részletek homályosak, életlenek és néha idegesitően hosszúak. Ezzel párhuzamosan a szövegek is !
( A filmből jól ismert "ALARM !" női náci üvöltés azért megnevettetett minden jelenlévőt ... )
A 8 golyós multi szvsz jobban terheli, koptatja a pályát - elég lett volna 4 db ami csak a ládából jön ki egyszerre ...
A ball shooter már újan is kicsit gyengének bizonyult - pedig sűrűn van használatban - akkor mi lesz később ?
A Kairó utcáiból jól ismert swordsman inkább valami bökős romára hasonlit a kijelzőn, mint arabra.  :ohmygod:
Amúgy nincs video mód a gépben. Nekem nem is hiányzik, de másnak talán ...
Rengetegszer volt "pause" a gépben. Ez nálam az, hogy nem villog vagy világit semmi a pályán és nem tudod mit kell lőni.
Tanácstalanul álltunk, hogy "most mi legyen" ? És találomra lövöldöztünk amig valami be nem jött : ekkor már céltudatossá vált a játék.

Okosság a gépen, hogy a tournament gomb már nem a lockdown bar-on helyezkedik el, hanem a gép elején van neki mélyedés kihagyva, de vakdugó nem védi ezt. Igy az unatkozó, romboló ember számára jó célpont lesz ... és szemből is igy csúnya a gép eleje.

Összességében szerintem jó kis gépet raktak össze a Sternék. Jót játszottunk rajta, de a másnapi koránkelés miatt ( meló ) hamar el kellett jönnöm Reconnal és csak 2 game-t nyomtunk vele. Ebből a kis találkozásból tapasztaltakat osztottam meg veletek.

Kiváncsi lennék Recon és EMFKFAN véleményére is ...

Péternek pedig ezúton is mégegyszer köszönöm a páratlan lehetőséget !   :respect2:
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 22. - 11:12:49 írta Tyutyu » Naplózva

emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #97 Dátum: 2008. június 16. - 20:01:51 »

nos tyutyu leírta az előnyeit hátrányait a gépnek, nem tudok mit hozzászólni, gyűjtőknek kötelező darab.
tyutyu engedelmeddel leszorítottalak egy helyel, amiért elnézést kérek :( :)
Naplózva

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
Ramp
Special
*

« Válasz #98 Dátum: 2008. június 16. - 20:38:42 »

Múlt héten végigtoltam és nem, adta meg a finálét.Nem tudtam kinél kell ilyenkor reklamálni,a pultosnál vagy esetleg levélben Garynél.
Azért lehangoló volt nagyon.Maradt mondjuk egy kis esély arra hogy esetleg hiányzott még valami de nem nagyon hiszem.
Naplózva

Pinball is Dead
emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #99 Dátum: 2008. június 16. - 20:53:41 »

Múlt héten végigtoltam és nem, adta meg a finálét.Nem tudtam kinél kell ilyenkor reklamálni,a pultosnál vagy esetleg levélben Garynél.
Azért lehangoló volt nagyon.Maradt mondjuk egy kis esély arra hogy esetleg hiányzott még valami de nem nagyon hiszem.

a szokásos update hiány. péter első dolga a software frissítése volt.
Naplózva

Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #100 Dátum: 2008. június 16. - 22:06:02 »

nos tyutyu leírta az előnyeit hátrányait a gépnek, nem tudok mit hozzászólni, gyűjtőknek kötelező darab.
tyutyu engedelmeddel leszorítottalak egy helyel, amiért elnézést kérek :( :)

Nem gond. Sejtettem, hogy nem leszek sokáig elől ... főleg, hogy láttam a játékodat.
Hiába : aki tud az tud !

:jolvanjol:
Naplózva

Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #101 Dátum: 2008. szeptember 17. - 20:44:27 »

Bocs, hogy szétoffolom a topicot, de nem hagyhatom ki. Egyébként Indiana Jones is meg 2008is...:)
Naplózva

"Túl gyorsan jön a golyó, ezen a szar gépen megint ragad a kar..."
Gépeim:Fish Tales, Magic Castle, Strange Science, Black Rose, Shaq Attack, Cosmic Flash és egy fél Laser Cue:)
emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #102 Dátum: 2008. szeptember 17. - 20:46:28 »

Bocs, hogy szétoffolom a topicot, de nem hagyhatom ki. Egyébként Indiana Jones is meg 2008is...:)

na akkor majd megmutatom az enyémet blitz :D csak legyen erőm lefényképezni :)
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #103 Dátum: 2008. szeptember 17. - 21:09:03 »

ne itt ismerkedjetek...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naplózva
Ramp
Special
*

« Válasz #104 Dátum: 2008. szeptember 22. - 09:15:00 »

dicsak mégis van benne végső mód.Nem elég négy módot megcsinálni minden epizódból,
hiszen ekkor még csak villog a felirat ,kell egy ötödik mód is:ekkor már folyamatosan fog világítani.
Ha mind a négy világít elkezdődik a Final Adventure multiball 1.000.000-ról emelkedő jackpotért.
Ezt 50k-nként emeli és hozzáadja a Super Jackpot értékéhez.
A Super Jackpotokat bármikor elindíthatjuk ehhez a felső Captive ballt kell úgy meglőni hogy mögötte eltalálja a M-A-P
betűit.Ekkor a Super meglőhető a négy epizódnál:alsó captive ball,left scoop,rámpa,frigyláda.
Érdemes minél később elindítani a supert.
« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 23. - 20:05:41 írta Ramp » Naplózva

Pinball is Dead
Oldalak: 1 2 [3] 4 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  2000 után gyártott flipperek  |  Topic: Indiana Jones 2008 « előző következő »
Ugrás: