Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. június 26. - 23:31:59

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Bally X's & O's , 1984 « előző következő »
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Bally X's & O's , 1984  (Megtekintve 79635 alkalommal)
Olivér
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

« Válasz #35 Dátum: 2011. december 20. - 01:12:20 »

Izzó van itthon is a Novo Parts-nál. (a képen üveglábas kicsi 6,3V látható)
Ha led, akkor keresd Sokolt.
Naplózva
Ramp
Special
*

« Válasz #36 Dátum: 2011. december 20. - 12:40:33 »

Hát igen egy ledezés nem ártana most.
Naplózva

Pinball is Dead
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #37 Dátum: 2011. december 20. - 12:49:51 »

Hát igen egy ledezés nem ártana most.

Még mindig senkinek semmi ötlet, miért nem indít játékot a gépem? :) Van valami kapcsoló, első ajtó érzékelő, vagy akármi, ami meggátolja, hogy induljon, szerintetek?
Ugye a self-testnél a karoknak is csapkodnia kellene egyet...?
Naplózva
Ramp
Special
*

« Válasz #38 Dátum: 2011. december 20. - 12:57:37 »

Ha flipperszerelőt nem találsz valami tévészerelővel nézesd meg szerintem az elektronikáját.Hol vagy helyileg?
Naplózva

Pinball is Dead
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #39 Dátum: 2011. december 20. - 13:00:11 »

Figyu Angyalpor : a dolog azért nem ilyen egyszerű. 1000 oka van, hogy egy tyúkólban talált gép nem indul pöccre - leirok pár dolgot, hogy én mit néznék meg elsőnek. Az igaz, hogy a Bally nem az erősségem, de a sajátomat ( Mystic Star ) megcsináltam.

Először nézd meg a biztositékokat, a foglalatok tisztasága nagyon fontos. A főbb tápfeszültségeket mérd ki, hogy megvannak-e.
Utána csekkold le a csatikat, hogy jól érintkeznek-e és nincsen pl. kontakt hiba valahol. A Bally hires a rossz forrasztásairól - végig kell nézni a csatik forrasztásait MINDENHOL !
Nézd meg a CPU panelt, hogy nem sav marta-e. Ha igen akkor ott ( is ) lehet a gond, de a rajta lévő diagnosztikai led villogása sokat fog segiteni a hibakeresésben.

Igy gyorsan ennyi. Látod, hogy azért kell némi elektronikai tudás és ismeret hozzá ...
Naplózva

"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #40 Dátum: 2011. december 20. - 13:34:08 »

Figyu Angyalpor : a dolog azért nem ilyen egyszerű. 1000 oka van, hogy egy tyúkólban talált gép nem indul pöccre - leirok pár dolgot, hogy én mit néznék meg elsőnek. Az igaz, hogy a Bally nem az erősségem, de a sajátomat ( Mystic Star ) megcsináltam.

Először nézd meg a biztositékokat, a foglalatok tisztasága nagyon fontos. A főbb tápfeszültségeket mérd ki, hogy megvannak-e.
Utána csekkold le a csatikat, hogy jól érintkeznek-e és nincsen pl. kontakt hiba valahol. A Bally hires a rossz forrasztásairól - végig kell nézni a csatik forrasztásait MINDENHOL !
Nézd meg a CPU panelt, hogy nem sav marta-e. Ha igen akkor ott ( is ) lehet a gond, de a rajta lévő diagnosztikai led villogása sokat fog segiteni a hibakeresésben.

Igy gyorsan ennyi. Látod, hogy azért kell némi elektronikai tudás és ismeret hozzá ...

Hm, szép dolog a savazás, de hidd el, ennyi elektronikával elboldogulok. :)
Inkább a flipper-specifikus része nincs meg, pl. csak csukott ajtóval üzemel-e, vagy van-e valami rejtett hiba típushiba, mint pl. a rendszeres laza forrasztások...  Ha már egyszer selftestnél kilövi a golyót, de valamiért játékindításnál nem... Inkább valami vezérlésre, tiltásra gondolok... De az ajtó körül nem látok kapcsolót, mi figyelné, csukva van-e, fura... Szemmel a paneleken semmi sérülés nincs, 1-1 ellenállás még laza, engem jobban zavar a hátsó kar tekercsének szorulása. :S Meg az viccesen van forrasztva, mint ahogyan a képen is látszik. :)
Azt lehet tudni, melyik biztosíték miért felelős? Mert minden rajzot találtam a gépről, de ezt nem említik...
És félreértések elkerülése végett, nem megjavíttatni és játszani szeretnék a géppel, hanem rendbe tenni. Pont, mint a veteránoknál. Nekem nem az az élvezet, hogy megcsináltatok egy 78-as autót, és villogok vele, hanem az, ha felújítom... Emiatt kérdeztem, ki szerint merre induljak el. :)
De köszi ezeket a tippeket, délután folytatom a mókolást. :D
Naplózva
Marcipa
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #41 Dátum: 2011. december 20. - 14:45:20 »

A fejben fellül nincsenek papírok amiken rajta van, hogy melyik számú biztosíték miért felel? A biztosítékok felett mindenhol van egy szám, ami alapján be tudod azonosítani...
az én Ballym-ban ami kb ilyen korú, benne vannak.

Naplózva

[Pinballs:  Getaway, Fish Tales, Black Jack, SWE1 ;) Gone but not forgotten Batman Forever, Super Orbit, Elektra , Mundial, Lap by Lap, Diamond Lady Arcade: MKII
http://www.csokieskave.hu
http://www.mpadesign.hu 
http://www.mpacustom.hu]
ernö
Extra Ball
*

Törzsfönök

« Válasz #42 Dátum: 2011. december 20. - 16:44:29 »

Elöször javitsd meg a gepet es utanna kezdj el a felujitason gondolkodni.
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #43 Dátum: 2011. december 21. - 11:29:14 »

Elöször javitsd meg a gepet es utanna kezdj el a felujitason gondolkodni.

Simán, persze.
Mondjuk, ha játékképes lesz, akkor nagy felújítást nem tervezek, a 3gomba van randán ragasztva, valami palmatex-szerűséggel, azt megpucolom, javítom, a fejüvegre kitalálok valamit, meg a barbár módon lecsukott fejelem dobozát rendbe teszem, és kész...

Amúgy láttátok a képen, milyen zseniális megoldások vannak a biztosítékok körül... :D Az a kívül rézdróttal megforrasztott gányolás...:D Na ilyeneket megszüntetek, pont úgy, mint a taknyolt forrasztásokat. Van ettől kellemesebb móka az ünnepek alatti uborkaszezonra? :D
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #44 Dátum: 2011. december 21. - 13:39:44 »

Érdekes, a fejben az összes papír benne van, a beállítások, a teszt menüje, mindenféle, de a biztosítékokat nem említi sehol...
Naplózva
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #45 Dátum: 2011. december 21. - 15:39:24 »

Ha van rajzod arról ki lehet találni, hogy melyik biztositék melyik áramköré és aki szerelget az nagyjából tudja, hogy a hány voltos áramkör mi is lehet ...
Naplózva

Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #46 Dátum: 2011. december 21. - 15:59:55 »

Ha van rajzod arról ki lehet találni, hogy melyik biztositék melyik áramköré és aki szerelget az nagyjából tudja, hogy a hány voltos áramkör mi is lehet ...

Na igen, csak próbáltam megúszni a mikrofilm szintű kapcsolási rajz átbogarászását, ha van egyszerűbb megoldás... :D
Naplózva
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #47 Dátum: 2011. december 21. - 17:20:16 »

Érdekes, a fejben az összes papír benne van, a beállítások, a teszt menüje, mindenféle, de a biztosítékokat nem említi sehol...

Ipdb-n van angol meg német manual illetve schematics is, az nem segít esetleg? :) ;)
Naplózva

http://www.pinballowners.com/snakeimp

Freddy: A Nightmare on Elm Street (Gottlieb)
Revenge from Mars (Bally)
Swords of Fury (Williams)
Star Wars Episode I (Williams)
Dracula (Williams)
Street Fighter II (Gottlieb)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #48 Dátum: 2011. december 21. - 18:08:54 »

Ja tényleg van hozzá, megnéztem. Ott a táp-részben lehet látni melyik bizti melyik áramköré.
"Van itt minden, csak szét kell dikházni !" - by Győzike.  :ohmygod:  ;D
Naplózva

Marcipa
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #49 Dátum: 2011. december 21. - 20:08:08 »

fura, mert a felső sorban az enyémben ott a lista
Naplózva

[Pinballs:  Getaway, Fish Tales, Black Jack, SWE1 ;) Gone but not forgotten Batman Forever, Super Orbit, Elektra , Mundial, Lap by Lap, Diamond Lady Arcade: MKII
http://www.csokieskave.hu
http://www.mpadesign.hu 
http://www.mpacustom.hu]
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #50 Dátum: 2011. december 22. - 13:22:09 »

fura, mert a felső sorban az enyémben ott a lista

No biztiket tudtam venni egy közeli autósboltban, egyedül a 3/4essel vagyok gondba, meg a playfileld 1A-s lomhájával, oda vissza tettem a régieket...
Hibakiolvsásnál megvan a ludas, 15, TILT. Legalább tudom, miért nem indul a játék, és megy a kar. :) Node hogyan kellene kinéznie a tilt-rendszernek? A függő súly a helyén, nem ér hozzá, a sín, amiben a golyónak kellene lennie nincs benne, így nem zárhat rövidre, plusz van még egy lebegő súly, de az sem zár... Valami tapasztalat?
Naplózva
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #51 Dátum: 2011. december 22. - 13:43:22 »

Switch teszt és kiirja mi zár rövidre ...
Naplózva

izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #52 Dátum: 2011. december 22. - 21:25:55 »

Esetleg az ajtón nincs tiltó?
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #53 Dátum: 2011. december 22. - 22:45:18 »

Esetleg az ajtón nincs tiltó?

Van, de az is szabadon van...
Naplózva
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #54 Dátum: 2011. december 23. - 06:58:09 »

Akkor wrong input ? Vagy az I/O részen elszállt egy ic vagy PIA ?
Naplózva

Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #55 Dátum: 2011. december 26. - 13:08:19 »

Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

Szép dolog a 3. nap, ráér az ember bokáig lenni a flipperben... :) Ez a tilt dolog teljes káosz, minden okésnak tűnik, mégis hiba 15 a switch tesztben, ami ugye csak annyi, hogy Tilt... De legalább a hang már oké, és a bal kar is működik. :) Jobboldalt meg vagy cserés a felső tekercs, vagy csak valami szemetet szívott be, mert bele sem megy a vasmag... Ő lesz a következő, mit kiszedek és meglesem...
Amúgy érdekes ez a Flipper-társadalom, egy német srác írt nekem, ki gyűjt flippereket, és ez volt neki az első, néha mászkál Bécs felé, és megkérdezte, beugorhat-e valamikor megnézni... Fura. A fanatizmusnak nincs határa. :D
Naplózva
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #56 Dátum: 2011. december 26. - 13:29:27 »

Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

Szép dolog a 3. nap, ráér az ember bokáig lenni a flipperben... :) Ez a tilt dolog teljes káosz, minden okésnak tűnik, mégis hiba 15 a switch tesztben, ami ugye csak annyi, hogy Tilt... De legalább a hang már oké, és a bal kar is működik. :) Jobboldalt meg vagy cserés a felső tekercs, vagy csak valami szemetet szívott be, mert bele sem megy a vasmag... Ő lesz a következő, mit kiszedek és meglesem...
Amúgy érdekes ez a Flipper-társadalom, egy német srác írt nekem, ki gyűjt flippereket, és ez volt neki az első, néha mászkál Bécs felé, és megkérdezte, beugorhat-e valamikor megnézni... Fura. A fanatizmusnak nincs határa. :D

1 éve én hülyének néztem olyanokat, akik utaznának több száz km - t azért, hogy játszhassanak egy gépen, vagy csak megnézhessék. Ma már ezt a legtermészetesebb dolgok egyikének tartom.  ;D
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #57 Dátum: 2011. december 26. - 14:40:23 »

1 éve én hülyének néztem olyanokat, akik utaznának több száz km - t azért, hogy játszhassanak egy gépen, vagy csak megnézhessék. Ma már ezt a legtermészetesebb dolgok egyikének tartom.  ;D

pedig meg nem is voltam BlackOutolni. de ami kesik az nem siet.
Naplózva

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #58 Dátum: 2011. december 26. - 15:04:22 »

Ebben ez a szép. :D
Meg az, hogy karácsonykor rohangáol 9V-os elemért. :D
Naplózva
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #59 Dátum: 2011. december 26. - 15:26:51 »

Igen, többek között Te voltál az egyik példa, akin anno csodálkoztam. Anno...  ;D
Nah, nem offolom szét a topicot...  :offtopic:
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #60 Dátum: 2011. december 26. - 16:45:45 »

[/quote]
Igen, többek között Te voltál az egyik példa, akin anno csodálkoztam. Anno...  ;D
Nah, nem offolom szét a topicot...  :offtopic:
[/quote]

No para. :D Belefér. :)
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #61 Dátum: 2011. december 27. - 17:14:32 »

Breaking news: Leforrasztottam egy kondenzátort a függősúlyról, ahogy tanácsolták, és a tiltás probléma megoldva. :D
Szóóóóval a flipper megy, minden oké, minden érintkező és kapcsoló működik, izzócserék kellenek, meg egy takarítás, és kész. :)
Illetve egy jobb felső tekercs csere, mert a kar nem megy, és szorul is... Illetve a jobb alsó kar sem megy, de már folyamatban a hiby felkutatása. :) Esetleg valami ötlet valakinek?
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #62 Dátum: 2011. december 27. - 23:27:08 »

Hali!

Fellelkesedve, hogy életre kelt a flipper, rendelni fogok alkatrészeket a bestofpinball.de -ről. Valakinek kell valami,hogy egyszerre jöjjön? Valszeg németországba rendelen, és 5-10kilóig hétvégén hozza haza barátom(minden hétvégén repül).
Nekem kelleni fog egy AQ 25-500 - 34-4500 tekercs, 20 #555 izzó, és egy kilövőszerkezet felújító.
Gumikat vagy onnan, vagy Novoparts, eddig ezeket találtam.
Ha valakit érdekel valami, kontaktáljon velem. :)

Mal
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #63 Dátum: 2011. december 28. - 00:40:49 »

Van ám egy igen hülye kérdésem...
A flipper hangja olyan, mintha csak egyes dolgokat játszana le. Nem tudom, hogyan kellene, hogy működjön, de néztem a neten a videót, ebből nekem csak a bimm-bann hangok vannak meg, mintha hajót látnék a ködben...illetbe amikor érzékelőt ér a labda, akkor megvannak a hangok. De az össze háttérben lévő, illetve kilövéskor hallható nincs.
Valszeg valami kontakt lesz, de valakinek valami ötlet?

Mal

( itt a "minta", nekem ennek egynegyede szól. :)  )

http://www.youtube.com/watch?v=8nZ_noD-3uU
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #64 Dátum: 2011. december 28. - 18:29:32 »

Nem ismerem a konkrét gépet, de aminek van menüje, abban általában beállítás kérdése, hogy kéred-e a háttéreffekteket, illetve, hogy annak mi legyen a hangereje. Lehet, hogy egyszerűen csak erről van szó  :hetvege:

Hm, az lehet ám, cseppet utána is nézek... :P
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #65 Dátum: 2011. december 28. - 21:09:47 »

Nem ismerem a konkrét gépet, de aminek van menüje, abban általában beállítás kérdése, hogy kéred-e a háttéreffekteket, illetve, hogy annak mi legyen a hangereje. Lehet, hogy egyszerűen csak erről van szó  :hetvege:

Dánke, meglettek a sejtelmes játék közbeni hangok. :D :D :D :D
Naplózva
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #66 Dátum: 2011. december 30. - 09:44:28 »

Na, sikerült végre beszélnem a haverommal. Még mindig megvan neki az X's & O's gépe (nem is tervezi eladni soha). Fullosan működik is. Fejüveg azóta sincs persze. :( Szóval ha ez ügyben valaha előrelépnél, akkor szívesen fogadná a segítségedet. Ment prv is. :)
Naplózva

http://www.pinballowners.com/snakeimp

Freddy: A Nightmare on Elm Street (Gottlieb)
Revenge from Mars (Bally)
Swords of Fury (Williams)
Star Wars Episode I (Williams)
Dracula (Williams)
Street Fighter II (Gottlieb)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #67 Dátum: 2011. december 30. - 11:00:04 »

Na, sikerült végre beszélnem a haverommal. Még mindig megvan neki az X's & O's gépe (nem is tervezi eladni soha). Fullosan működik is. Fejüveg azóta sincs persze. :( Szóval ha ez ügyben valaha előrelépnél, akkor szívesen fogadná a segítségedet. Ment prv is. :)

Királyság, köszi! :)
Kontaktálok vele, hátha van kérdése, vagy bármi. Nekem lesz. :)
Lassan kezd összeállni, egy tekercs cserés, más úgy néz ki, megy... :)
Naplózva
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #68 Dátum: 2012. január 03. - 09:31:51 »

Hali!

Nohát, nohát... Szerintetek ki az, aki úgy forraszt vissza egy kartekercset, hogy a rajta lévő, összesen 3 lábon eloszló összesen 5 db vezetékből csak kettő volt jó helyen? Vagy gondolt egyet, és véletlenszerűen forrasztgatott, hátha jó lesz? :D
Vaaaaa.
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #69 Dátum: 2012. január 03. - 12:47:12 »

a fenykepet a koklerbt-s topicba postazd  ;D
Naplózva

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Bally X's & O's , 1984 « előző következő »
Ugrás: