Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. június 26. - 23:35:42

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Orbitor I « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Orbitor I  (Megtekintve 12135 alkalommal)
pinhead
Ball 2 locked
*

« Dátum: 2005. május 12. - 13:01:31 »

Ez az egyik gépem. Ebből csak 889 db készült, viszonylag ritka. Különlegessége a homorú plexi playfield, a forgó bumperek, valamint az, hogy a golyó a karok mögött is el tud menni, anélkül, hogy leesne. Előszőr nagyon idegesítő vele játszani, teljesen más, mint a normál gépek, de aztán bele lehet jönni és akkor egész élvezetes. Tudomásom szerint kevesen vagyunk, akik játszhattak ezen a gépen.
Naplózva

PLAY A REAL GAME! PLAY PINBALL!
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #1 Dátum: 2005. május 12. - 13:24:48 »

Láttam az IPDB-n ezt a gépet ... hát nem sok anyag van benne !  :gondol:
Naplózva

"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
PumpinEthyl
Ball 2 locked
*

« Válasz #2 Dátum: 2005. május 13. - 22:37:05 »

Űnnye bazz, de komolyan néz ez ki... -Már úgy értem milyen sirály... Na jó, nem úgy értem, de van az a kategória ami olyan csúnya, hogy már szép, szerintem ez pont beleesik.

Azért nem kezdek el Stern gépeket gyűjteni (ez már régi dilemmám), mert akkor alapból kellene min. 3 típus, de akkor már kellene egy jó állapotú Flight 2000 (ami valljuk be majdnem az a kategória mint az Orbitor 1) és akkor az életben nem hagynám abba. Én is komázom a gurány gépeket. Van kettő.

A Williams-nek szintén volt ilyen zsákutcája nem? Hyperball? v. valami ilyesmi. Nna az még valami kibassz ronda.
Naplózva
Füredi Sándor
Guest

« Válasz #3 Dátum: 2005. május 15. - 15:31:34 »

Volt egy ilyen a debreceni vidámparkban egy Combat és egy ballys Star trek társaságában.Nem gondoltam hogy Stern, én Atarinak könyveltem el.Negatív a küsején kívül az hogy másfajta játékra kényszerít mint a többi gép, utána nehéz visszaállni.Én szeretem ha meg lehet fogni a golyót egy gépen amíg végigondolom mit lövök, erre itt nincs lehetőség.Bár az is igaz hogy itt nem nagyon lehet válogatni,nagyon üres és a szabályrendszere se lehet túl mély.Homorú playfieldről más gépnél még nem hallottam,az viszont hogy simán át lehet engedni a golyót egyes főleg Gottlieb gépeknél előfordul.
Naplózva
Tisu
Ball 3 locked
*

« Válasz #4 Dátum: 2005. május 16. - 20:37:25 »

ha a twilight zone az egyik legösszetettebb gép az orbitor az pályázhat a legpuritánabb címre. érdekesen van megépitve kipróbálnám biztos ha lenne alkalmam  Tisu
Naplózva
Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #5 Dátum: 2005. május 17. - 08:10:40 »

Szerintem mindig az egyszerű megoldás a nagyszerű ... viszont ez egy tökéletesnek tűnő gyakorlógép : aki ezen tud játszani az minden gépen nagyon a toppon lehet !
Értem itt pl : a lökdösést, a targetezést, stb ...
Naplózva

pinhead
Ball 2 locked
*

« Válasz #6 Dátum: 2005. május 17. - 10:37:36 »

Ja, és a backglass is 3D-s, olyan mint egy régi TV képcső, tehát jól előredomborodik.
Szerintem nem sokat számít az Orbitoros gyakorlás, mivel a golyó ennél a flippernél teljesen máshogy zabolátlan mint azoknál, amelyeknél sík a playfield. Persze ez csak a véleményem.
Naplózva

Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #7 Dátum: 2005. május 17. - 12:23:14 »

Ja azt nem is figyeltem, hogy mi van a playfielddel ... nem sik ?
Na ez már csak hab a tortán ...
Naplózva

pinhead
Ball 2 locked
*

« Válasz #8 Dátum: 2005. május 17. - 16:44:48 »

A playfieldje homorú, olyan mintha valaki belefeküdt volna a még meleg műanyagba, és a háta nyoma lenne a playfield. Ez azt eredményezi, hogy kilövés után a golyó 10-15 mpig összevissza gorul, megspékelve a nagyon gyorsan forgó bumperek hatásával, amik össze-vissza a falhoz vágják a golyót. A bumperek körül is mélyített a playfield, így a golyó vissza-vissza tér hozzá. Ezeket ellensúlyozandó a játékba be van építve egy "minimum play time" funkció, amit 30-45-60 sec ra lehet beállítani, ha ezalatt az idő alatt  leesik a golyó,  korlátlanul visszaadja, megőrizve minden addigi eredményt (drop targetek, extra ball, stb.)
A játék legjobban teljesen sötét helységben néz ki, mivel a general illuminationt egy a playfield alatt lévő neoncső biztosítja.
Naplózva

Tyutyu
Special
*

Dr. Zaccaria

WWW E-mail
« Válasz #9 Dátum: 2005. május 17. - 17:04:21 »

Sirály lehet !

Erre szoktam mondani : lehet fokozni még valamivel a " hülyeséget " ?
Mi jöhet még ?

:mosoly:
Naplózva

Tisu
Ball 3 locked
*

« Válasz #10 Dátum: 2005. május 17. - 22:14:49 »

hoppá most hogy én is megnéztem nem is olyan puritán "én kérek elnézést" Tudnak ezek a fiatal orosz mérnökök, érdekes lehet a játék egy nem sik pályán de ha a karok mellett elmegy akkor le is megy? Tisu
Naplózva
pinhead
Ball 2 locked
*

« Válasz #11 Dátum: 2005. május 17. - 22:24:40 »

Ezt az orosz dolgot nem igazán értem...
Egyébként ha a karok mögé kerül a golyó, nem feltétlenül esik le az outhole ba (ami elég kicsi) hanem simán körbe megy. Az outhole nagyon egyszerű, a gravitáció elvén működik: golyó egy lejtős sínbe esik, majdnem a gép aljára kerül. A kilövőrúd is egész lent helyezkedik el, elég merdek a kilövőcsúszda (más gépnél ilyet még nem láttam!)  
Naplózva

Tisu
Ball 3 locked
*

« Válasz #12 Dátum: 2005. május 18. - 21:33:54 »

az csak egy poén akart lenni  (orosz) Tisu
Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #13 Dátum: 2005. május 20. - 08:12:13 »

Nem szeretnél pár képet csinálni erről a ritka automatáról? Felraknám őket az oldalra.
Naplózva
Füredi Sándor
Guest

« Válasz #14 Dátum: 2005. május 20. - 21:05:18 »

Ahogy oldalról nézem a kabineten se sokat túlóráztak a sternnél.Egy-két csillagot vagy valamit tehettek volna rá.Legjobban lángnyelvek mutatnának rajta.
Naplózva
pinhead
Ball 2 locked
*

« Válasz #15 Dátum: 2005. május 21. - 03:21:34 »

Megcsinálom a képeket. Hogyan jutassam el hozzátok?
Naplózva

izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #16 Dátum: 2006. december 11. - 07:48:43 »

A múlt héten volt szerencsém játszani vele. :dance
Szépen "meghegesztetted" Ed! Gratula! :respect2:
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
Valentine
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #17 Dátum: 2009. június 09. - 15:26:11 »

A plexi nem karcolódik?
Naplózva

YYY
hokuszpk
Guest

« Válasz #18 Dátum: 2009. június 10. - 09:38:34 »

A plexi nem karcolódik?

a golyo nem kocka, hogy karcoljon.
ha valakinek tudok ujat mondani, ennek a playfieldje valami hold vagy marsbeli taj, ami ugy van kikepezve, hogy a golyo gyakorlatilag sehol nem tud megpihenni. osssze-vissza kalandozik, celzott loves szinte lehetetlen. ha a kar moge kerul, celszeru feltartani a kart, amig ogolyobissaga megkeruli, igy ritkabban esik bele az outholeba. anno a soroksari kisjatekteremben toltam rajta par menetet, szerintem ez a playfield oriasi otlet.
Naplózva
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #19 Dátum: 2009. június 10. - 11:07:37 »

A plexi nem karcolódik?
a golyo nem kocka, hogy karcoljon.
Ezzel nem értek egyet. Ha nem karcolna akkor nem kopna a pálya sem... :gondol
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #20 Dátum: 2009. június 10. - 11:14:34 »

meg a műanyag rámpák se kopnának és nem kéne Miniéknek hőlégfúvós javítós topikot írni, ami iszonyat jó csak nem merem megcsinálni :D
Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Orbitor I « előző következő »
Ugrás: