Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. június 26. - 15:24:36

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Pin*bot (Williams, 1986) « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Pin*bot (Williams, 1986)  (Megtekintve 50519 alkalommal)
Recon
Guest

« Válasz #70 Dátum: 2008. december 05. - 21:01:58 »

1. csereltel tekercset? ha igen, es esetleg rosszul kabelezted be, az egyik dioda most mar tuti rossz a tekercsen, ugyhogy ha beraksz uj biztit el fog durranni ujra
   nekem akkor volt ilyen jelenseg (pont pinbotnal) mikor rosszul kabeleztem be az uj, masfajta tekercset (FL11630-ast raktam be az FL-23 blablabla helyett (gyarilag az utobbi van benne, kiveve ha csereltek), itt szamit a kabelezes es sikerult az egyiket elbaszni)
2. ha nem, esetleg dobj bele masik biztit is, es a masik karral uss 1et hogy akkor is elszall-e -> ha igen azon a kis panelon levo graetz kocka is lehet szar

« Utoljára szerkesztve: 2008. december 05. - 21:08:53 írta Recon » Naplózva
100s
Insert Coin
*

« Válasz #71 Dátum: 2008. december 06. - 23:09:05 »

Szia Recon !

Nagyon köszönöm segítségedet. Ahogy mondtad betettem egy új biztosítékot, bekapcs jobb flipper oké, első bal flippernél elfüstölt a biztosíték.
A géphez nem nyúltam kissé műszaki analfa béta vagyok, vajh megtudom-e szerelni ? Az a kis fekete se tudom igazán mi. Előre is köszönöm segítségedet

Üdv
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #72 Dátum: 2008. december 06. - 23:54:40 »

na akkor vagy tekercs kaka, vagy rajta a dioda (a kis fekete bigyo)...
annyit meg nezzel meg nekem: van egy kapcsolo ott a tekercs mellett, alapbol zarva van. ha felcsap a kar (felnyitod a playfieldet, kezzel betolod a mechanika lagyvasat a tekercsbe) akkor egy lelogo kis fem bizbasznak ezt a kapcsolot szet kell nyitnia annyira hogy ne erjen ossze a ket erintkezo. ez ugy mukodik nalad ahogy irtam? esetleg fotozd le, hadd lassuk

Naplózva
100s
Insert Coin
*

« Válasz #73 Dátum: 2008. december 07. - 14:17:08 »

Köszi a velem való törődést. Elvileg minden úgy müködik, ahogy leírtad. Feltöltök egy pár képet, hátha okosabbak leszünk. De két sörre már mindenképp a vendégem vagy ...
Üdv.
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #74 Dátum: 2008. december 07. - 20:48:30 »

koszi, a negyedik kep mar majdnem jo, csak homalyos meg nem latszik minden jol
kicsit tavolabbrol lodd vagy fokuszalj, vagy szupermakroval probalj loni 1et
lenyeg hogy elesen latszodjon a tekercs es kornyeke
« Utoljára szerkesztve: 2008. december 07. - 22:23:37 írta Recon » Naplózva
100s
Insert Coin
*

« Válasz #75 Dátum: 2008. december 10. - 22:22:28 »

Elnézést csak egy kissé el voltam foglalva. Próbáltam két jó képet csinálni
Naplózva
SOKOL
Jackpot
*

« Válasz #76 Dátum: 2008. december 11. - 00:15:28 »

Ez két új tekercs.

Te raktad be?
Igy vetted?
Működött a kar ezzel a tekerccsel?

Ezek nem ebbe a gépbe valók.
Túl erősek, lebontják a pályát...
Ezeknek a tekercseknek más a bekötésük, mint az eredetieknek.
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #77 Dátum: 2008. december 11. - 00:21:06 »

nekem is ujnak tunik, a cseres dolgot is kerdeztem de nem kaptam ra valaszt
viszont ha ganye a mechanika akkor ellensulyozza a bivaly tekercset  :mrgreen:
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #78 Dátum: 2008. december 11. - 08:29:10 »

No elvileg a tekercs bekotese nekem jonak tunik.
En arra gyanakodnek hogy valamelyik dioda van eldurranva a kettobol ilyenkor tuti elmegy a biztositek
azt nezd mar meg nem jol latom a kepen, ugye az EOS kapcsolo vegei ahova a kabelek vannak forrasztva, ne erjen ossze

(ha vegre meggyogyul a gep csinalunk ebbol a reszbol egy kulon szervizelos topicot)

« Utoljára szerkesztve: 2008. december 11. - 08:39:37 írta Recon » Naplózva
S.G.
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #79 Dátum: 2008. december 11. - 10:12:17 »

Online szerviz ez Recon, :respect2:ha megtaláljátok a hibát a fotókból....
Naplózva

Solymosi Gábor alias S.G.
Billiard and Pinball forever:-)))))
100s
Insert Coin
*

« Válasz #80 Dátum: 2008. december 11. - 23:35:54 »

Sziasztok ! Teljesen le vagyok nyügözve a segítő emberi tömegektől. A gépet tavaly vettem az ebay-en és Németországból hoztuk haza egy barátommal. Pár apró baja volt, valamint a kijelzőket kellett rajta kicserélni, de tökéletesen működött azóta. A flipper úgy érzem nem volt túl erős, maradandó károsodásra utaló jelet nem látok a gépen. A két kép ugyanarról a baloldali tekercsről készült, a jobb oldali régebbinek tűnik lehet, hogy eredeti ?!
Mint említettem kissé analfabéta vagyok a kérdésekhez .. Az EOS kapcsolón mit értsek ?  A tekercsre forrasztott négy drót okés. Vagy kérlek mond meg, merről készítsek még fotót.

Üdv.
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #81 Dátum: 2008. december 12. - 08:27:37 »

Az EOS kapcsolo az amelyik szetnyilik mikor betolod a lagyvasat a tekercsbe. Ugye ekkor ha megnezed mechanikusan ugy van megoldva hogy a karon levo kis nyulvany szetnyissa.
Ha neha latsz szikrazast jatek kozben valamelyik lukon keresztul akkor vagy ez szikrazik vagy a nyomogombnal levo kapcsolo.

Tehat akkor nem volt tekercs csere.
Az FL11629-es ahogy SOKOL is mondta a legbivalyabb tekercs, valoszinuleg az elkopott karmechanikat kompenzaltak vele. Ha egyszer felujitod a kart, brutalisat fog loni.
Inkabb FL11630-as kene oda. Namind1
Ha megnezed a tekercset, van 3 kivezetese ugyebar. Az egyik erintkezohoz egy vekony drot jon ki, a masikhoz a vastag, a harmadikhoz meg mindketto.

Fogj egy multimetert , ellenallasmeres, egyik erintkezot rakd ahhoz a kivezeteshez ahova vekony es vastag drot is jon ki a tekercsbol, a masikat meg oda ahova csak vastag. 4 ohm ill. afeletti erteket kene kapnod.
Ezekutan a "csak vastag" reszrol tedd at a multimeter erintkezojet oda ahol csak vekony drot van. A masikat hagyd a vekony/vastag kivezetesnel. Igy is kb 4 ohm feletti erteket kene kapnod.
Ekkor az EOS zart. Kezzel (mar harmadik kez is kell) told be a lagyvasat a tekercsbe, fel kell ugrania kb 160 ohmra.
Ha ezek nem stimmelnek akkor kaka van a tekerccsel.

Ha nincs "kedved" ezeket megcsinalni, akkor elso korben csereld le a diodakat, de nagyon vigyazz hogy ugyanugy rakd fel az ujakat ahogy a regiek voltak!
Ezeket is lehet merni, de kb. 5 ft-os tetelek elektronikai boltban, alt. 1N4004, 1N4007-esek szoktak rajtuk lenni.

Ha nem erzed magadban az erot ezekhez a dolgokhoz, a forumon talalsz szerelo elerhetoseget.

« Utoljára szerkesztve: 2008. december 12. - 08:31:54 írta Recon » Naplózva
SOKOL
Jackpot
*

« Válasz #82 Dátum: 2008. december 12. - 23:21:58 »

Javaslom, inkább a 4007-est vedd, az tovább bírja...
Naplózva

pintakker
Jackpot
*

« Válasz #83 Dátum: 2009. május 16. - 01:48:21 »

NEKEM IS VAN EGY ILYEN ARANYOS DARAB!
23 Éves és jajj még mindig milyen szépen működik!      :respect2:    :dance
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
onlydjz
Extra Ball is lit
*

« Válasz #84 Dátum: 2009. augusztus 03. - 17:34:28 »

kicsit belejátszottam VP-n és elég jó lett a véleményem, jó kis játék

(bár igaz, hogy élőben utoljára a donkanyarban játszottam vele :dance)
Naplózva
hokuszpk
Guest

« Válasz #85 Dátum: 2009. augusztus 03. - 21:21:53 »

no epp ittam annyit, hogy bekapcsoljam  ;) :D ;D  csipem, nem egy nyavajgos masina ez, amiota nagyjabol minden mukodik, azota minden mukodik rajta, es nem akar elromlani :D)
Naplózva
mustang74
Ball 1 locked
*

« Válasz #86 Dátum: 2010. november 18. - 15:10:24 »

Az egyik nagy kedvencem! Rég volt mikor játszottam vele a hadsereg kantinjában!
Naplózva
SOKOL
Jackpot
*

« Válasz #87 Dátum: 2010. november 21. - 23:15:57 »

A gépedbe 2 db FL23/600-30/2600-as kartekercs való.
Ezeket másképp kell bekötni!
Naplózva

onlydjz
Extra Ball is lit
*

« Válasz #88 Dátum: 2011. március 22. - 21:55:03 »

Na akkor a régi lemez újra indul  :dance Pedig hányszor megfogadtam, hogy sys11 előtti és/vagy nem B/W gépet még hobbiból sem..
De már érkezik, thx Bandi  :dance

Naplózva
hokuszpk
Guest

« Válasz #89 Dátum: 2011. március 22. - 21:59:41 »

na picit zaklatott vagyok, de most, hogy mondod, a PinBot egy nyugis gep, jatszom is vele rogvest egy partit.
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*

« Válasz #90 Dátum: 2011. március 22. - 22:11:52 »

na picit zaklatott vagyok, de most, hogy mondod, a PinBot egy nyugis gep, jatszom is vele rogvest egy partit.

funnal még így is tartozol
Naplózva
hokuszpk
Guest

« Válasz #91 Dátum: 2011. március 22. - 22:14:36 »

funnal még így is tartozol

ha erre jarsz, ugorj be  ;D
vagy ha minden ahs modon alakul, akkor jer a hetvegi csepeli roffenesre, aztan még az is lehet, hogy Fun lesz  ;D
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #92 Dátum: 2011. március 22. - 23:00:46 »

Na akkor a régi lemez újra indul  :dance Pedig hányszor megfogadtam, hogy sys11 előtti és/vagy nem B/W gépet még hobbiból sem..

ez sys11A-s cucc es meg williams is, ugyhogy nem fognak megbuntetni a fogadalmad megszegeseert :)
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*

« Válasz #93 Dátum: 2011. március 22. - 23:15:36 »

ez sys11A-s cucc es meg williams is, ugyhogy nem fognak megbuntetni a fogadalmad megszegeseert :)

Tényleg.
Akkor javítok sys11B-re ...

Na jó, határeset. Rosszul nem érzem magam miatta szerencsére  :ohmygod:
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #94 Dátum: 2011. március 22. - 23:31:28 »

that's the point
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*

« Válasz #95 Dátum: 2011. március 30. - 22:36:29 »

Egész gyors voltam, ma már össze is raktam  ;D

A probléma viszont itt akad, szó szerint, ugyanis a golyó megakad, ha visszagurul(na). Nem tudom ezzel mit lehetne kezdeni.
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*

« Válasz #96 Dátum: 2011. október 23. - 22:05:51 »

Naszóval, akkor az ünnep alkalmával ma megint nekiestem, hát istenem, egy zrka félév kimaradt...már szomjadoztak az áramkörök egy kis miliamper után  ;D

Viszont megigazítottam a rámpa bejáratot, amiatt akadt meg a golyó, hogy visszafelé gurulva beleütközött a flexibilis lemezbe, kiderült, hogy a beszakadt csavarhelyek miatt a rámpa lejjebb volt néhány milliméterrel, ez pont elég volt a visszacsorgáskori megakadáshoz.

Jobb sling plasztik ideiglenesen egy fiókban talált hurricanessel pótoltam  :mosoly:

Gyenge jobb kar kapott egy kis szilikont, most (átmenetileg) meglőhető a rámpa, kiváncsi leszek meddig.

Vortex rámpa is kapott egy kis szilikont, így már felmászik a toronyba a kilőtt golyó  :mrgreen:

Ennek örömére toltam is egy pár kört rajta.
Eccerű de naccerű masin.
Naplózva
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #97 Dátum: 2011. október 23. - 23:37:22 »

Gratula hozzá!
Szerintem is nagyon jó gép, most már nálam is megy rendesen hiba nélkül!  :mosoly:  :pinball:
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
Oldalak: 1 2 [3] Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Pin*bot (Williams, 1986) « előző következő »
Ugrás: