Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2024. április 28. - 02:07:03

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  Satöbbi  |  Topic: Gyüjtemények és hozzáállások « előző következő »
Oldalak: [1] 2 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Gyüjtemények és hozzáállások  (Megtekintve 25030 alkalommal)
ernö
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 776


Törzsfönök


E-mail
« Dátum: 2008. augusztus 03. - 11:04:00 »

Ebben a topickban MOS hozzaszolasa utan felmerült a kerdes bennem, hogy miert is gyüjtünk, milyen cellal stb. flippereket.

Kimasoltam a szövegeket:

MOS:
"Nekem akkor tetszik egy flipper, ha az sok embernek ad folyamatos élményt, nem pedig akkor ha az ENYÉM.Ha nekem lenne gépem, egész biztos kiraknám valahova, hogy játsszanak vele, főleg ha olyan -kitűnő- állapotban van mint a ti gépeitek.Ha meg lenne 7-8 masinám, biztos nyitnék nekik egy termet, vagy betenném valamelyik Plázába őket.Úgy vagyok vele hogy akkor értem el valamit, akkor tettem le valamit az asztalra, ha az mások számára is folyamatosan kézzelfogható.Mindazonáltal gratulálok a gyűjteményekhez."

Valasz Hokuszpk:
Mos azert ezt gondold at. Hentes rengeteg idot, energiat es munkat olt abba a gyujtemenybe. Es nezd meg, hogy bannak egy-egy kocsmaban de akar egy plazaban is egy flipperrel. Nehol hetek alatt leamortizalodik egy gep. Eleg, ha csak egy aprosag nem mukodik, mondjuk Rudy nem asit, es mar rugdosas targya a masina. En ezt a rozzant minimalarbol szerzett PinBotomat sem adnam mar ki a kezembol, a FirePowerrol meg ebben a temaban szo se essen. Nehezen szerzett kincs. Azzal egyetertek, hogy jo lenne, ha ezek a gepek sok-sok embernek szereznenek oromot, magam is szivesen jatszanek nehany olyan geppel, ami sosem lesz, esetleg ha szereznek is, mar nem tudnam hova tenni.  (( -- Tobbek kozott peldaul ezert jarok az Akacba TZ-t jatszani, az a gep be se ferne a panellakas bejarati ajtajan;  Rudy-t is eppen sikerult betuszkolni -- )) Talan a legjobb a sajat terem otlet, viszont az sem biztos, hogy kifizetodo, az uzembentartasi engedelyrol / adminisztraciorol meg ne is beszeljunk. Marad a 'valahogy gyozd meg a tulajt, hogy neha hirdessen nyilt napot vagy hivjon meg jatszani, rendezzen hazibajnoksagot, etc.



Az en velemenyem:

Szerintem Mosi elöször vegyel magadnak egy gepet, hogy megtudd milyen is az az erzes, ha egy flipper tulajdonosa lehetsz, amit apolhatsz, rendbe rakhatsz, ami neha ösz hajszalakrol gondoskodik....
Altalaban az elsö flipper utan jön a 2. - 3. es igy tovabb  :banan:
Nagyon fertözö ez a flippervirus! :D
Amint tulaja leszel egy gepnek, akkor elvarod masoktol is, hogy ugy banjanak a gepeddel ahogy te (en nem is rinyalok, ha valaki letiltja a gepet, mivel en is tudok agressziv lenni)......es ez az amit egy kocsmaban nem fogsz soha az eletben elerni, mivel azoknak az embereknek tök mindegy, hogy kie es milyen szandekbol all ott gep!
A forum tagjai meg akarhogy is nezem, folyamatosan talalkoznak es jatszanak egymas gepein, tehat az abszolut nem igaz, hogy csak gyüjti maganak valaki a gepeket!
Talan kerdezz meg par gyüjtöt, hogy elmehetnel e hozzajuk latogatoba jatszani!
Nekem idaig nem volt azzal gondom, hogy valakihez elmenjek vagy eppen valakit meghivjak! Es ha hiszed ha nem a gyüjtök tenyleg gyüjtök es nem menözesböl stb veszik a gepeket! Ha latnad öket mikor a gepekröl meselnek......egy igazi elmeny!
De mint irtam, vegyel magadnak egy gepet es akkor fogod igazan az erem masik oldalat is megismerni!
En örömmel megyek a gyüjtökhöz, mivel a gepek nagy resze jo allapotban vannak, nem kell egy büdös kocsmaba lennem, jokat beszelgethet az ember stb.
En meg abban a szerencses helyzetben is vagyok, hogy nem csak gyüjtöm ezeket a negylabuakat, hanem rendesen jatszom is velük, mint hardcore jatekos! Ennek megfelelöen minden gepemnek lehetöleg tökeletes allapotban kell lennie es ha netan valami nem ugy müködne azonnal nekirontok es megcsinalom........es a sikerelmeny mindenert karpotol!

Es ami meg fontos:
Amiota en az erem masik oldalat is megismertem, teljesen mashogy allok a gepekhez.
Szamomra nem letezik rossz flipper (azaz nem szolok le egy gepet se mar) es lenyegeben leszoktam a brutalis flipperkezelesröl (rugdosas, ütögetes) mar csak a tiltas maradt meg meregböl, de ez viszont jol esik :D

Ernö
« Utoljára szerkesztve: 2008. augusztus 03. - 11:30:48 írta Tyutyu » Naplózva
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #1 Dátum: 2008. augusztus 03. - 11:30:27 »

Szerintem jó, hogy végre egy ilyen topik is van - köszi Ernő. ( Miért nem én találtam ezt ki ... ?  :gondol:mrgreen:
Pár gondolat tőlem is :

Először is ne a MOS-hoz igazodjunk vagy tőle induljunk el. Amit irtál neki az igaz. Csak ő még ezt nem tudja ...

Másodszor a gyűjtőket és a kereskedőket szét kellene már itt az elején választani !
Tudom, hogy minden gyűjtő előbb-utóbb kereskedik, de nyilván más célból teszi mint egy kereskedő.
A kereskedő ebből él, de a motivum a "haszon" az közös céluk.
Csak a gyüjtő a hasznát általában gépben méri és a kollekciója érdekében cselekszik.

Na éppen ezért egy gyűjtőnek a saját kollekciója, gyüjteménye a legdrágább és pénzben nem mérhető.
Általában valamilyen külső ok miatt gyűjtünk ( gyerekkori, ifjúkori emlék, kalandvágy, kihivás, stb. ) de sohasem a dicsekedés miatt.
Előfordulhat, hogy sok magángyüjteményről nem is tudunk, mert a tulaj nem publikálja ... igy csak magának gyüjt.
Viszont elismerést, dicsőséget kivivni, kapni vagy kiérdemelni akkor lehet, ha ezt a nagyközönség elé tárod !
Minden gép egyedi eset, más történet tartozik hozzá és az izgalom, hogy megszerezd - a kitűzött cél elérése - mindennél jobban mozgat minket.
Igazán ez mozgatja a gyüjtőket is akik a virus miatt ( Thx Ernő ) egyre magasabbra és magasabbra tolják a mércét maguknak.
Egy egészséges mozgatórugó kell az embernek, ami hajtja őt újabb célok felé - de ezt itt flipperben mérik ! NEM PÉNZBEN !!!

Kis hazánkban kevés emberke szedegeti össze letünt korok ( vagy a mostani ) gépeit, nemes céltól vezérelve az utókornak vagy az örökkévalóságnak.

Ez mindenképpen tiszteletet érdemel !
« Utoljára szerkesztve: 2008. augusztus 03. - 11:35:36 írta Tyutyu » Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
mikenr1
Ball 3 locked
*
Offline Offline

Hozzászólások: 160



E-mail
« Válasz #2 Dátum: 2008. augusztus 03. - 22:15:50 »

Én nem vagyok "Gyüjtő", bár van néhány gépem, de Ernővel teljesen egyetértek.
Nagyon szeretek játszani, és ha valakinek van otthon akár egy gépe is, biztos, hogy más oldalról látja és éli meg a flippermániát!
Én ha játszunk a haverokkal a krimóban, és az előttem játszó letiltja a gépet én megsimogatom és mondom neki, hogy "jól van, nyugodjál meg"!
Mondjuk én a saját gépeimet biztos, hogy nem raknám ki soha dolgozni:  Itt nálunk a kapu nyitva van, jöhetnek játszani a haverok, nem sajnálom tőlük!
Akik szeretnek játszani összejárnak, mi is voltunk már más fórumozónál, és nálunk is voltak fórumtagok! Ez így van jól!  :beer:
Ha van lehetőség és hely feltétlen kell valamilyen gép a háztartásba!   :gondol
Szerintem!  :mosoly:
Naplózva

Home Bar
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 900



WWW E-mail
« Válasz #3 Dátum: 2008. augusztus 03. - 22:59:05 »

Elnézést a lelki ömlengés miatt amit tegnap levágtam. Örülök, hogy mások agyát is megmozgatja a téma és hogy Ernő niytott neki egy új topikot.
Teljesen egyetértek Ernővel és Tyutyuval a gyűjtői fogalom tisztázása kapcsán.
Esetleg kiegészíteném még egy kicsit a filozófiai gondolatmenetet:
A gyűjtőt a kereskedőtől az különbözteti meg szerintem, hogy a kereskedőnél gyűjteménybe bevitt gép túl kevés időt tölt el a gyűjteményben.
Persze lehetnek olyan helyzetek, hogy egy igazi gyűjtő a gyűjteménye gyarapításának vagy értékesítésének érdekében feláldoz egy, maximum kettő kevésbé értékes vagy jó állapotú gépet a gyűjteményből. A hangsúly a gyarapításon van, mert a gyűjtés mint fogalom a tételek darabszámának növekedését jelenti.
Az nem gyűjtő aki ma ebbe a gépbe szerelmes, holnap amabba, fél év múlva már egyikbe se.

A témához kötődően, de mit tegyünk ha van már egy gyűjteményünk?
Szoktam ezen is töprengeni, most egy lehetséges alternatívát vázolnék. Kíváncsi vagyok a véleményetekre:
MOS kicsit megvilágította a téma másik oldalát, s tudok igazat adni neki is. Az én elképzelésem, hogy ha a kollekció kikerekedik és a gépek fel lesznek újítva és használhatóak lesznek én is szeretnék egy kiállítást rendezni belőlük.
Nem mint egy múzeum, mert azzal sok macera, adminisztráció van, hanem mint egy bemutató terem. Megférnek alkalom adtán a fiatalabb gépek is.
Úgy gondoltam a belépés csak előre bejelentkezéses alapon menne, leegyeztetve a létszám és az idő. Idegenektől a belépésért pénzt kérnék ami egy belépődíj, mondjuk 500 és ezer Ft közöt/ fej. Csak a fenntartást, áram, szervízt, állagmegóvást takarja be a beszedett összeg. A belépés után bármelyik gépen bármennyit lehet játszani. A tárlatvezető felügyelete mellett. Így védeném ki a rongálós embereket. A helyiséget nem kocsmának és játékteremnek rendezném be, hogy a látogató ne keverje össze a házszámot és a légkört.
Annyi látogatót engednék be egyszerre amennyit felügyelni tudok, sőt kritikus gépeken lehet csak a tárlatvezető játszhatna demonstrációs célzattal.
Több tíz gép szemrevételezése biztos igényel néhány órát a látogatóktól. Közben szöveges kiegészítés, gyártott darabszámok és egyéb fontos információk átadása az érdeklődőknek.
A gépeket nem akarom levizsgáztatni, hanem Free Play üzemmódban mennének, így talán kiküszöbölhetem a vizsgát. Azért meg, hogy belépőt szedek és abból adózok egy ingatlanon szerintem megoldható. Végülis a gépek megtekintése kikapcsolt, Free Play vagy Stand By üzemmódban nem vizsgaköteles.
Biztos nem Plázába vagy kocsmába tenném, mert akkor elveszti a gyűjtemény az egyediségét és értelmét. Plázába most is lehet menni rugdalni a gépeket, mint azt néhány vadbarom meg is teszi. :-( Meg azért valljuk be ezek a régebbi gépek nem bírják már az ipari kiképzést.

Ezen kívül várom más gyűjtők gépeit is akik kölcsönadnák nekem a gépeiket hosszabb-rövidebb időre. A bemutatóban azokat is megtekinthenénk és kipróbálhatnánk ha a tulajdonos megengedi. Mint ahogy a festényeket is kölcsönadják más múzeumoknak.

Természetesen a barátoknak, ismerősöknek és klubtagoknak minden ingyenes és korlátlan. Ilyenkor lehetne versenyeket, összejöveteleket szervezni, mint ahogy ez eddig is lenni szokott. Én is szívesen megyek másokhoz, ha meghívnak és persze viszonzom is ha mások jönnek hozzám.

Üdv: Hentes
Naplózva

Nyolcvanas évek gépeit gyűjtöm. Már csak Cyclone flippert keresek!
ernö
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 776


Törzsfönök


E-mail
« Válasz #4 Dátum: 2008. augusztus 03. - 23:48:12 »

Teszek fel par kepet egy Indiröl amit Magyorol hoztam es igy talan meg jobban megertik azok akiknek meg nincs gepük, hogy mi miert es mikepp gondolkodunk egy picit maskepp.
En ebbe az Indibe a pucolas közben szerettem bele igazan........a projekt vegen minden külsö fem aranyszinü lesz es kap egy uj decalt is (mar megvan minden hozza)
Naplózva
vpety
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1109

Pinball fanatic


E-mail
« Válasz #5 Dátum: 2008. augusztus 04. - 08:17:13 »

Jómagam is Rámás dobozt használok az apróbb alkatrészeknek, mikor gyűjteményem szépítgetem.
Naplózva

"It will never work!"
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #6 Dátum: 2008. augusztus 04. - 08:53:45 »

Rama ... a sokoldalú !

 ;D
Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #7 Dátum: 2008. augusztus 05. - 07:42:15 »

Idézet MOS-tól :

"Természetesen olyan helyre gondoltam, ahol szakértő személyzet gondoskodik a gépekről, továbbá ha valaki rugdossa a gépet, akkor azt azonnal kitiltják.A jelenlegi viszonyok mellett megértem ha féltitek a gépeiteket.A problémám annyi, hogy minden topik azzal van szétoffolva hogy kinek milyen gépe van otthon, és az oldalra látogatók pedig nem erre kíváncsiak mindenhol. Ők flipperezni szeretnének."

Namost természetesen nem értek egyet MOS hozzászólásaival.
Sajnos ez egy pénz orientált világ, ez alól sem mi, sem a gépek nem kivételek.
Nem azért vesz az ember ( pénzért ) gépet és költ rá időt ( ami pénz ) meg alkatrészt ( ez is pénz ), hogy utána kitegye minden jöttmentnek, hogy leamortizálják a gépet INGYEN, hogy utána újra költhess rá ( megint pénz ).
Csak azért, mert van és mindenki jól érezze magát ...
Lehet, hogy a flipper szórakozást és örömöt nyújt, de ma ott tartunk, hogy többe kerül a leves mint a hús a ráforditott és a befolyt összeg tekintetében. Ez a baja az üzemeltetőknek is ( többek között ) és ezért olyanok a gépeik amilyenek.
Ja a "szakszerű személyzet" is pénzért fog ott ácsorogni ...

Ez egy flipperes fórum - miért ne lehetne benne olyan topik, hogy kinek mi van otthon.
Van olyan rész is, hogy hol milyen gépek találhatók.
Akkor mindenki el tudja olvasni a neki megfelelő topikot - nem ?

Aki flipperezni szeretne az úgyis elmegy ahol van gép és játszik.
Ha veszel egy gépet rakd nekik ki ingyen - had örüljenek ( és te is ) !
Igy te is leraktál valami kézzelfoghatót az asztalra, a folyamatos élmény miatt !!!

Szerk.: A jöttment szó képletesen értendő, nem személyeskedő módban van irva !
Elnézést kérek, ha valaki ezt magára érti és megsértődik ezen !
« Utoljára szerkesztve: 2008. augusztus 05. - 07:47:21 írta Tyutyu » Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
ernö
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 776


Törzsfönök


E-mail
« Válasz #8 Dátum: 2008. augusztus 05. - 08:45:23 »

Hat igen!
Akik elöször idejönnek azok azert jönnek mert szeretnek flipperezni es többek között valami eselyt / helyet keresnek annak, hogy jatszhassanak.
A forumnak köszönhetöen megismerhetnek több gyüjtöt is, lathatjak hogy a flipperek nem csak kocsmaba valok stb.......

Minden gyüjtemeny valahol igy kezdödött es en mindig örömmel olvasom azokat a topicokat ahol egy nemreg meg csak "flipperezö" az elsö flipperet megvette es itt büszken bemutatja!
Mosi ezt az erzest csak akkor fogod megismerni ha tenyleg lesz egy sajat geped!
Öröm latni öket akarhany is legyen!
Na most mivel ezek az emberek mar ismerik az erem ezen oldalat is, teljesen mashogy allnak pl a forumhoz.
Segitseget itt mindenki kap aki keres!
Naplózva
MOS
Ball 3 locked
*
Offline Offline

Hozzászólások: 168


E-mail
« Válasz #9 Dátum: 2008. augusztus 05. - 12:02:24 »

Természetesen a hozzászólásaitok többségével egyetértek.Amire rá szerettem volna világítani, hogy a flipperezők többsége NEM saját gépet szeretne , hanem sok sok helyen flipperezni, KÖZÖSEN, és hogy nem kellene MINDEN topikból annak ömlenie, hogy kinek milyen gépe van.Azt is nyilván tudjátok hogy az ÉN szemléletem szerint a világnak csak a 99 százaléka pénzorientált,  természetesen a maradékba tartozom.

Javaslataim
- (főleg ha lesz új veboldal) a gyűjteményetekkel kapcsolatos információknak külön téma
- a flippergép leírásoknál kezdődjön minden topik az adott gép bemutatásával (ezeket elvállalom)
- a Hol, milyen gépek vannak témán belül a Flipperek Budapesten topik szétbontása, minden hely kapjon topikot
- több közös, nyílt összejövetel egymásnál (eddig csak Tyutyu múzeumában játszottam, 100+ %-os gépeken)
- több előre meghirdetett találkozó nagyobb termekben,akár rendszeresen is.

Itt vagyok és megteszek mindent azért, hogy Magyarországon ismét legyen FLIPPER ÉLET.  :)



Naplózva

C - H - A - M - P - I - O - N !!
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #10 Dátum: 2008. augusztus 05. - 14:03:47 »

Ez jól hangzik MOS, köszönjük szépen előre is !
Remélem akkor sűrűbben jössz fel a fórumra és nem csak fél évente - ahogyan mostanában teszed ... de biztos elfoglalt vagy.
Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #11 Dátum: 2008. augusztus 05. - 15:15:22 »

Én a részemről annak örülök a legjobban, ha egy fórumos vagy haver lejön a múzeumba és felismeri azt a gépet, amin gyerekkorában annyit játszott.
Látnotok kellene azt az arcot, mikor elinditja a játékot és felcsendül az ismerős, de rég nem hallott dallam ...

Na ez az a pillanat, amiért érdemes !
Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
MOS
Ball 3 locked
*
Offline Offline

Hozzászólások: 168


E-mail
« Válasz #12 Dátum: 2008. augusztus 06. - 00:38:09 »

Nekem a múzeumodban felcsendültek eddig még általam sose hallott dallamok is.

A fórumot pedig mindennap olvasom, és ha van olyan téma , amire tudok reagálni, (vagy éppen nekem szól) ,akkor meg is teszem.
Naplózva

C - H - A - M - P - I - O - N !!
Ramp
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2137



E-mail
« Válasz #13 Dátum: 2008. augusztus 06. - 20:23:50 »

Na, ne vitatkozzatok!
Naplózva

Pinball is Dead
ernö
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 776


Törzsfönök


E-mail
« Válasz #14 Dátum: 2008. augusztus 06. - 21:19:23 »

@ramp
Maradjunk a topicnal, mivel a valaszod nem vag bele a temaba!
Köszi!

Mosi az ötleted biztosan kivitelezhetö, de emiatt inkabb az üzemeltetökkel kellene beszelned!
Ha a gyüjtök nem lennenek, akkor nagyon nem is lenne Magyon mar flipper!

A forumot pedig ugy kell(ene) tekinteni, mint a flippert szeretök talalkahelye (tehat jatekos es gyüjtö).
Abban meg biztos vagyok, hogy ha a forum sima infokbol allna, akkor hamar kihalna az!
Ezert kell mindenböl ide!

A gepek bemutatasa jo lenne, mivel azok tenyleg szetvannak offolva (az en JackBot-om szerencsere nem :D ), de ez a tema nem ide tartozik!
Naplózva
Ramp
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2137



E-mail
« Válasz #15 Dátum: 2008. augusztus 06. - 21:42:43 »

Laci!zzzzzz....zzzzzz. emfkfan! zzzzzzz  zzzzz. Jártál már a Jac-Bot fórumon?
Szerintem MOS ötlete kivitelezhetetlen és veszteséges így 2008 környékén.
92-95 táján persze működött volna,és működött is  de az idő változik.
Azt azonban hogy "Ha a gyűjtők nem lennének,akkor nem is lenne Magyon már flipper!
-egy megalapozatlan kijelentésnek tartom.
Hogy állíthatsz ilyet amikor nem ismered a flipperes helyeket magyarországon?
Összességében még mindig több gép van üzemeltetésben mint gyűjtőknél ez biztos.
Körbenéztél itt rendesen?Kétlem.
Naplózva

Pinball is Dead
vpety
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1109

Pinball fanatic


E-mail
« Válasz #16 Dátum: 2008. augusztus 07. - 08:03:21 »

@ramp
Köszönöm, hogy visszakanyarodtál a topik témájához.
Naplózva

"It will never work!"
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #17 Dátum: 2008. augusztus 07. - 09:03:25 »

Uraim ... azt nem értem, hogy miért kell rögtön támadólag fellépni más hozzászólásával szemben ?
Mindenki véleményére kiváncsiak vagyunk és nagyra értékeljük a fáradozását a fórumon is.

Elgondolkodtató a téma, hogy mennyi flipper lehet Mo-n és abból milyen az arány a gyüjtőknél /üzemeltetőknél.
Persze csak olyan gépeknél lenne ez igazságos, ami üzemeltethető lenne !
A "régi" gépek beleszámolása nem lenne korrekt azt hiszem.
Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
vpety
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1109

Pinball fanatic


E-mail
« Válasz #18 Dátum: 2008. augusztus 07. - 09:19:49 »

Elgondolkodtató a téma, hogy mennyi flipper lehet Mo-n és abból milyen az arány a gyüjtőknél /üzemeltetőknél.
Persze csak olyan gépeknél lenne ez igazságos, ami üzemeltethető lenne !
A "régi" gépek beleszámolása nem lenne korrekt azt hiszem.
Miért? Flipper és flipper között nincs különbség. 1. Ha már nem üzemeltethető egy gép, akkor is meg tudják oldani a vizsgáztatását (sokan, persze nem mindenki). 2. Az üzemelésből kivont gépek helyett vettek üzemeltethetőt akik ezzel foglalkoznak. Felesleges szétbontani a dolgot.
Naplózva

"It will never work!"
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #19 Dátum: 2008. augusztus 07. - 09:41:27 »

Laci!zzzzzz....zzzzzz. emfkfan! zzzzzzz  zzzzz. Jártál már a Jac-Bot fórumon?
Szerintem MOS ötlete kivitelezhetetlen és veszteséges így 2008 környékén.
92-95 táján persze működött volna,és működött is  de az idő változik.
Azt azonban hogy "Ha a gyűjtők nem lennének,akkor nem is lenne Magyon már flipper!
-egy megalapozatlan kijelentésnek tartom.
Hogy állíthatsz ilyet amikor nem ismered a flipperes helyeket magyarországon?
Összességében még mindig több gép van üzemeltetésben mint gyűjtőknél ez biztos.
Körbenéztél itt rendesen?Kétlem.

ramp én nem is arra értettem, hanem arra hogy azért valahogy ketté kéne választani az üzemeltetőket a gyűjtőktől, mert akkor megint kavarodás lesz a fórumon!!!!!!!!!
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #20 Dátum: 2008. augusztus 07. - 10:04:51 »

Vpety : sztem nem érted a lényeget.
Arról szólt a vita, hogy mennyi flipper van MO-n, több van üzemeltetésben mint a gyüjtőknél.
Ezt igy ( szerintem ) nem lehet alapul venni, mert az üzemeltetőknél csak a vizsgáztatható gépek jöhetnek csak számba - amig a gyüjtőknél BÁRMI.
Ezért igazságtalan a darabszámokból történő megosztottság ...

Ha darabra megyünk ( sztem ) több gép van a gyűjtőknél, mint az üzemeltetőknél.
Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
vpety
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1109

Pinball fanatic


E-mail
« Válasz #21 Dátum: 2008. augusztus 07. - 10:36:32 »

Tyutyu:
szted hány gép lehet fórumozóknál? Ki lehet következtetni: a megfelelő topikban kb 233 "bevallott" gép van magánkézben, ehhez max (de nagyon max) én még 80-at adok (ez már túlbecslés inkább) Kb 300-ra saccolom össz-vissz. Üzemeltetőknél kevesebb lenne csak vizsgáztatható gépből? Kétlem.
Egyébként továbbra is fenntartom, hogy teljesen felesleges üzemeltethető és nem üzemeltethető gépet szétválasztani (100x több új STERN van üzemeltetőknél, mint magánkézben, viszont nem vizsgáztatható gépből 100x kevesebb van üzemelésben - de VAN - mint magánkézben. Akkor igazságtalan az új STERN-eket is beleszámolni?)
Naplózva

"It will never work!"
Recon
Guest


E-mail
« Válasz #22 Dátum: 2008. augusztus 07. - 10:53:45 »

...es meg a felderitetlen gepek amik itt-ott elotunnek. vagy gyujto talalja meg vagy uzemelteto...
...meg neha az uzemelteto is gyujt, eltesz maganak valami gepet mert szereti, ilyen is van...

szerintem kar ezen vitazni hogy hol van tobb. senki se tudja megmondani. tippelni meg minek
Naplózva
Tyutyu
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2341


Dr. Zaccaria


WWW E-mail
« Válasz #23 Dátum: 2008. augusztus 07. - 13:32:44 »

Mindenkinek igaza van. Akkor ez egy meddő vita, de legalább valamiről irogattunk ...   :mrgreen:
Naplózva




"A Zaccaria név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez !"
GKO
Egyesületi Tag
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 593



E-mail
« Válasz #24 Dátum: 2008. augusztus 07. - 17:45:45 »

Szerintem mindenkinek igaza van a maga módján.

Az, hogy már a kérdés felmerül és teljesen eltérőek a vélemények az már azt mutatja hogy NAGYSÁGRENDBEN azonos mennyiségekről lehet szó. 1998-ban mindenki szerintem el sem gondolkozott volna a kérdésen és egyértelműen azt válaszolta volna hogy "természetesen jóval nagyobb az üzemeltetett gépek száma mint a magánkézben lévőeké". 2008-ban az azonos kérdés már nem egyértelmű.

Valaki egyszer említette még egy éve, hogy állítólag ezer alatt valamivel van az évi kiállított OMH flipper engedélyek száma.
Ennyi gép (ha beleveszünk minden gépet, pre és post DMD-ket is) ha magánkézben nincs is, de nagyságrendben eléggé valószínű hogy megközelíti ezt a számot.

Sok a nem bevallott gép és nem minden flippertulajdonos olvassa a fórumot. Rendszeresen új fórumtagok is jelentkeznek és jó látni hogy akadnak gépek mindenfelé és ezért gondolom hogy sok nem listázott gép van Magyarországon magánkézben.
Naplózva
Ramp
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2137



E-mail
« Válasz #25 Dátum: 2008. augusztus 07. - 20:35:34 »

Hétszázvalahány db-ra adtak ki tavaly tanúsítójegyet,ez biztos változott
tavaly óta valamennyit.
Meg lehetne nézni egy januárban és egy decemberben vizsgáztatott gép tanúsítójegyének sorozatszáma közötti
eltérést.
A típusok tényleg komolyan le vannak korlátozva kb. 15 kaphat engedélyt,viszont sokszor láttam olyat hogy
más típusra volt engedélyezve ezért az oldalán más gépnév virított a kékcímkén.
Naplózva

Pinball is Dead
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #26 Dátum: 2008. augusztus 09. - 08:03:57 »

no egy kis adalek a "kiraknam valahova" alomhoz :

Tegnap voltam az Akacban. Nem egy elit hely, de ha benezek a Csepel plazaba, hasonlo 50% a kisebbsegi arany, tehat nagy kulonbseg nincs. Szoval a TZ uvege be van torve. Nem CIA tette, ha ideges, o mashol tori el. Nemtudom ( még nem... ) mibe faj egy ilyen uveg, remelem a tulajnak igy is megeri otthagyni a gepet, kulonben kenytelen leszek lakasra gyujteni, hogy beferjen itthonra egy TZ...
Naplózva
MOS
Ball 3 locked
*
Offline Offline

Hozzászólások: 168


E-mail
« Válasz #27 Dátum: 2008. augusztus 09. - 08:42:12 »

Ha valaki ideges, akkor ott töri el az üveget, ahol az épp van...
Naplózva

C - H - A - M - P - I - O - N !!
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #28 Dátum: 2008. augusztus 09. - 12:27:57 »

Ha valaki ideges, akkor ott töri el az üveget, ahol az épp van...

viszont vannak beidegzodesek. en peldaul akarmilyen ideges voltam, mindig a jobb labat rugtam meg, vagy kozepen csaptam az uvegre. de leginkabb csak siman lekopdostem a gepet. ezekrol idokozben sikerult leszoknom. egesz ecceruen nem eri meg gorcsolni.
CIA a multkor  mutatta, hogy hol szokasa racsapni az uvegre, mert ott ussza meg e legkevesebb kezserulessel, ha torik.
az alkacban a TZ uvege a golyokilovo kar felett van szetcsapva, ember nem azt a pontot mutatta....
Naplózva
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #29 Dátum: 2008. augusztus 09. - 12:32:48 »

Ha valaki ideges, akkor ott töri el az üveget, ahol az épp van...

viszont vannak beidegzodesek. en peldaul akarmilyen ideges voltam, mindig a jobb labat rugtam meg, vagy kozepen csaptam az uvegre. de leginkabb csak siman lekopdostem a gepet. ezekrol idokozben sikerult leszoknom. egesz ecceruen nem eri meg gorcsolni.
CIA a multkor  mutatta, hogy hol szokasa racsapni az uvegre, mert ott ussza meg e legkevesebb kezserulessel, ha torik.
az alkacban a TZ uvege a golyokilovo kar felett van szetcsapva, ember nem azt a pontot mutatta....



én az oldalára szoktam rácsapni ha feldűhít a masina, ott semmilyen kár nem éri a masinát :) amúgy cia-ról mindent el tudnék képzelni :)
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
ernö
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 776


Törzsfönök


E-mail
« Válasz #30 Dátum: 2008. augusztus 09. - 13:04:46 »

Hat en a telen szoktam le az üvegre ütesröl, miutan betörtem az Indim üveget.
Ugy vereztem, mint egy malac es utanna pucolhattam ki a gepet, elvinni az üveget es ami meg jobban fajt 55 ojrot fizetni az ESG Security üvegert!
A labrugdosasrol viszont mar jo ideje leszoktam ...... nem eri meg es ha nem jol talalod el akkor az faj!

Mar csak a cibalasrol kell leszokjak, de jo uton haladok. A lenyeg, hogy tiltson a gep, mivel az tud engem visszafogni, azaz igy az az erzesem, hogy most jol megmutattam a gepnek hogy ki is vagyok es ne szorakozzon velem  :mrgreen:

Ha mashol jatszom es pl nem jo a gep, akkor fogom es otthagyom a gepet! Felesleges rajta idegeskedni, jobb nem lesz attol!
Naplózva
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #31 Dátum: 2008. augusztus 15. - 18:07:49 »

Hat en a telen szoktam le az üvegre ütesröl, miutan betörtem az Indim üveget.
Ugy vereztem, mint egy malac es utanna pucolhattam ki a gepet, elvinni az üveget es ami meg jobban fajt 55 ojrot fizetni az ESG Security üvegert!
A labrugdosasrol viszont mar jo ideje leszoktam ...... nem eri meg es ha nem jol talalod el akkor az faj!

Mar csak a cibalasrol kell leszokjak, de jo uton haladok. A lenyeg, hogy tiltson a gep, mivel az tud engem visszafogni, azaz igy az az erzesem, hogy most jol megmutattam a gepnek hogy ki is vagyok es ne szorakozzon velem  :mrgreen:

Ha mashol jatszom es pl nem jo a gep, akkor fogom es otthagyom a gepet! Felesleges rajta idegeskedni, jobb nem lesz attol!


akkor megvan a neked való tilt beállítás :D beállítjuk neked 1-re :D jól meglazitjuk a lábakat, hogy a tiltóharang jól mozogjon. XD
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
SOKOL
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 909



E-mail
« Válasz #32 Dátum: 2008. augusztus 21. - 18:06:59 »

Hat en a telen szoktam le az üvegre ütesröl, miutan betörtem az Indim üveget.
Ugy vereztem, mint egy malac es utanna pucolhattam ki a gepet, elvinni az üveget es ami meg jobban fajt 55 ojrot fizetni az ESG Security üvegert!
A labrugdosasrol viszont mar jo ideje leszoktam ...... nem eri meg es ha nem jol talalod el akkor az faj!

Mar csak a cibalasrol kell leszokjak, de jo uton haladok. A lenyeg, hogy tiltson a gep, mivel az tud engem visszafogni, azaz igy az az erzesem, hogy most jol megmutattam a gepnek hogy ki is vagyok es ne szorakozzon velem  :mrgreen:

Ha mashol jatszom es pl nem jo a gep, akkor fogom es otthagyom a gepet! Felesleges rajta idegeskedni, jobb nem lesz attol!

Az ilyen játékosoktól rettegnek az üzemeltetők!!!

De vegyetek példát, ez az igazi önkritika!
Naplózva

Lang
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1746



E-mail
« Válasz #33 Dátum: 2008. augusztus 21. - 20:23:58 »

Itt most tényleg az a téma,hogy ki hogyan szadizza/ta/ a gépeket?Nem mondom,hogy sose tettem ilyet sőt erről regényeket lehetne irni,de szerintem jobb ha feledésbe merülnek!Inkább építsünk!!!!Szerintetek ezzel lehet valamit még kezdeni??


Naplózva

  Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2739



E-mail
« Válasz #34 Dátum: 2008. augusztus 21. - 21:01:38 »

Talán egy asztalt vagy valami díszt.  :-[
Naplózva


   LET THERE BE PINBALL !
Oldalak: [1] 2 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  Satöbbi  |  Topic: Gyüjtemények és hozzáállások « előző következő »
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!