vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Dátum: 2009. március 08. - 09:49:19 » |
|
Safe Cracker
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2009. március 08. - 10:04:34 » |
|
Végre sikerült nyugodt körülmények között játszanom egy ilyen géppel. Eddig csak párszor találkoztam vele, de mindig negatív élményekkel hagytam ott a masinát. Pedig Pat Lawlor a tervező, tehát mégis megérhet egy misét, gondoltam minap. Több szempontból is érdekes a gép. Ha a széles gép widebody, akkor ez kb shortbody: jóval keskenyebb és rövidebb is egy átlaggépnél. A karok is egész picik, de a golyó, ahogy láttam normál méret. A panelok elhelyezése a fejben is egyedi, mivel az egyik panel a backbox belső bal oldalára van csavarozva (így persze a backbox is szélesebb társainál). A kijelző sem fért el a két hangszóró között, hát fentebb tették.
Játék közben nem pontokat kell szerezni, hanem pénzt (mivel a téma betörés egy bankba), ami még nem is lenne hűde érdekes de ezzel a pénzzel pl a zsarukat is megvesztegethetjük játék közben, ha nyomunkba erednek. Nem 3 vagy 5 golyós egy játék, hanem időre megy! Akár egy golyó is lehet egy játék (ha nagyon ügyesek vagyunk.) Igen, itt éppen fordítva mérik a talpraesettséget: ha sokáig van fenn egy golyó, akár az egész idő letelhet és "hirtelen halál" játékszabállyal, ha lemegy a golyó, többet nem jön vissza (extra ball sincs a gépben, mivel értelmetlen). Az egyik legélvezetesebb játékrész a backboxban lévő "ki nevet a végén?" stílusú táblajáték. Dob a játékos lép a babúval, dob a biztonsági őr és nyomodba ered. Közben szedheted össze a táblán elhelyezett különböző cuccokat vagy éppen a riasztót indítod be ha rossz mezőre lépsz. Fent is el lehet addig játszani mint a lanti pályarészen a golyóval. A cél, hogy bejuss a páncélterembe, ami a tábla/backbox közepén van, ekkor jön a meglepetés: egy érme vágódik ki a két hangszóró közti kis résből és gurul végig az üvegen pont a játékos ölébe! Ez a magic-token, amivet visszadobva a gépbe egy speciális játékmódot indíthatunk!
Mindent össezvetve, ha az ember fia ráér foglalkozni ezzel a géppel, különleges élményben lehet része. Mivel egyedi a játékmenet, nem is nagyon jött be a játéktermekben (lsd: Cirqus Voltaire, amit utálnak az üzemeltetők)
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
HEAD
Egyesületi Tag
Special
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2009. március 08. - 10:22:09 » |
|
Köszi a leírást , egyszer én is kipróbálnám!
|
|
|
Naplózva
|
LET THERE BE PINBALL !
|
|
|
Lang
Super jackpot
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2009. március 08. - 11:24:51 » |
|
A Safe Cracker legnagyobb "dobása" amikor kigurul belőle a token.Nagyjából ennyi.A játék számomra pont azért érdektelen,mert időre megy.....  Amúgy hol játszottál vele Vpety? Üdv mindenkinek:Lang
|
|
|
Naplózva
|
 Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
|
|
|
b4rb1
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2009. március 08. - 11:28:32 » |
|
Nekem se szimpi, hogy időre megy, mint ahogy Who Dunnit Novice módja sem kedvencem... viszont tagadhatatlanul egyedi gép. És jópofán is néz ki.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. március 08. - 11:37:30 írta b4rb1 »
|
Naplózva
|
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2009. március 08. - 12:27:52 » |
|
Az "átlagos" játékosok nagy része sohasem kedvelte az egyedi gépeket. Első két játékra érthetetlen számukra a gép, tovább nem is próbálkoznak vele. Emlékszem a CV mekkora sz@r volt játékteremben, aztán itthon belemélyedve teljesen lenyűgözött. Üzemeltetők szétbontották a CV-ket, mert gyenge volt a kasszája. NBA Fastbreak hasonlóan nem egy kedvelt "kasszás" gép, szintén nem százmilliók gyűjtése a cél, ráadásul sport témájú kvíz kérdések is vannak benne, amit még ha le is tudunk fordítani, megoldani már kevésbé. Viszont egy Fish Tales! Mái napig aratnak vele a gépesek, tömve van a kasszája. Az egyszerű emberek pitty-putty gépe bevallottan.
Safe Cracker is mostohagyerek, pedig csak a játékos agyának kell átállnia a géphez. Nem pontra, hanem időre és pénzre gyúrunk. És tudjuk: az idő pénz. Nem milliárdokat hajszolunk, hanem próbálunk bejutni a páncélterembe mielőtt a vezérlő számítógép bezárná a hatalmas vasajtót. A visszacsapó target is ritka a gépekben, hát még ha egy meglőhető lyuk is van mögötte! Ritka sok leeső target (drop) is van a gépben (ha jól számoltam, 4 x 3 db) A pályán forgó tányér alakú "spinner" sem egyedi, de azért ritkán használt megoldás gépekben.
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
b4rb1
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2009. március 08. - 12:48:23 » |
|
Kipróbáltam visual pinen. Elég jónak tűnik, de még nem teljesen értem mikor mit kell csinálni. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2009. március 08. - 13:16:36 » |
|
Kipróbáltam visual pinen. Elég jónak tűnik, de még nem teljesen értem mikor mit kell csinálni. 
Na pont erről beszélek :-)
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
b4rb1
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2009. március 08. - 13:25:48 » |
|
Miért ki érti elsőre?  Egyébként azóta már vagy 10 kört nyomtam... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Recon
Guest
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2009. március 08. - 16:21:31 » |
|
"you have been terminated. have a nice day"
erdekes gep, az biztos. amit gyenge pont lehet: a magic token. gyanitom sok ember vitte magaval haza szuvenirnek, az uzemelteto meg hulyet kapott hogy mindig utan kell tolteni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
emfkfan
Super jackpot
amatör flipper függő
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2009. március 08. - 21:33:29 » |
|
"you have been terminated. have a nice day"
erdekes gep, az biztos. amit gyenge pont lehet: a magic token. gyanitom sok ember vitte magaval haza szuvenirnek, az uzemelteto meg hulyet kapott hogy mindig utan kell tolteni
már eleve magic token nélkül került üzemeltetésbe.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
emfkfan
Super jackpot
amatör flipper függő
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2009. március 08. - 21:35:17 » |
|
A pályán forgó tányér alakú "spinner" sem egyedi, de azért ritkán használt megoldás gépekben.
sőt emlékeim szerint safebe volt az egyetlen amennyire én tudom
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Recon
Guest
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2009. március 08. - 21:37:22 » |
|
honnan tudod?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lang
Super jackpot
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2009. március 08. - 21:50:56 » |
|
Akkor most már nem derül ki,hogy Vpety hol játszott ezzel masinával............De szerintem VP lesz. 
|
|
|
Naplózva
|
 Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
|
|
|
Recon
Guest
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2009. március 08. - 22:02:05 » |
|
nem is tudtam hogy VP-n latszik a panelok elhelyezkedese a fejben 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ernö
Extra Ball
Törzsfönök
|
 |
« Válasz #15 Dátum: 2009. március 08. - 23:00:15 » |
|
En eddig csak idöre menö multiballal jatszottam....ha jol tudom ez a tokenes multi. Nagyon, de nagyon faraszto. Allandoan szorja vissza a golyokat, de a jatek nem csak fejtelen löveszetböl all, hanem ott is szisztemazni kell. Csak parat jatszottam vele, mivel mindig elegem is lett belöle.......
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
SOKOL
Jackpot
|
 |
« Válasz #16 Dátum: 2009. március 08. - 23:05:28 » |
|
Hazánkban hivatalosan is üzemeltethető gép. Itthon kevés van belőle, eddig csak 1-el sikerült összefutnom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #17 Dátum: 2009. március 09. - 08:38:26 » |
|
A pályán forgó tányér alakú "spinner" sem egyedi, de azért ritkán használt megoldás gépekben.
sőt emlékeim szerint safebe volt az egyetlen amennyire én tudom
Ha jobban nem gondolok bele, akkor is eszembe jut az Arabian Nights forgó lámpása, ami ugyanezen elven működik.
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #18 Dátum: 2009. március 09. - 18:40:00 » |
|
Ezt azért nem gondolnám, gyárilag fel volt töltve az tutifix. Tegnap még volt egy NIB az ebay-en, most nem találom. Azt kellett volna megvenni és kiderül 
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
emfkfan
Super jackpot
amatör flipper függő
|
 |
« Válasz #19 Dátum: 2009. március 09. - 20:47:16 » |
|
honnan tudod?
mert amikor bejött kis hazánkba akkor én egy beüzemelésénél ott voltam rec. és ott nem is töltötték fel tokennel
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. március 09. - 20:52:28 írta emfkfan »
|
Naplózva
|
|
|
|
Recon
Guest
|
 |
« Válasz #20 Dátum: 2009. március 09. - 21:15:05 » |
|
wow akkor lattal egy vadiujat? franko elmeny lehetet 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
emfkfan
Super jackpot
amatör flipper függő
|
 |
« Válasz #21 Dátum: 2009. március 09. - 21:16:15 » |
|
wow akkor lattal egy vadiujat? franko elmeny lehetet 
igen. frenetikus élmény  mondjuk jól jött volna egy pár szuvenír ( token) a zsebembe de nem adtak :(
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #22 Dátum: 2009. március 10. - 09:07:29 » |
|
Hazánkban hivatalosan is üzemeltethető gép. Itthon kevés van belőle, eddig csak 1-el sikerült összefutnom.
Tekintve, hogy 1 148 db készült belőle, nem is csoda.
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
izs-49
Globális moderátor
Special
|
 |
« Válasz #23 Dátum: 2009. július 06. - 20:46:25 » |
|
Szerintem nagyon szórakoztató kis gép. Pont azért mert nem olyan mint a szokványos flipperek .
|
|
|
Naplózva
|
IZSten veletek. '63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
|
|
|
izs-49
Globális moderátor
Special
|
 |
« Válasz #24 Dátum: 2009. július 07. - 15:10:49 » |
|
Ma miután kidobta a tokent játék végén visszadobtam, ezt érzékeli a gép és elindít egy külön játékot olyan Multiball szerű de ez is időre megy. Egyre jobban tetszik a kicsike.
|
|
|
Naplózva
|
IZSten veletek. '63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
|
|
|
vpety
Jackpot
Pinball fanatic
|
 |
« Válasz #25 Dátum: 2009. július 07. - 21:47:17 » |
|
Igen, végül is az alapjátékban az a cél, hogy bejuss a bankban lévő széfbe, keresztül az őrökön, cyber-kutyákon, lézercsapdákon stb. Jutalmad egy token, amit felhasználva elindít egy speckó multit (Assault On the Vault) ahol a cél kijutni a bankból, ugyanis megérkezik a rendőrség, a helikopteres kommandó, az üdvhadsereg, a száztagú indián zenekar és körbeveszik az épületet... Röviden.
|
|
|
Naplózva
|
"It will never work!"
|
|
|
atee
Extra Ball
|
 |
« Válasz #26 Dátum: 2009. július 08. - 09:43:58 » |
|
Jó kis gép lehet. Egyszer licitáltam egyre e-bayen. 1000 euró körül ment el. Én csak 900 ig voltam partiban.
|
|
|
Naplózva
|
Rocky (Gottlieb 1982)
|
|
|
Valentine
|
 |
« Válasz #27 Dátum: 2009. november 20. - 18:22:38 » |
|
Alapból hány medál van a magic token van a gépben?
|
|
|
Naplózva
|
YYY
|
|
|
izs-49
Globális moderátor
Special
|
 |
« Válasz #28 Dátum: 2009. november 20. - 20:01:53 » |
|
Alapból hány medál van a magic token van a gépben?
????????????? Mi a kérdés?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
SZK
Extra Ball is lit
|
 |
« Válasz #29 Dátum: 2009. november 20. - 20:18:57 » |
|
Gergő! Szerintem azt szeretné kérdezni Valentine,hogy gyárilag mennyi token van benne? 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
izs-49
Globális moderátor
Special
|
 |
« Válasz #30 Dátum: 2009. november 20. - 20:20:19 » |
|
Azt sajnos nem tudom de KB: 500db fér el benne...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Liti
Adminisztrátor
Special
|
 |
« Válasz #31 Dátum: 2009. november 21. - 17:52:51 » |
|
És legalább 22 ülönböző fajta.... Legalábbis nekem ennyi különböző fajta van 
|