Liti
Adminisztrátor
Special
|
 |
« Dátum: 2010. szeptember 28. - 09:25:21 » |
|
A téma folytatása...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2010. szeptember 28. - 20:09:53 » |
|
Bammeg mekkora nagy igazság: "Amúgy a bankjegyautomata is nyerőgép. Bedugsz egy kártyát és bepötyögsz négy számot. Ha ügyes voltál, beírhatsz egy összeget és megkapod."
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Olivér
Egyesületi Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2010. szeptember 28. - 23:44:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bálint
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2010. október 08. - 20:43:26 » |
|
Erről tud valaki valamit? Most találtam
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lang
Super jackpot
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2010. október 08. - 20:51:09 » |
|
Nekem elsőre a Twilight ugrott be...  Bár végig gondolva nem biztos,hogy az. Amúgy ez itt nem a kvíz topik! 
|
|
|
Naplózva
|
 Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
|
|
|
Recon
Guest
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2010. október 08. - 20:52:44 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bálint
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2010. október 08. - 21:16:58 » |
|
 Lehet annak is jó lett volna. Megvan a megoldás: A proto TZ-n ilyen volt a load gumball a jobb loop felett. Szerintem azért a végleges plastic jobban néz ki...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrocO1978
Ball 2 locked
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2010. október 09. - 18:04:07 » |
|
szinte bajban vagyok hova is irjam ezt gondoltam itt elfér...... Sokszor vesszem észre hogy tekercsekről beszélgettek melyek különböző mozgásokat végeznek Pl:-kar -mágnes -kapuk Stb. müködtetésére szolgálo kütyük.Első ránézésre ezek nekem szimpla egymagos tekercsek vagy rosszul látnám????Elektroműszerésznek készültem majd csak háztartási villamosgép szerelőnek vettek fel de ez hosszu történet.De szimpla tekercselésben jártas vagyok hisy a saját Videoton hangfalamnak is én tekercseltem 3 járatu hangváltot + ezek a tekercsek egyben hasonlitanak 1 kicsit a régi tévékben elhelyezet tekercsekre is. U.I.:mégha nem is vagyok szalonképes én csak segiteni szeretnék! 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
HEAD
Egyesületi Tag
Special
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2010. október 09. - 21:19:32 » |
|
PMR / walkie talkie / rádiós adó-v evő témában otthon van valamelyikőtök ? Információt szeretnék kapni , mivel szükségem lenne síeléshez egy átlagos PMR adóvevőre. Nem kell drága cucc , nincs szükség extra funkciókra , mindösszesen annyi az elvárásom , hogy kibírjon egy napot a zsebembe feltöltve , (kevés beszélgetés, inkább egyeztetés ,esetleges segélyhívás) tiszta érthető beszédátvitel és tudjon alcsatornákat 5.6 és 5.8 sávokat ismerje (ez nektek biztosan többet mond). Előre is köszönöm , ha valamelyikőtök tud segíteni. 
|
|
|
Naplózva
|
LET THERE BE PINBALL !
|
|
|
timtomi
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2010. október 09. - 21:28:37 » |
|
Szia Head! Én a múlt évben keresgéltem cserét a nevesincs adó-vevőm helyett, mert az igért km-ek helyett csak töb száz méterben volt mérhető a teljesítménye. Feltöltés szempontjából bírta a gagyi is hibátlanul, de a teljesítmény elég vacak. Én egy szettet vettem, mert hegyen használtuk illetve e hegy és egy település között. Szuperül bejött, de 25000.- volt a szett ára. Ez tartalmazott 1 bőröndöt ( ez alapból szarom le kategória  ), 2 db készüléket, 2 db álló töltőt, 2 db autós töltőt és 2 db head szettet. Most a Conrad-ban találtam ilyet: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=715021&pid=930309Remélem sikerült segítenem.. Üdv. timtomi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2010. október 09. - 22:30:16 » |
|
PMR / walkie talkie / rádiós adó-v evő témában otthon van valamelyikőtök ?
Ja. De ha kell, akkor pénteken vihetek Neked egy marokkal, én is évente félszer használom, vagy megnyomkodod, vagy valami. Szerintem megbeszéljük ott, hogy mi az ami kézreáll, meddig érdemes árban elmenni, legdrágább cumóm 100ezer felett van, de tolom a 7ezer forintos teszkósokat is nagy sikerrel. Amilyen egyszerűnek tűnik, úgy bele lehet bonyolódni, néha direkt jó az asztali töltős/dokkolós, néha jobb a külön elemet beletolós kivitel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2010. október 09. - 22:32:12 » |
|
Én a múlt évben keresgéltem cserét a nevesincs adó-vevőm helyett, mert az igért km-ek helyett csak töb száz méterben volt mérhető a teljesítménye.
Kilométer elve baromság, az csak marketing rizsa, van egy max. 500mW kimenő teljesítmény, ebből a gagyik néha felét sem tolják le. Aztán még az antenna érzékenysége is számít, no meg mivel rádió, így az éterben mennyi zavarás van, hol használod, satöbbi. Nyílt terepen egy első sarki teszkóssal is lehet 150 kilométert rádiózni, míg városban a panel túloldalára néha necces.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
HEAD
Egyesületi Tag
Special
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2010. október 10. - 09:10:52 » |
|
OK , szerencsére nem sürgős pénteken beszélünk róla . Köszönöm. 
|
|
|
Naplózva
|
LET THERE BE PINBALL !
|
|
|
timtomi
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2010. október 10. - 09:38:26 » |
|
Én a múlt évben keresgéltem cserét a nevesincs adó-vevőm helyett, mert az igért km-ek helyett csak töb száz méterben volt mérhető a teljesítménye.
Kilométer elve baromság, az csak marketing rizsa, van egy max. 500mW kimenő teljesítmény, ebből a gagyik néha felét sem tolják le. Aztán még az antenna érzékenysége is számít, no meg mivel rádió, így az éterben mennyi zavarás van, hol használod, satöbbi. Nyílt terepen egy első sarki teszkóssal is lehet 150 kilométert rádiózni, míg városban a panel túloldalára néha necces.
Szia, Sajnos nekem az olcsóbb kivitel nem jött be a hegyen, ezért kellett lecserélnem. De nem bántam meg a cserét, nekem nagyon bejött. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #15 Dátum: 2010. október 10. - 14:15:17 » |
|
Sajnos nekem az olcsóbb kivitel nem jött be a hegyen, ezért kellett lecserélnem.
Nekem is volt 150ezer forint, vagy feletti értékű PMR a kezemben, az motivált volna rendesen, de ennyi pénzt inkább flipperre és sörre költöm :-) No meg a nagyobbak könnyű rohangászos munkához nem valók, mert nyomtak vagy sok dekát.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
timtomi
|
 |
« Válasz #16 Dátum: 2010. október 10. - 14:48:27 » |
|
Nekem ez tökéletes amikor a rohangászós hobbim végzem....rádió, hátizsák, fémkereső, lapát, lámpa, agregátor... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Santa
Jackpot
Törzsfőnök
|
 |
« Válasz #17 Dátum: 2010. október 10. - 22:55:34 » |
|
Bazze ma 101010-van. Az pont 42  Holnap már 43 lesz!
|
|
|
Naplózva
|
Első Magyar Törzsasztal
|
|
|
sigma7
Egyesületi Tag
Extra Ball is lit
|
 |
« Válasz #18 Dátum: 2010. október 11. - 08:57:16 » |
|
Nekem is gagyi PMR-em van. Eddig nem volt vele bajom. Nyilván csodát nem tud sajnos tenni, ha nincs közvetlen rálátás, hanem domb, hegy van a két rádió között, akkor kakukk. Ami nekem tapasztalat: alcsatorna használatával kisebb a távolság amit átvisz. Ha főcsatornát használok úgy jobb. Hasznos dolog lehet, ha úgy hozza a sors a manuális monitor funkció, ez van rajta. Gyakorlatilag ha nincs (vagy gyenge) a vett jel, akkor is folyamatosan tolja a vételt. Billentyűzár! Az kell hogy legyen rajta, legalábbis én nem nyakban meg övön hordtam, hanem övtáskában. Egyszer már hagytam el erdőben nyakból ... de nem merült le, és igy pittyegtetéssel meglett. Ja, nekem szempont volt az is, hogy sok beszéd után se merüljön le, így olyan, ami hagyományos AAA-s aksikkal megy, így nem drága a csereakksi, és ha végleg kipurcanik is olcsó cserélni. Még egy hasznos info: a "sztenderd" PMR csatorna a 4/12 -es. Vagyis ez a nem hivatalos közös csatorna. És egy érdekes PMR felhasználási terület: a környékünkön a boltosok ezt használjár riadóláncra, ha APEH ellenőrzés van. 
|
|
|
Naplózva
|
Sigma7
Gépeim: Corvette, Twilight Zone, Fish Tales, 2 x Space Shuttle, Millionaire Wanted: The Sopranos
|
|
|
timtomi
|
 |
« Válasz #19 Dátum: 2010. október 11. - 09:04:49 » |
|
Tetszik az érdekes felhasználási terület!  )))) Nekem egy bajom volt az olcsó tipussal ( mivel nem tudom már a tipusát, így ne értsük általánosnak a hozzászólást ). A hívógomb sűrűn meghibásodott. Többnyire 4 db-ot használtunk és erdőben, hegyoldalon működtettük. 1 csapat folyamatosan eltünt és ez nem X aktás dolog volt.  )) Sajnos az elég sűrű meghibásodás és bizonytalan működés miatt ( reggeltől estig nem bírták ki meghibásodás nélkül ) gyors eladás mellett döntöttem és a drágább, de nyugodtabb elérést választottam. Azóta sincs vele gondom. Csak nyugalom és nyugalom...  )))
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsifi
Egyesületi Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #20 Dátum: 2010. október 11. - 09:57:52 » |
|
Ha PMR akkor Motorola vagy Kenwood. A többi az a gyerekeknek való, elemgyilkos, szobakészülék. Több éve használunk motorozáshoz a gagyitól a legprofibb cuccig mindent. A Kenwood az egy hetet is kibír egy szett elemmel, évek óta megbízhatóan működik, pedig kap esőt, sarat, rázkódást...
|
|
|
Naplózva
|
üdv motoros / Zsifi
|
|
|
Santa
Jackpot
Törzsfőnök
|
 |
« Válasz #21 Dátum: 2010. október 11. - 11:16:38 » |
|
Mi motorola tlkr t7-et használunk. Soha semmi baja, iszonyat jó cucc.
|
|
|
Naplózva
|
Első Magyar Törzsasztal
|
|
|
HEAD
Egyesületi Tag
Special
|
 |
« Válasz #22 Dátum: 2010. október 11. - 11:53:41 » |
|
Én most a motorola tlkr t5-t néztem , szerintem az igényeimnek megfelel és árban is stimmel.
|
|
|
Naplózva
|
LET THERE BE PINBALL !
|
|
|
sigma7
Egyesületi Tag
Extra Ball is lit
|
 |
« Válasz #23 Dátum: 2010. október 11. - 11:54:12 » |
|
Nem olcsó, de nekem tetszik a garmin rhino sorozat. GPS+PMR egyben, integrált szolgáltatásokkal. (amihez prsze hogy menjenek a másik rádiónak is ilyennek kell lennie).
|
|
|
Naplózva
|
Sigma7
Gépeim: Corvette, Twilight Zone, Fish Tales, 2 x Space Shuttle, Millionaire Wanted: The Sopranos
|
|
|
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #24 Dátum: 2010. október 12. - 05:04:22 » |
|
Még egy hasznos info: a "sztenderd" PMR csatorna a 4/12 -es. Vagyis ez a nem hivatalos közös csatorna.
Kivel közös? Ezt anno Magpet találta ki a kessereknek. Szóval túrakérdésben opciós, hogy valaki lesz valahol.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
|
 |
« Válasz #25 Dátum: 2010. október 12. - 05:06:10 » |
|
Több éve használunk motorozáshoz a gagyitól a legprofibb cuccig mindent. A Kenwood az egy hetet is kibír egy szett elemmel, évek óta megbízhatóan működik, pedig kap esőt, sarat, rázkódást...
Motorolából is van gagyi. Itt terepjárósok közt minden megfelel, bár a jobbik az nekem is egy rendes vízmentes Cobra, de volt is vagy 53ezer pénz. Értelme nincs, nem használtam ki, no meg az elveszik/ellopják/egyéb miatt jók az olcsók, azt sem sikerült leamortizálni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrocO1978
Ball 2 locked
|
 |
« Válasz #26 Dátum: 2010. október 14. - 07:00:26 » |
|
Szevasztok lenne 1 kérdésem!Az elemekröl beszéltettek de azt még nem találtam sehol hogy ennek a cseréje kikapcsolt állapotban kell tenni? Az elem lemerülése esetén pontosan miért tesz tönkre valamit a gépben,és mik ezek?Kicserélésekor mire érdemes pontosan figyelni! Az elem élettartama mennyi?Azaz mikor kell eszközölni a következő cserét.  Köszönöm a segitséget! Üdv László
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bálint
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #27 Dátum: 2010. október 14. - 07:34:54 » |
|
A pinball.com-ot átvette egy San Jose-i cég, minden Williams/Bally joggal együtt! Úgy látszik Wayne végleg feladta
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 14. - 07:50:04 írta Bálint »
|
Naplózva
|
|
|
|
HEAD
Egyesületi Tag
Special
|
 |
« Válasz #28 Dátum: 2010. október 14. - 07:56:44 » |
|
Szevasztok lenne 1 kérdésem!Az elemekröl beszéltettek de azt még nem találtam sehol hogy ennek a cseréje kikapcsolt állapotban kell tenni? Az elem lemerülése esetén pontosan miért tesz tönkre valamit a gépben,és mik ezek?Kicserélésekor mire érdemes pontosan figyelni! Az elem élettartama mennyi?Azaz mikor kell eszközölni a következő cserét. 
Köszönöm a segitséget!
Üdv László
Ha bekapcsolt állapotban cseréled ki az elemeket akkor nem felejti el a beállításokat. Persze csak óvatosan. Nem a lemerülés tesz tönkre bármit is , hanem a kifolyó sav marja meg a panelt. Ezeket a gépeket 1 évre tervezték , azalatt nem sok elem folyik ki a leggagyibbak sem , tehát nem lehetett szempont a tervezéskor. Csak jó minőségű elemeket használj! 3 évenként cseréld.
|
|
|
Naplózva
|
LET THERE BE PINBALL !
|
|
|
sigma7
Egyesületi Tag
Extra Ball is lit
|
 |
« Válasz #29 Dátum: 2010. október 14. - 10:29:58 » |
|
Kivel közös? Ezt anno Magpet találta ki a kessereknek. Szóval túrakérdésben opciós, hogy valaki lesz valahol.
Oh, ezt nem tudtam. Mindig tanul az ember, eddig abban a hitben éltem, hogy általánosan közös. Végül is még csak 7 éve kesselünk 
|
|
|
Naplózva
|
Sigma7
|
|
|
|
Recon
Guest
|
 |
« Válasz #31 Dátum: 2010. október 14. - 11:52:22 » |
|
na vegre. amcsi cucc ujra amcsi kezben 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
mikenr1
Ball 3 locked
|
 |
« Válasz #33 Dátum: 2010. október 15. - 09:38:57 » |
|
Megkezdtük munkánkat a parabola felszerelésben!
|
|
|
Naplózva
|
Home Bar
|
|
|
CrocO1978
Ball 2 locked
|
 |
« Válasz #34 Dátum: 2010. október 15. - 10:05:11 » |
|
szerintem klafa csak vigyázz vörös bor esetén megváltozik a fehérfolt!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|