Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. szeptember 07. - 19:36:54

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Bolhapiac  |  Alkatrészek (adás-vétel-csere)  |  Topic: Ledes flipper kijelző « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Ledes flipper kijelző  (Megtekintve 4713 alkalommal)
Flipper doktor
Ball 2 locked
*

« Dátum: 2016. április 26. - 20:54:00 »

Williams system 6a, system 7, system 9 rendszerű flipperekhez, a plazma kijelzők kiváltására használható LED-es kijelző szet eladó. A karakterek és a karakter sorok mérete megegyezik az eredeti méretekkel. A panelok mérete és a csatlakozók bekötése megegyezik az eredeti panelekével. Beépítése nem igényel szakértelmet, semmilyen átalakítás nem szükséges. 5 V-os DC tápfeszültségről működik, áramfelvétele 180 mA. Színe piros (640 nm). Fényerősség két fokozatban állíható (8 mcd, 11 mcd). Profi nyák, standard alkatrészek. A termék új, van rá 2 év garancia. Egyes Williams flippereket a system 6a, 7, 9 típusokból (Comet, Sorcerer, Space Shuttle) kétféle meghajtó panellel gyártottak (élcsatlakozós valamint tüskesoros csatlakozós kivitelben). Az adapter csatlakozó felhasználásával az eredetileg tüskesoros csatlakozóval készült gépbe is beépíthető az élcsatlakozós LED-es meghajtó panel. Az eredeti tüskesoros meghajtópanel rögzítési pontjai azonban nem egyeznek meg a LED-es panel rögzítési pontjaival.  Személyes átvétel lehetséges. Postázásra előreutalást követően van lehetőség. További felvilágosítás e-mail-ben vagy 16 óra után telefonon.
Naplózva
weiszi85
Ball 3 locked
*

« Válasz #1 Dátum: 2016. április 26. - 20:57:51 »

Gratula....system 11 és dot kijelzőt nem tervezed h gyártasz??? :tenoutoften: :tenoutoften: :respect2: :beer:
Naplózva
Flipper doktor
Ball 2 locked
*

« Válasz #2 Dátum: 2016. április 26. - 21:20:30 »

A Gratulációt köszönöm, illetve köszönjük, mert ez a fiammal közös munka eredménye.  :dance  A system 11-hez többféle kijelzőt is gyártottak. Jelenleg a system 11-hez az a verzió van fejlesztés alatt, amelyik 2 x 7 digit alfanumerikus, valamint 2 x 7 digit numerikus kijelzőt tartalmaz. (pl. a Fire-ban is ilyen van.) Ez kiegészíthető lesz egy toldalékpanellel is amelyen van még egy C/M kijelző, így a Millionaire-hez is használható lesz. A LED-es dot kijelző is a távoli tervek között szerepel.
Naplózva
weiszi85
Ball 3 locked
*

« Válasz #3 Dátum: 2016. április 26. - 21:30:24 »

A Gratulációt köszönöm, illetve köszönjük, mert ez a fiammal közös munka eredménye.  :dance  A system 11-hez többféle kijelzőt is gyártottak. Jelenleg a system 11-hez az a verzió van fejlesztés alatt, amelyik 2 x 7 digit alfanumerikus, valamint 2 x 7 digit numerikus kijelzőt tartalmaz. (pl. a Fire-ban is ilyen van.) Ez kiegészíthető lesz egy toldalékpanellel is amelyen van még egy C/M kijelző, így a Millionaire-hez is használható lesz. A LED-es dot kijelző is a távoli tervek között szerepel.

Ez nagyon jó hír... :banan: :banan: a dot kijelzőt vinnék mint a cukrot szerintem :dance
Naplózva
flipperlaci
Ball 3 locked
*

« Válasz #4 Dátum: 2016. április 26. - 23:03:50 »

A szegmens kijelző is fogyna azonnal, ha borostyán lenne nem pedig piros ;)
Naplózva

Üdvözlettel: Laci
feherzs
Extra Ball
*

« Válasz #5 Dátum: 2016. április 27. - 18:12:40 »

Mennyibe kerül? :gondol
Naplózva

"De mindig azt mondtam, hogy a flipper vissza fog térni."
/Steve Kordek/
weiszi85
Ball 3 locked
*

« Válasz #6 Dátum: 2016. április 27. - 19:38:35 »

Mennyibe kerül? :gondol

http://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=b28f04e4acb04ad1c91aee8bfdc43e0c itt megtalálod az árakat :beer:
Naplózva
Flipper doktor
Ball 2 locked
*

« Válasz #7 Dátum: 2016. április 28. - 23:51:33 »

Az árakkal kapcsolatosan kérlek keressétek fel a www.digipinball.5mp.eu weboldalt. A kijelzőkkel, az árakkal és a weboldallal kapcsolatosan minden észrevételt és tanácsot szívesen veszek. A borostyán színnel kapcsolatosan annyit tudok mondani, hogy jogos igény, de valahogy el kellett indulni. A piros kijelző a legolcsóbb, a borostyán színű kijelző háromszor annyiba kerül mint a piros. Borostyán színű kijelzőt pedig nem is tudtam beszerezni abban a méretben amelyik megegyezik az eredeti plazma kijelző méretével. Ha valaki tud beszerzési forrást szívesen veszem a segítségét. Árképzés és egyebek... Először az egyebek. Első lépéslként fel kelllett térképezni, hogy 30 éven keresztül melyik gyár - beleértve a Zaccariától a Ballyn, Williamson át, a Sternen, Data Easton át a Gottliebig melyik cég melyik géphez milyen kjelzőket illetve kijelző szeteket épített a gépeibe. Ennek az adatbázisnak az összehozása a kapcsolási rajzokkal együtt úgy kb. két hónap munka volt.  :idiot1:   Aztán fel kellett térképezni melyik cég milyen ledes kijelzőket gyárt és hogy azt a különböző országok viszonteladói mennyiért kínálják. Meg kellett tervezni a ledes kapcsolási megoldásokat, ami nem nagy kunszt, de azért Kati néninek a sarki zöldségesnek nem biztos, hogy sikerült volna. Persze semmi sem működött kifogástalanul elsőre. Ezután fel kelllett kutatni a lehetséges alkatrész beszerzési forrásokat. Számolgatni, hogy megéri-e az egésszel foglalkozni egy ilyen kicsi országban ahol ráadásul minden egy kicsit másképp működik mint Amerikában. Aztán le kellett gyártatni a "prototípus nyák"-ot horror áron. Ami persze megint nem működött elsőre rendesen. Futni nyolc kört a nyák gyártó cégeknél, ki mennyiért és milyem minőségben gyártaná le a nullszériát. Ami aztán megint  :nem  működött elsőre rendesen. A végén pedig kikalkulálni egy árat - aminek bátran utána lehet nézni - olcsóbb mint az amerikai gyártmányok a legolcsóbb viszonteladónál.  :gondol  (Európai gyártó nincs, vagy legalábbis nem tudok róla, nem találtam.) Az árkalkulációnál figyelembe venni, hogy ha jelentkezik viszonteladó, tudjak neki árrést, engedményt biztosítani. Amúgy, ha utánaszámoltok, ez az ár kevesebb, mintha egy flipperben ki kell cserélni mind az öt plazma kijelzőt. Ha valaki próbálkozott már kissorozatú elektronikai panelek gyártásával és értékesítésével foglalkozni, az tudja miről beszélek. Csak tájékoztatás képpen... egy készre szerelt panel bekerülési költségének több mint a felét a nyák ára teszi ki a többi a rajta lévő alkatrész. Ezek pedig nem garázs tuning nyákok.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Bolhapiac  |  Alkatrészek (adás-vétel-csere)  |  Topic: Ledes flipper kijelző « előző következő »
Ugrás: