Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. szeptember 06. - 13:30:56

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Truck Stop « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Truck Stop  (Megtekintve 15312 alkalommal)
pinhead
Ball 2 locked
*

« Dátum: 2005. május 12. - 14:15:07 »

Ez az egyik gépem. Nagyon érdekes, teljesen szimmetrikus a playfield (kilövőt kivéve) nincsenek rajta gombák, van viszont 4 kar és 4 rámpa. A játékment elég gyors, jó hangokkal és effektekkel.
Naplózva

PLAY A REAL GAME! PLAY PINBALL!
vpety
Jackpot
*

Pinball fanatic

« Válasz #1 Dátum: 2005. május 13. - 13:24:10 »

Na ezt speciel még nem ismertem. Mindenesetre szívesen kipróbálnám.... :mosoly:
Naplózva

"It will never work!"
Füredi Sándor
Guest

« Válasz #2 Dátum: 2005. május 13. - 15:16:17 »

Szép darab.A két felső kar elrendezése elég érdekesnek tűnik képről.
Naplózva
PumpinEthyl
Ball 2 locked
*

« Válasz #3 Dátum: 2005. május 13. - 22:27:05 »

Ááá, végre egy szintén zenész... :mosoly:  Nekem is van egy Truck Stop-om és nagyon tetszik. Sajnos két kis szériahibája, hogy: - könnyen lejön az oldaláról a grafika, és a pf-en a lámpák felett felhólyagosodik a 'fólia' (v. már ki tudja mi). Amúgy nagggyon penge. Igaz ami igaz, a tüdőben erős lányok azért sokat segítenek, mert a protoja a 'Ramp Warrior' nem volt egy nagy szám  :gondol:

Az a parám még a Truck Stop-al kapcsolatban, hogy kicsit mintha döglöttek lennének a színei nem? Igazából mindíg azt hiszem, hogy ki van fakulva v. kiszívta a nap, -szted? Eddig igazi pirosan piros piros színt még nem láttam egy TS-en sem. Hm?
Naplózva
Rimo
Guest

« Válasz #4 Dátum: 2005. május 14. - 08:53:20 »

hm a robocop playfieldje is pont ilyen fakó pedig ha nem volna ilyen
még jól is nézne ki...
Naplózva
EdHunTer
Ball 3 locked
*

« Válasz #5 Dátum: 2005. május 14. - 11:03:58 »

a robocop az max jol nez ki de azert durva hogy 2 jackpotot losz es atfordul a szamlalo....
Hasonlo zsakutca a dungeons and dragons és társai.
Naplózva

You unlock this door with the... POWERBALL!
[img:11ef80a7a6]http://www.pinball.com/archives/doho/harry.gif[/img:11ef80a7a6]
http://pinballparts.atw.hu
pinhead
Ball 2 locked
*

« Válasz #6 Dátum: 2005. május 17. - 22:38:54 »

Nekem egész jók a színei (kép az ipdbről van), a cabinet oldalán a matricák viszont elég szarok, de az azért elég egybe van a gép. Egy állandó problémám van vele, hogy a GI elég rapszódikusan működik, bekapcsolás után vagy világít, vagy nem. Az okát nem sikerült megfejteni, biztik rendben, konnektorok is, nem tudom kitalálni hol a hibaforrás. Ha bekapcsolódik a GI, bármit csinálhatok (kinyitom, becsukom, playfield fölemel stb) stabilan világít. Minden a bekapcsoláson múlik. Ethyl nincs ötleted? Kösz
Naplózva

PLAY A REAL GAME! PLAY PINBALL!
EdHunTer
Ball 3 locked
*

« Válasz #7 Dátum: 2005. május 18. - 03:35:00 »

mivel ebban még nem cpu vezérelt a GI tuti hogy kontaktos valahol a kael esetleg lehet egy un hideg forrasztasi pont is ami pl okozhat olyat hogy cssak adott homerseklettartomanyban fog erintkezni.
Naplózva

You unlock this door with the... POWERBALL!
[img:11ef80a7a6]http://www.pinball.com/archives/doho/harry.gif[/img:11ef80a7a6]
http://pinballparts.atw.hu
Recon
Guest

« Válasz #8 Dátum: 2008. június 14. - 23:37:22 »

Nos felelesztve a temat sikerult beszerezni egy ilyen gepet.

Allapota: kaszni 1ik oldala fako, a masik okes bar vannak rajta karcok. Gumik lerohadva. Mukodokepes, kiveve a karokat mert az egyik karbol hianyzik a tekercs, a masiknak meg az EOS-a a kezemben tort el. De mar repedt volt a fem, csak a piszkalas rasegitett.

Erdekes egy keverek a gep. Ez rogton az utan jott ki mikor a Williams bekebelezte a Ballyt. Ezt unneplendo, egy "Williams Bally Merge" feliratu plasztik is van rajta. Bally CPU es driver board, sys11 hangkartya es flipper power supply. Megjegyzem a 86-88 korul Ballyknak k***aronda hangjuk volt, a sys11 hangkartya mar aldas ennek a gepnek. Plusz mar nem hasznalja a specko "taviranyitot" sem.
Nehol Bally matrica, nehol Williams. Alul FL11629-es Willy tekercsek, felul ballyk. A fej sajnos Bally design, az elvetemult kinezetu neha olvashatatlan ballys alfanumerikus kijelzovel. Plusz a bazinagy villanykortevel mely a translite rossz megvilagitasara szolgal. Fuj.
Viszont tud olyat allitolag hogy "1 display operation". Arra az esetre ha eldoglene a tobbi. Baba.
Amit nagy marhasagnak tartok: attract mode-ban folyamatosan villogtatja a flashereket. Hatha hamarabb tonkremennek. Sporolos egy gep, ebbe passzol a LED-es flasher.

Meg1X koszi SOKOL es GKO mestereknek a szallitasert. Nagy mazli hogy arrafele jottek haza es fel tudtak kapni a masinat!

« Utoljára szerkesztve: 2008. június 15. - 17:18:17 írta Recon » Naplózva
GKO
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

« Válasz #9 Dátum: 2008. június 15. - 07:46:38 »

Recon írta:
Kepek kesobb
Meg1X koszi SOKOL es GKO mestereknek a szallitasert. Nagy mazli hogy arrafele jottek haza es fel tudtak kapni a masinat!

Szívesen! Egy kaland volt az biztos!
Naplózva
SOKOL
Jackpot
*

« Válasz #10 Dátum: 2008. június 17. - 16:56:26 »

"arra jöttetek haza"  :nem, VISSZA kellett menni érte!!!
De megérte!  Szívesen.

A fejbe vegyél foncsoros izzót, egyenletesebb lesz a megvilágítás.
Ezt értsem úgy, hogy rendeltél LEDes flashert?
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #11 Dátum: 2008. június 17. - 17:14:59 »

dehogy rendeltem :)
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #12 Dátum: 2008. június 27. - 09:13:29 »

mar nem emlekeztem a rendezvenyen milyen volt pinhead gepe
most jatszottam vele 7 vegen (4 helyett 3 karral csak) es eleg jopofa
valami allat atlukasztotta az 1ik kart es vekonyabb rudat varazsolt bele. ehhez merten a mechanikat is ugy raszoritotta a vekonyabb rudra hogy nem lehetett visszacsinalni, kukazas lett a vege
ahogy elneztem az also karok amugy is williamsesek mindenutt ugyhogy kapott willis karokat (thx M.I.N.I.) igy mar pofasabb
az elado azt irta hogy gyengek a karok, hat persze hogy azok voltak miutan az eos kapcsolok kozt 2 mm-es szunet volt
Naplózva
GKO
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

« Válasz #13 Dátum: 2008. június 27. - 09:36:39 »

Teljes felújítás lesz?
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #14 Dátum: 2008. június 27. - 09:41:17 »

elso korben teljesen mukodokepesse tetel
meg 1 kis pucolas
utana meg meglatjuk
Naplózva
GKO
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

« Válasz #15 Dátum: 2008. június 27. - 09:42:38 »

Most látom hogy gomba nincs rajta = szuper jó felújításnál!
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #16 Dátum: 2008. június 27. - 10:53:44 »

igen, ez pozitiv :D en is utalom a gombat szetszedni
Naplózva
b4rb1
Ball 3 locked
*

« Válasz #17 Dátum: 2008. december 14. - 20:19:48 »

sziasztok. a minap vettem egy ilyen gépet. ez az első masinám, úgyhogy a felújításhoz kérnék egy kis segítséget!
a pf szerintem penge leszemítva a hólyagokat, meg a jobb felső részben lévő plasztik deformációja miatt néha megakad a golyó.
ez nem nagy gond viszon a karok nem működnek. szerintem csak a jobb alsónak van baja, mert teljesen be van ragadva kézzel nehezen mozdítható.
valami mintha el lenne törve alulról vizsgálva... a másik három szerintem működne, bár nem tudom, hogy egymástól függ-e a működésük. a felső kettőnek a műanyag perselye is törött úgyhogy lötyögnek kissé. kívülről egy csúnyább hátsó sarki sérülést leszámítva szerintem szép. német a menüje.
20 ezerért vettem, szerintem jó ár volt érte nem?
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #18 Dátum: 2008. december 14. - 21:02:02 »

hi,

20-ert persze hogy jo volt.

ez nem nagy gond viszon a karok nem működnek. szerintem csak a jobb alsónak van baja, mert teljesen be van ragadva kézzel nehezen mozdítható.

most akkor a jobb also nem jo vagy az osszes? ha nehezen mozdithato akkor vagy berohadt az idotol, vagy szepen leegett a tekercs akkor tud szorulni
komolyan at kene nezetned az osszeset

a gep mint korabban is irtam egy hibrid. felig williams felig bally alkatreszekbol (itt meg nem egyesult teljesen a ket ceg)
az also karok javitasa egyszeru lesz, a williams fele FL11629-es tekercs, illetve a hozza tartozo mechanika konnyen beszerezheto
a felsobbek a macerasak mivel azok a tipikus 6803-as bally szeria mechanikait ill. tekercseit hasznaljak
egymastol annyira fugg a mukodesuk , hogy bal gomb vezerli a ket bal kart, a jobb meg a 2 jobboldalit.

Naplózva
b4rb1
Ball 3 locked
*

« Válasz #19 Dátum: 2008. december 14. - 22:13:35 »

egyik kar sem működik. a jobb alsó kézzel mozgatva szorul, a többi nem.
faterral ketten fogjuk berhelni, mert én még így 22 évésen nem sokat konyítók a elektronikához.
annyi már biztos, hogy az összes biztosíték amit találtunk okés és a karok kapcsolóiban is van fesz.
kinyomtattam a gépkönyvét, de a szaknyelvű angolt nem annyira értem úgyhogy nehéz dolgunk lesz asszem... :( :)
egy égő van csak kiégve, felső pofózó gumija van elszakadva meg egy target nem érzékel. ezek miatt még nem is annyira aggódok csak kar lesz necces sztem.

gondoltam, hogy jó vétel volt, mert fater megdícsért mikor hazaállítottam vele :) persze a jó üzlet csak azért sikerülhetett, mert sokat olvasgattam a fórumot. (ezért köszönettel tartozom!)
« Utoljára szerkesztve: 2008. december 14. - 23:26:04 írta b4rb1 » Naplózva

b4rb1
Ball 3 locked
*

« Válasz #20 Dátum: 2008. december 15. - 20:55:05 »

egyébként szerinted/szerintetek hol kezdjük a karok hibájának a keresését?
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #21 Dátum: 2008. december 15. - 23:26:03 »

Pl. a karokhoz tartozo biztit kene megnezni
gepkonyv megmondja melyik az
en mar nem tudok hozzaszolni mert a sajat TS-em nincs meg
Naplózva
emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #22 Dátum: 2008. december 15. - 23:32:47 »

sztem recon is egyetért a sorrendet illetően. kábelezés hogy minden jó helyre van kötve, biztosítékokat nézzétek át mégegyszer,  esetleg kondik, ic-k foprrasztásai, utána kar tekercs, utána mechanika.
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
b4rb1
Ball 3 locked
*

« Válasz #23 Dátum: 2008. december 18. - 15:21:07 »

hi!

úgy néz ki egy ellenállás volt a ludas amit kicseréltünk egy rádióéra. most minden kafa, csak egy tekercset kell szerezenem, néhány izzót, gumit, meg perselyt.
Naplózva

SOKOL
Jackpot
*

« Válasz #24 Dátum: 2008. december 18. - 22:04:00 »

Egy jótanács:
Ha nem megy a kar, ne forrasztgassátok át az IC-ket.
Naplózva

b4rb1
Ball 3 locked
*

« Válasz #25 Dátum: 2009. február 18. - 09:38:18 »

Pár képet felrakok a kicsikémről.
Amikkel kész vagyok: karok működőképessé tétele, újragumizás, új golyók, plasztikok leszedése-takrítás, néhány apróság (biztik, lengőalj...)
Ami hátra van még: felső karpersely cserék, elemfoglalat beépítés, kaszni hibák javítása, égőcserék-ahova lehet ledet, pf-en egy apró kopás.

Pf a takrítás előtt:

Két kisebb nagyobb kaszni hiba:

A Pf egyetlen kis kopása:

Pár kép még a flicker-en
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #26 Dátum: 2009. február 18. - 10:19:09 »

"next stop... Big Betty!"

Szep a kasznid mar neztem a kepeket a flickr-en. Az enyem fakult volt az 1ik oldalan

Az arat mindenkepp megerte
« Utoljára szerkesztve: 2009. február 18. - 10:29:55 írta Recon » Naplózva
b4rb1
Ball 3 locked
*

« Válasz #27 Dátum: 2009. február 18. - 10:26:14 »

Ja hát szerencsém volt, vagyis inkább kifizetődött az utánajárás.
Itt azért vannak páran akik vettek ennyiért vagy még kevesebbért jó gépet. Egyébként az ilyen vételek többségét nem tartom lehúzásnak, mert legalább megmenekül egy-egy gép. ( Valszeg előbb-útóbb ez is polcként végezte volna. ) Szóval nem tagadom szűkös anyagi lehetőségeim végett szeretnék még beleszaladni pár ilyenbe. Ki nem? :mosoly:

Next stop : The big apple !   :dance :dance :dance
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Truck Stop « előző következő »
Ugrás: