Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Péter meginvitált engem egy "ládabontásra" azaz egy vadi új Indy-t kellett kibontanunk és beüzemelnünk. Elkisért engem Recon és EMFKFAN is.
Az első játékot én játszhattam rajta. Leirnám a géppel kapcsolatos élményemet, véleményemet :
Mint minden új gép ez is fantasztikusan szép. Eleven, élénk szinekkel találkoztam rajta ami különösen tetszett.
A "toy-ok" - ahogy hivják páran őket - nekem nagyon bejöttek, igazán találóak és jól sikerültek.
A "frigyládás multiball" pazar és rendkivűl ötletesre, misztikusra sikerült.
A mágnese okozott pár meglepetést, ugráltatta néha az adrenalin szintemet.
A pálya irányitott megvilágitására nagy figyelmet forditottak, igy nem volt sötét rész a gépben.
A flasher sem égette ki a szememet minden alkalommal, ha felvillant ...
A fejben lévő ( fénycső ) backlight világitás tükröződése a playfield üvegén minimális, nem zavaró.
A gépben már hi-tech-el találkozhattunk mindenhol. Szerintem a szerelés itt lassan kihal, átmegy panel vagy tekercs cserébe max ...
Első körben első lettem, irhattam is ( JEAHHHH ! ), második körben EMFKFAN ráérzett a gépre és elvert - ott ő irt.

Péterrel egyetértek abban, hogy ezt a gépet az "egyszerűbb" játékosoknak fejlesztették ki, nincs agyonbonyolitva mindenféle agyafúrt és csavaros módokkal. A targetek is egyszerűbbek, könnyen lőhetők. Gyengébb játékos is sikerélménnyel távozik ( akár csak én ) és elégedett lehet magával vagy a géppel. Szerintünk ezt a réteget célozták meg a fejlesztők ! Nekem összességében bejött a gép a nemes egyszerűségével !
De ne csak a pró, hanem jőjjön a kontra is :
A kijelzőn újitottak : megosztották a pontok és a grafika számára olyan 1/4 részben. Azt hiszem ez a DMD ledes már, igy talán nem ég be ( hagyományos tuti beégne ) hiszen a pontok örökké ott mutatkoznak egy helyen. A fent maradó rész kicsi a filmekhez.
A digitalizált film részletek homályosak, életlenek és néha idegesitően hosszúak. Ezzel párhuzamosan a szövegek is !
( A filmből jól ismert "ALARM !" női náci üvöltés azért megnevettetett minden jelenlévőt ... )
A 8 golyós multi szvsz jobban terheli, koptatja a pályát - elég lett volna 4 db ami csak a ládából jön ki egyszerre ...
A ball shooter már újan is kicsit gyengének bizonyult - pedig sűrűn van használatban - akkor mi lesz később ?
A Kairó utcáiból jól ismert swordsman inkább valami bökős romára hasonlit a kijelzőn, mint arabra.

Amúgy nincs video mód a gépben. Nekem nem is hiányzik, de másnak talán ...
Rengetegszer volt "pause" a gépben. Ez nálam az, hogy nem villog vagy világit semmi a pályán és nem tudod mit kell lőni.
Tanácstalanul álltunk, hogy "most mi legyen" ? És találomra lövöldöztünk amig valami be nem jött : ekkor már céltudatossá vált a játék.
Okosság a gépen, hogy a tournament gomb már nem a lockdown bar-on helyezkedik el, hanem a gép elején van neki mélyedés kihagyva, de vakdugó nem védi ezt. Igy az unatkozó, romboló ember számára jó célpont lesz ... és szemből is igy csúnya a gép eleje.
Összességében szerintem jó kis gépet raktak össze a Sternék. Jót játszottunk rajta, de a másnapi koránkelés miatt ( meló ) hamar el kellett jönnöm Reconnal és csak 2 game-t nyomtunk vele. Ebből a kis találkozásból tapasztaltakat osztottam meg veletek.
Kiváncsi lennék Recon és EMFKFAN véleményére is ...
Péternek pedig ezúton is mégegyszer köszönöm a páratlan lehetőséget !