Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. szeptember 06. - 16:25:17

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Millionaire (1987 Williams) « előző következő »
Oldalak: [1] 2 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Millionaire (1987 Williams)  (Megtekintve 35039 alkalommal)
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Dátum: 2009. január 06. - 12:16:24 »

IPDB:   http://www.ipdb.org/machine.cgi?id=1597

Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #1 Dátum: 2009. január 06. - 12:18:12 »

Sajna nekem még nem játszható , de sigma7 írhatnál róla pár szót , neked úgy láttam , hogy van egy , illetve bárki akinek van bővebb játékélménye rajta. :respect2:
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
sigma7
Egyesületi Tag
Extra Ball is lit
*

« Válasz #2 Dátum: 2009. január 06. - 15:55:53 »

Van ilyenem, és működik.

Pár szóban, a kevésbé kedvelt gépek közé tartozik, és ezt leginkább a translite-nak köszönheti. Nagyon kis gagyi a kép rajta ... megkockáztatom, hogy sok sikerrel indulna a legbénább fejkép díjáért (be is tettem alulra). Emiatt sokan nem teszik gyüjteménybe. Pedig ezen kívül van még sok jó dolga: egyedi a rulett ami a pf alatt van. Működése nem a hagyományos rulett, mert amikor működésbe lép, akkor az egész alja elkezd vadul pörögni, míg a golyó is "felpörög" majd az alja megáll, és úgy megy be a megfelelő lyukba a golyó, aholis maga a golyó zárja rövidre az érintkezőket. Sajno nálam ez a rulett a rákfenéje is az egésznek, de ez lehet, hogy valami rossz beállítás, de alapból ferde az alja, és gyakran lenti lyukban áll meg ... (de mondom, ez lehet, hogy az én hibám).
Ezen kívül egy nagyon jó kis sys11-es gép, ami nekem is aa kedvencem, nincs még szétbonyolítva mód hegyekkel, és bonyolult kombókkal. Igazi klasszikus játékmenettel rendelkezik.  Kezdéskénz érdekesség, hogy a kilövőnél egy excenteres kör mozgatja a kilövő szögét, és ha jól kilövöd, akkor a skillshot, ha balra fellövöd a drop down targetekhez, illetve harmadszorra már a végén lévő sima targetet lövi meg. Sajnos utána sima játékban már nagyon nehéz ide belőni a golyót ... nem találtam jó szöget a jobb felső karral nagyon. Gyakran el lehet érni, hogy a golyó a kilövőbe essen vissza a jobb outlane-en keresztül. Ugyanis itt van egy "mentő" ami aktív állapotban a kilövőhöz vezeti a golyót a le helyett. Bal oldalon is található egy ugyanilyen, csak itt a karhoz tereli be a golyót. Ez hasznos, kezdőknél, mint én is, akik még nem tudják jól lökdösni a gépet gyakran menti meg az oldalt lecsorgó golyót.
Jobb és bal oldalt alul is van egy-egy spin feliratú fészek, ha világít, ami azthiszem az ellenkező oldali inlane kapcsolja be, akkor pörgeti a rulettet.
Fent a szokásos gombák vannak és sima targetek. Mindezeken kívül már csak két lock van, két-két kis rámpácskával. Az egyiket bal oldalon egyenesen lehet belőni, a másikat jobb oldalt lehet "becsavarni" (a lock lámpa is ott van, ahova lőni kell, hogy lendületből beforduljon). Ezek relatíve könnyen lőhetőek, és multiballt adnak, illetve benne ezekkel lehet jackpot-olni ... (bár talán nem ennek hívja). Tetszik még, hogy multiball-ban, ha az egyik golyót újra belockolja az ember, de a másik lemegy, akkor vége a multiball módnak, de a belockolt golyót kiadja normál játékra.
Ja, összesen 2 db játszó golyó van benne. Így a multiball golyószáma könnyen kitalálható  :) A tetején van még egy kukásautó lámpa, kis dollárjelecskékkel.

Amúgy a korábban már belinkelt képen lévő állapot nem túl gyakori. Ha elötte nem mind a két golyó az inlane-en jött le, és lett belőve, akkor rögtön újra ki is rúgja a gép.
Naplózva

Sigma7

Gépeim: Corvette, Twilight Zone, Fish Tales, 2 x Space Shuttle, Millionaire
Wanted: The Sopranos
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #3 Dátum: 2009. január 06. - 18:01:57 »

Köszönöm a leírást!  :respect2:
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
atee
Extra Ball
*

« Válasz #4 Dátum: 2009. január 06. - 19:16:09 »

Na erre a gépre kiváncsi leszek majd élőben! Gratula hozzá! Külsőleg valóban nem vonzó, de el tudom képzelni, hogy a játék kárpótlást nyújt.
Naplózva

Rocky (Gottlieb 1982)
Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #5 Dátum: 2009. január 06. - 20:37:35 »

Volt egy ilyen gépem!
Aztán Recon megvette.
Mi lehet vele azóta?
Naplózva

"Túl gyorsan jön a golyó, ezen a szar gépen megint ragad a kar..."
Gépeim:Fish Tales, Magic Castle, Strange Science, Black Rose, Shaq Attack, Cosmic Flash és egy fél Laser Cue:)
Recon
Guest

« Válasz #6 Dátum: 2009. január 06. - 20:44:32 »

Nem, Recon csak segitett pakolni
Sigma7 vette meg :)
A te ex-gepedrol van szo eppen :)
Naplózva
Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #7 Dátum: 2009. január 06. - 21:02:08 »

Jah, hupsz. :mosoly:
Akkor jó.
Örülök, hogy még működik!
Naplózva

Gépeim:Fish Tales, Magic Castle, Strange Science, Black Rose, Shaq Attack, Cosmic Flash és egy fél Laser Cue:)
sigma7
Egyesületi Tag
Extra Ball is lit
*

« Válasz #8 Dátum: 2009. január 06. - 21:16:28 »

Meglep téged, hogy még működik?  :futyul    ;D
Naplózva

Sigma7

Gépeim: Corvette, Twilight Zone, Fish Tales, 2 x Space Shuttle, Millionaire
Wanted: The Sopranos
Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #9 Dátum: 2009. január 06. - 21:30:12 »

Nem lep meg.
Csak örülök, valaha az enyém volt. Jó látni, hogy amit valaha én "fedeztem fel" az még mái napig valakinek örömet okoz.
Amikor én vettem, itt Tbányán egy raktárban volt kettészedve.
Amikor megláttam akkor nem gondoltam, hogy valaha menni fog. Az eladó persze állította, hogy müxik, meg azt is mondta, hogy még össze volt rakva amikor ott hagyta. Erre mondta a másik Csóka, hogy Ők szedték széjjel...
Darabokban cipeltük fel az emeletre(3. em.) Szépen kitisztítottam, már amennyire mertem, összeraktam kondi és elem csere, és felkapcs. Nah, akko rörültem nagyon, hogy megy...
Igaz egy kijelzőt pótolni kellett. Mielött eladtam volt egy másik is a Vaterán, de annak piros volt a kukás villogója.
Ha valaki akar képeket róla /mármint a Sigma gépéröl:) / akkor teszek fel.
Naplózva

HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #10 Dátum: 2009. január 06. - 21:39:05 »

Szeretem az ilyen történeteket ! :banan: :dance :jolvanjol:
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Recon
Guest

« Válasz #11 Dátum: 2009. január 06. - 22:23:12 »

ha van olyan keped ami akkor keszult ahol es amilyen allapotban megtalaltad, arra kivancsi lennek :)
Naplózva
Recon
Guest

« Válasz #12 Dátum: 2009. május 20. - 22:07:21 »

amig blitz kollega megtalalja a "talalos" kepeit, elrettentesnek kis izelito az en "gepemrol"
hetvegen meglatjuk mit lehet belole kihozni, a bontas lenne az utolso dolog
Naplózva
Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #13 Dátum: 2009. május 21. - 06:43:40 »

Sajnos a megtalált állapotról nincs fényképem. Csak mikor már össze volt rakva a szobában.
Naplózva

atee
Extra Ball
*

« Válasz #14 Dátum: 2009. május 21. - 08:34:43 »

Szép feladat lesz :)
Naplózva

Rocky (Gottlieb 1982)
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #15 Dátum: 2009. május 21. - 18:58:25 »

Enyém azért egyel jobb, de ezen is van mit csinálni.
Kassza ajtós rész itt is odavan.

Hentes
Naplózva

Nyolcvanas évek gépeit gyűjtöm. Már csak Cyclone flippert keresek!
vpety
Jackpot
*

Pinball fanatic

« Válasz #16 Dátum: 2009. május 21. - 20:59:58 »

Látom az F14-et is elhoztad. Az tényleg szép állapotban van. Ezek már ebben a lomis szobában voltak mire mentél? Csak azért mert kb 2 hónapot álltak kinn az udvaron egy vékony fóliával letakarva, pont amikor az a rengeteg eső leesett a környéken.
Naplózva

"It will never work!"
Recon
Guest

« Válasz #17 Dátum: 2009. május 21. - 22:17:49 »

tyu a vateran jobb allapotunak tunt ez a gep (gondolom direkt)
no de sebaj
beindul amugy? kijelzok ilyesmi? rulett megy?
sigmat megkertem scannelje be az o gepenek a racsat mert az 1ik fele epen maradt, talan ugy tudunk potolni darabokat (az en jovobeli racsomnak is kitortek a kozepet)
Naplózva
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #18 Dátum: 2009. május 21. - 22:59:11 »

VPety:
A TomCat oldalán elindult a festék lepörgése, de maga a gép üzemképes, és a kijelzői is jók.
Igen, ezek a fotók már a "értkékmentő" ember raktárában készültek.
Húú, de mi van abban a raktárban! Máig harcoló vietnámi katonán kívül szinte minden.
Sokol elkaparta volna magát, régi rádiók és tévék hegyekben, azaz rádiók már kevesebb van, a tulaj elmondása szerint annak idején több száz volt.
Veterán autók a huszas évekből, nem semmi! Festmények, antik bútorok.

Recon:
A Millionaire nem indul, teljesen süket, egy panel sem áll fel. Valami globális probléma lehet, mint pl. főbizti kimenése vagy tápkábel hiba.
Nem hinném, hogy gondot okozna. A kijelzők mennek a TomCatba áttéve. Kicsit az alfák gyengék. Playfield alulról komplett, nincs komoly kókányolás.
Egy-két kisebb kopás van rajta, de javítható. Fejüveg egész szép...azaz...izé.. az állapota szép a minta az nem.
Rács téma engem is érdekel nagyon.

Üdv: Hentes
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #19 Dátum: 2009. május 21. - 23:02:17 »

teged meg a villogo bura tema is erdekelhet, feher bura kell ra, es van belulrol felerositve egy minta (asszem fekete alapon sarga penzek)
Naplózva
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #20 Dátum: 2009. május 21. - 23:03:22 »

Ja-ja el is felejtettem mondani! A villogó búrája hiányzik! igen kellene nekem egy ilyen!

Köszi: Hentes

Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #21 Dátum: 2009. május 21. - 23:05:21 »

szedd le a tomcatrol :)
Naplózva
Lang
Super jackpot
*

« Válasz #22 Dátum: 2009. május 22. - 08:15:13 »

Igen, ezek a fotók már a "értkékmentő" ember raktárában készültek.

Hi!

Én nem tudom,hogy Te hogyan jutsz minden héten valami "értékmentő" raktárba!? :jolvanjol:
Leckéket fogok venni!  :mrgreen: :respect2:
Amúgy gratula az új gépekhez!  :beer:
Naplózva

Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
Recon
Guest

« Válasz #23 Dátum: 2009. május 24. - 21:27:21 »

Na megvolt a beroffentes, mukodokepes a gep, a rulettje is megy.
A jobb gomb megnyomasara az jobb also kar szepen behuzva marad, valamint par dolog hianyzik belole (pl. a golyokilovonel a terelo motor amivel skillshotot vagy egyebet lehet eltalalni mikor kilovod a golyot), valamint a kaszni is nyilik szet etc etc. szal melos darab, de mar nem alkatreszkent fogja vegezni (legalabbis nalam).

Naplózva
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #24 Dátum: 2009. május 24. - 22:11:53 »

Na megvolt a beroffentes, mukodokepes a gep, a rulettje is megy.
A jobb gomb megnyomasara az jobb also kar szepen behuzva marad, valamint par dolog hianyzik belole (pl. a golyokilovonel a terelo motor amivel skillshotot vagy egyebet lehet eltalalni mikor kilovod a golyot), valamint a kaszni is nyilik szet etc etc. szal melos darab, de mar nem alkatreszkent fogja vegezni (legalabbis nalam).

Jó hozzáállás !
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #25 Dátum: 2009. május 24. - 22:35:55 »

Recon, a kettőből ki lehetne hozni egy szépet (no meg egy csúnyát)...  :mrgreen:
Tényleg nem volt villogó a tiéden. MIért volt két eltérő verzió?

Hentes
Naplózva

Recon
Guest

« Válasz #26 Dátum: 2009. május 24. - 22:39:39 »

az ipdb ennyit ir: Exported games were fitted with backbox rotating light beacon.

tehat ez nem exportra keszult verzio es gondolom maganuton juthatott europaba...
azert jobban orultem volna egy villogonak a tetejen, megiscsak effekt az is

Naplózva
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #27 Dátum: 2009. május 24. - 22:50:57 »

Szerintem amelyikről Blitz22 írt , az van talán nálam.

Egy két fotó róla , most hoztam be  a raktárból , szeretném a közeljövőben talpra állítani.

Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #28 Dátum: 2009. május 25. - 07:49:17 »

Ezt a vateráról vetted Head?
Naplózva

HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #29 Dátum: 2009. május 25. - 08:06:30 »

Ezt a vateráról vetted Head?

Valahol meg volt hirdetve , ott olvastam (lehet, hogy vatera de inkább expressz)  , lényeg az , hogy akkor nem is akartam megvenni , csak nem lakott tőlem messze a srác és elmentem megnézni , mert tanácsot kért , hogy mi legyen vele (felújítás , gyors eladás) aztán mivel neki nagyon útban volt megvettem tőle és elhozta nekem.
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Recon
Guest

« Válasz #30 Dátum: 2009. május 25. - 08:14:40 »

20x leirtuk mar: a Blitz regi gepe Sigma7-nel van :)
Naplózva
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #31 Dátum: 2009. május 25. - 08:22:01 »

Head:
Igen csinos darab ami nálad van. Majd ha meguntad elüzleteljük valamire.  :mosoly:

Naplózva

HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #32 Dátum: 2009. május 25. - 08:24:09 »

Head:
Igen csinos darab ami nálad van. Majd ha meguntad elüzleteljük valamire.  :mosoly:

Jó , még nem tudom , hogy tetszik-e .   :gondol  (Mondjuk a tieid közül az a síelős Gottlieb az tetszik)
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Lang
Super jackpot
*

« Válasz #33 Dátum: 2009. május 25. - 09:00:06 »

Head:
Igen csinos darab ami nálad van. Majd ha meguntad elüzleteljük valamire.  :mosoly:

Jó , még nem tudom , hogy tetszik-e .   :gondol  (Mondjuk a tieid közül az a síelős Gottlieb az tetszik)

Szerintem az Neki is  :mrgreen: ...Ráadásul nem egy sürű darab.
Naplózva

Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #34 Dátum: 2009. május 25. - 09:02:00 »

Head:

Szerintem az Neki is  :mrgreen: ...Ráadásul nem egy sürű darab.

Szerintem is , de nem baj az , legalább lesz nála mivel játszanom.  :dance
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Oldalak: [1] 2 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  1977 és 1990 között készült flipperek  |  Topic: Millionaire (1987 Williams) « előző következő »
Ugrás: