Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. július 09. - 01:32:45

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  Satöbbi  |  Topic: Flipperek jövője 2 « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Flipperek jövője 2  (Megtekintve 11580 alkalommal)
Valentine
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Dátum: 2009. október 22. - 16:23:47 »

Szerintem az a baj, hogy a flippereknek nincs helye. Fizikailag. Játékterembe ma már csak akkor megy az ember, ha az üzletközpontban véletlenül meglátja. Kocsmákban csak pénznyerő gépek vannak, meg csocsó. (A flipperre adózni is kell).A csocsó szerintem azért sokkal népszerűbb, mert társasági játék. Ha a haverok lemennek sörözni, együtt akarnak játszani, nem egyedül. (most persze lehet vitatkozni a több playeres flipperkről, de "egyszerre" játék nincs.. persze van néhány különleges asztal). A másik, hogy a legtöbb ismerősöm, aki azt mondja, hogy imádja a flippert, ők is csak olyan szinten játszanak, hogy ne menjen le a golyó. Aki célozni is tud, az már szerintem valamennyire fanatikus. A harmadik dolog, hogy egy kezdőnek a flipper egy nagyon nehéz, és bosszantó játék. Leginkább az outlane-ek, és a "zsinór" miatt bosszantóak. Nem ezt mondom, hogy nem kéne outlane-eket csinálni, de lehetne például valami extra easy mód, ami ilyenkor visszaadná a labdát. Gondolom a Zizzle flipperek is azért "jöttek létre" mert arra gondoltak, hogy mivel játékterembe, és kocsmába nem fér már flipper, kerüljön lakásba inkább. Esetleg valami nagyon durva reklámfogást kéne csinálni, például egy mozifilmet.
Naplózva

YYY
atee
Extra Ball
*

« Válasz #1 Dátum: 2009. október 22. - 16:58:18 »

Biztos vagyok benne, hogy jó reklám kampánnyal még lehetne pár jó éve a flippereknek. A baj az, hogy ma már a fiatalok nem találkoznak velük szinte sehol sem.
Az világosan látszik, hogy senki sem közömbös irántuk. Egyszerűen nincsenek képbe.
Naplózva

Rocky (Gottlieb 1982)
Valentine
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #2 Dátum: 2009. október 22. - 20:05:10 »

Nincs meg a csatorna a gépek és a potenciális játékosok között...
Naplózva

YYY
atee
Extra Ball
*

« Válasz #3 Dátum: 2009. október 22. - 20:07:41 »

Mert a mai világban nincs benne akkora üzlet. Túl költséges a gyártás, lassú a megtérülés. Sőt rizikós, hogy megtérül e.
Akinek pénze van az ebbe nem lát már fantáziát. Akinek meg nincs az nem tud mit kezdeni.
Naplózva

Rocky (Gottlieb 1982)
Valentine
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #4 Dátum: 2009. október 22. - 20:12:45 »

Sajnos ez ilyen öngerjesztő folyamat. Mindenképp valami radikális változtatás kéne... ezen gondolkodom, ezért nem alszom :gondol
Naplózva

YYY
atee
Extra Ball
*

« Válasz #5 Dátum: 2009. október 22. - 20:23:27 »

El kell hinteni a Kínaiaknak, hogy ez baromi nagy üzlet. Települjenek ide egy nagy gyártó sorral. Támogassák nagy halom pénzel a dolgot. A klub meg össze hozza a gépeket az elsőtől az utolsó csavarig. :) Én biztos vagyok benne, hogy menne a dolog. Szinte kifogyhatatlan az ötlet tárház ami a témákat illeti.
Magyar flipper gyártás  :D
Naplózva

Rocky (Gottlieb 1982)
Recon
Guest

« Válasz #6 Dátum: 2009. október 22. - 21:28:09 »

csak "occo" legyen. tonkremenni ugyis tonkre fog, mert kinai. azt meg a regi gepek is tudjak.
Naplózva
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*

« Válasz #7 Dátum: 2009. október 23. - 02:33:33 »

Billiárdasztal kevésbé szervizigényes, aztán többet termel. Nálunk nincs baj a társasági játékkal sem, mert hamar lemegy a golyó, aztán jöhet a következő. Annak meg lehet szurkolni, ésvagy.

Kocsmában ráadásul 1 gép van, ha este felkerekedünk, hogy "na most flipperezünk", aztán már foglalt a vas 2-4 emberrel, akkor ki tudja mikor lépnek le, így rögtön mehetünk is arrébb.

Elég sok rossz tapasztalat van a gépek állapotával is, az meg úgy szintén nem az igazi. Régen mikor volt 10 gép a játékteremben, akkor mindig volt szabad hely, akár egyedül, akármerre. Oda akkor még a fiatalságot is beengedték, most ennyi idősen lehetkiraknának, de míg a pókerbasz olcsóbb, havi 100ezres nagyságrendeket termel, adója kb. ugyanaz, szervizelése nagyjából nincs, csak a pénzt kell kiszedni, így sajna meg is magyaráztuk a dolgokat.
Naplózva
Valentine
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #8 Dátum: 2009. október 23. - 17:29:31 »

El kell hinteni a Kínaiaknak, hogy ez baromi nagy üzlet. Települjenek ide egy nagy gyártó sorral. Támogassák nagy halom pénzel a dolgot. A klub meg össze hozza a gépeket az elsőtől az utolsó csavarig. :) Én biztos vagyok benne, hogy menne a dolog. Szinte kifogyhatatlan az ötlet tárház ami a témákat illeti.
Magyar flipper gyártás  :D

Tercezek is flipperasztalokat... reménykedem:D http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=15587.0
Naplózva

YYY
emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #9 Dátum: 2009. október 23. - 19:34:11 »

Billiárdasztal kevésbé szervizigényes, aztán többet termel. Nálunk nincs baj a társasági játékkal sem, mert hamar lemegy a golyó, aztán jöhet a következő. Annak meg lehet szurkolni, ésvagy.

Kocsmában ráadásul 1 gép van, ha este felkerekedünk, hogy "na most flipperezünk", aztán már foglalt a vas 2-4 emberrel, akkor ki tudja mikor lépnek le, így rögtön mehetünk is arrébb.

Elég sok rossz tapasztalat van a gépek állapotával is, az meg úgy szintén nem az igazi. Régen mikor volt 10 gép a játékteremben, akkor mindig volt szabad hely, akár egyedül, akármerre. Oda akkor még a fiatalságot is beengedték, most ennyi idősen lehetkiraknának, de míg a pókerbasz olcsóbb, havi 100ezres nagyságrendeket termel, adója kb. ugyanaz, szervizelése nagyjából nincs, csak a pénzt kell kiszedni, így sajna meg is magyaráztuk a dolgokat.

kevésbé szervízigényes? csak a posztó csere egy vagyon rá :D
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*

« Válasz #10 Dátum: 2009. október 25. - 15:32:39 »

szervízigényes? csak a posztó csere egy vagyon rá :D

Aztán éveket kihúz vele. Nekem egy asztal szétszed, szállít, majd összerak, szintez, posztócsere volt 100k. Addig meg el van magában, eszi a pénzt. Flipper elvérjuk, hogy cseréljék is, no meg mindig van rajt valamit babrálni.
Naplózva
janika
Extra Ball is lit
*

« Válasz #11 Dátum: 2011. augusztus 16. - 00:09:54 »

Sajna ez már csak a múlt. :'(Azért annak örülök hogy akkor voltam
fiatal,amikor ezek a gépek fénykorukat élték,
Emlékszem úgy két éve,volt itt egy kis presszó,egyszer bementünk
és láttam van flipper.egy Indiana jones volt de ki volt kapcsolva
kérdeztem a tulajt, rossz a gép?Erre mondja nem rossz csak senki nem játszik rajta
és kikapcsolta,ne fogyassza az áramot,
Azért is meglepődtem,mert tele volt a presszó fiatalokkal,de csak a billiárdot nyomták.
Szerintem a mai fiatalokat,már nem igen érdekli ez a játék forma :gondol
"Persze azért vannak kivételek" szerencsére. :banan:
Amúgy bekapcsoltattam a flippert,és jókat játszottunk rajta, :nevet:
Lehet neki nem volt nagy bevétel,de nekünk élmény volt,tökéletes volt a gép. :pinball:
Naplózva

"BURN RUBBER NOT YOUR SOUL"
KLM
Extra Ball is lit
*

« Válasz #12 Dátum: 2011. augusztus 16. - 05:09:32 »

Sajnos Én is szembesültem a fiatalok flipperezni nem akarásával!A hétvégén játszottam a T2-vel kb.:2 óra játék után mennem kellett és volt még 5 credit a gépben.Mellettem ült egy 4 fős társaság mondtam nekik h van benne játék ha gondolják nyomják csak nyugodtan.Erre 1szerre válaszolták h ők ilyennel nem játszanak!!!Nagy a baj ha már ingyen játékkal sem lehet a fiatalokat flipperezésre bírni  :'(
Naplózva

KLM
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #13 Dátum: 2011. augusztus 16. - 10:08:38 »

Szerintem leginkább akkor ment tönkre ez az egész amikor be vezették az adót a flipperekre,emlékeim szerint onnan csappant meg a gépek száma leginkább.
Ha az nem lett volna akkor lehetséges hogy most nem ez lenne.
Mondjuk szerény személyemet nem tántorított el ez az adózós téma, mer ha találok gépet biztos egy pár órát és 1000-est el játszok vele  ;D  :pinball:
Itt Veszprémben is csak 1 gép van az Iron Man, volt hogy délután 5-kor neki estem és zárásig Éjjel 1-ig folyamatosan játszottam vele, és így 8 óra játék,sok sör és pénz elfogyasztása után elégedetten kicsit cikk cakkosan értem haza aludni,de után ezt ismételtem   :mrgreen:  :mrgreen:  ;D  ;D
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
janika
Extra Ball is lit
*

« Válasz #14 Dátum: 2011. augusztus 16. - 12:41:05 »

Az már nem semmi hogy az ingyen játék se kell nekik,
igazából talán már meg se lepődök ezen.
De hál istennek,(meg az alapítóknak) létre lett hozva
ez a klub,és aki akarja megtalálja az elvesztenek hitt flippereket,
mint ahogy nekünk is sikerült. :banan: Csak keresni kell. :pinball:
Itt legalább van,Múltja,Jelene,és Jövője! :mosoly: 
Naplózva

pintakker
Jackpot
*

« Válasz #15 Dátum: 2011. augusztus 16. - 13:03:58 »

Janika, a próféta szólt belőled. ÁMEN  :pinball:  ;D
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
janika
Extra Ball is lit
*

« Válasz #16 Dátum: 2011. augusztus 16. - 13:27:00 »

Még valami,szerintem ha lennének még játéktermek,rajtunk,
kívül nem igen járnának be sokan,Még pedig azért mert a mostani
fiatalok már nem,olyanok mint mi voltunk.(Tisztelet a kivételnek)  :banan:
Ma már nekik a Disco,számítógép,ps,klf.elektronikai kütyük viszik a prímet,
Ami nálunk anno igen elvétve volt található. és sajna életük nagy részét ezek előtt töltik
(Discoba azért én is jártam) :D
Nekünk meg élmény volta játékterem varázsa,emlékszem volt már
hogy"reggel nyitáskor" ott toporogtunk,maréknyi húszassal tenyerünkben
hogy bejutva birtokba vegyük a gépeket.
Azt hogy meg nekem valaki felajánljon,ingyen játékot,és ne fogadjam el,
elképzelhetetlenek tartottam volna, ez tuti! :pinball:
Naplózva

pintakker
Jackpot
*

« Válasz #17 Dátum: 2011. augusztus 16. - 13:56:55 »

Ezzel szerintem akik itt fent vannak mind így vannak!Ingyé játékot vissza utasítani? ajjajjj esélytelen művelet   ;D
Naplózva

Ramp
Special
*

« Válasz #18 Dátum: 2011. augusztus 16. - 21:23:03 »

Mintha a flipperek jelenéről beszélnétek inkább, úgy tűnik.
Ugye voltak a flipperek aztán a videó játékok lenyomták a népszerűségüket.Sokkal dinamikusabban fejlődött látványos volt stb.  ezért nagyobb tábora volt  dolognak.
Ezután jött a következő trend hogy otthon szórakozzunk.Na ez megölte a játéktermi videó játékokat ezzel együtt a játéktermeket is.
Ha körbenézünk a megmaradt hazai videójáték kínálaton elcsodálkozunk hogy milyen régi ótvar szarok vannak kirakva.
f@szért jáccak a Sega Rally-val szar felbontású monitoron amikor otthon tolhatom a GT5 öt ha úgy tetszik 3 dimenzióba és még a retek kisebbségi se üti mellettem a boxgépet.Na meg a Tekkenhárom 2011-ben b@sszák meg!Azért előfordul egy-két modern táncgép
vagy hasonló de nagyon ritka.
A célközönség meg kisebb anyagi gondokkal küzd mert anyu vagy aput kirúgták a munkahelyéről és/vagy a svájci frank alapú hitel miatt
ilyesmire kevesebb pénz jut.
A flippert nem könnyű otthon fenntartani ráadásul nagy, nem HD és nem Multimédiás fészbúkozni se lehet rajta ezért nem túl népszerű.
A megmaradt gyártó pedig olyan gépeket készít amit a szűk flipperszerető közönség felemás érzésekkel fogad.Szerintem...
Naplózva

Pinball is Dead
deep
Extra Ball is lit
*

« Válasz #19 Dátum: 2011. augusztus 16. - 22:25:51 »

Ha körbenézünk a megmaradt hazai videójáték kínálaton elcsodálkozunk hogy milyen régi ótvar szarok vannak kirakva.
f@szért jáccak a Sega Rally-val szar felbontású monitoron amikor otthon tolhatom a GT5 öt ha úgy tetszik 3 dimenzióba és még a retek kisebbségi se üti mellettem a boxgépet.Na meg a Tekkenhárom 2011-ben b@sszák meg!Azért előfordul egy-két modern táncgép
vagy hasonló de nagyon ritka.
A megmaradt gyártó pedig olyan gépeket készít amit a szűk flipperszerető közönség felemás érzésekkel fogad.Szerintem...

Persze hogy régi ótvar gépek vannak, mert nincsenek újak. Viszont, azt nem értem, hogy miért ezek a szutyok, semmitmondó, lövöldözős szirszarok, meg modern nyomorék Tekkenek vannak abban a kevés játékteremben, miért nem az igazán nagy, régi nevek, amikbe talán még pénzt is dobnának egyesek (én ;D), pl. nosztalgiából. Gondolok itt: Killer Instinct 1-2, Mortal Kombat 1-2, Street Fighter 2, Primal Rage, Outrun, jó kis oldschool beat 'em up-ok, mint a King of Dragons, Knights of the Round, Vendetta órákig tudnám sorolni a neveket.

A flippereknek pedig már csak azért is meg kellett volna maradniuk, és virágozniuk kellene, mert ezt az éléményt lehet legkevésbé hazavinni. A videójátékok elérhetők otthon, emulátorokkal akár, de a flipper az csak úgy az igazi, ahogy. Talán majd most a JJ-el elindul valami...
Naplózva

DataEast - Jurassic Park
janika
Extra Ball is lit
*

« Válasz #20 Dátum: 2011. augusztus 16. - 23:03:19 »

Nos az hogy egy flipper nagy?ez van ,aki szereti ezeket a masinákat
az hazacipeli,inkább rajta alszik ha kell,de akárhogy is helyet csinál neki,
Ha körülnézek itt, látom páran jól bezsúfolódtak,mint én is,
de akárhogy is hazavisszük megmentjük és még "becsüljük" is őket. :banan:
Szerintem nem a mérettel,a fenntartással,van a baj!
Hanem a flipperek utáni érdeklődés hiánya a legnagyobb probléma.
Kicsit csatlakoznék deep listájáhz:Pac man,gyruss,popeye.és rengeteg eltűnt klassz játék.
És a legmodernebb, p.s  játékért se adnám oda egyik gépem se. :pinball:
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  Satöbbi  |  Topic: Flipperek jövője 2 « előző következő »
Ugrás: