Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. szeptember 05. - 15:30:24

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Az Első Magyarországi Flipper Klub  |  Fórumtagok bemutatkozása  |  Topic: Login: bC « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Login: bC  (Megtekintve 12252 alkalommal)
bc
Ball 1 locked
*

« Dátum: 2010. május 23. - 04:42:41 »

Üdv a csapatnak!

Szabó Béla vagyok - 1977.06.10 óta. Debrecen, Békéscsaba, Budapest a városaim, utóbbiban leragadtam, immár 8. éve. Közgazdász vagyok hivatalos minőségben.

Restellem, de egészen idén márciusig lövésem nem volt, hogy létezik a flipper megszállottainak egy naprakész és immáron híres-neves klubja…Örömmel láttam, hogy a hiánypótlás megvan és sikeresen promotáljátok a játékot, van is létjogosultsága, hiszen ezt az életérzést kétlem, hogy bármely jelenség tudja (re)produkálni.

Kezdet

A 90-es évek elejére Commodore platformokra írt játékok unalmasak és elavultak lettek, ahogyan a gyerekszoba is, ahol birkóztam ezekkel. Történetesen épp ekkor jelentek meg a nagyon csábító alternatívát nyújtó játéktermek, tele a Midway, Capcom, stb csodáival.
Helyszín (pontosabban) a később a piacgazdaság és a szabályozási környezet martalékává vált békéscsabai Lloys és Korzó nevű "művházak", 1991 táján. Jómagam akkoriban épp gimnáziumba jártam, de a délutáni fakultációk helyett húszasokkal a zsebemen. egy (nagyon) új generációnak tagjaként vártam, hogy sorra kerüljek a Street Fighter II-n, a Mortal Kombat I-II-őn, a Final Crash-en, Dragon Ninján, Black Dragon-on, Moonwalker-en, meg persze a Pang-on.  Kifejezetten kellemes visszagondolni arra, hogy az első telepesek között voltam a Mo-n sajnos igen rövid életű arcade-világban.

Flipper

Őszintén szólva idegenkedve figyeltem először, ahogy néhányan próbálkoztak a Williams Taxi-ján >> akkor hétmérföldes léptékűt durrant a computergrafika / szimuláció. No persze a coin-op shootemup-ok, oldalra scrollozó kaland-akció játékok lineárisak, limitáltak, kiszámíthatóak, no meg cérnázhatók* voltak >> nem nyújtották sokáig az eredeti élményt.

* ha valaki nem ismeri a kifejezést:
 a fémpénzzel működő játékgépek pénzbefogadó mehanizmusának átverése, amikor is egy erősebb levonós (matrica) ragasztó és anyu spulnijáról levágott 20-30 centi forma cérnaszál segítségével a “gépkezelő” ingyen játék(ok)hoz jut.
Az elv nagyon egyszerű: az érme bejutását jelző switch-en kellett remegtetni a 20 forintost. Persze a kivitelezés nem volt ennyire egyszerű…gépkasztninként változhatott az érzékelő pozíciója, érzákenysége, stb, plusz a teremfelügyelő is könnyen felfigyelhetett a másodpercenként 5-8 új játék csörömpölésére.

És akkor jöttek a korai 90-es évek flinyói… A teljesen új élményre, a végtelen számú végkifejlet izgalmára azonnal rákaptunk. Itt nem a CPU irányítja az ellenfelet, nem lehet “végigcsinálni”, a helyzet feletti kontroll az ügyességen és nem egy programkód ismeretén múlik.
A totális függőséget a lendületes, innovatív, brilliáns (nincs mese: korszakalkotó) Indiana Jones és Twilight zone idézte elő. Ha valaki meg akar tanulni golyót kezelni, stratégiát építeni, ha audiovizuális kavalkáddal akarja kábítani magát, vagy a mindenféle ötleteken és  megvalósításokon ámulgatni,  ez a két gép a mai napig kötelező.
Nem mellékesen a hatalmas játéktér, a készítők és designerek extra leleményei (pl. a csinnadrattás DMD kijelzők, vagy a hangok és fények orgiája) erősen vonzották a közönséget, főleg a csajokat. (Sok kellemes éjszakát köszönhetek sztem a flippernek :) )

Most

Igyekszem minél többet játszani, szerencsére Bp-n vannak jó gépek sokfelé. Mindenesetre egy White water-t beszereztem, aminél sztem kevés eltaláltabb (kihívás – élmémy – jutalmazás – otletek) flipper létezik. Sosem mertünk rajta  anno játszani, mert a jones-on és a zone-on felépített image-ünket hamar lerombolta volna ez a kegyetlen tempójú gép.
Kedvencem sosem volt igazán, pontosabban mindig van egy aktuális szerelem: ez most a Monster bash, felülmúlhatatlannak tűnik a játékélménye (bár még a circus voltaire-t és az arabian nights-ot nem ismerem), hál' istennek a Tátra sörözőben van is egy.

Naná hogy Williams/Bally rajongó vagyok, azon belül is a 90-es évek sorozata az én világom. Bár a minap találkoztam a Stern NBA-jával és hát mitnemondjak... odaragasztott rendesen magához. (Stern-éknek ez eddig nem sikerült.)

Tervezek egy parkot összeszedni, de a hely-, idő- és persze a pénzfaktor is egyelőre korlátoznak, de semmiképp nem tántorítanak el.

Zárszó

A flipper – mint a legsportosabb játék és egyben a legjátékosabb sport -  közös nevezőre hoz bárkit, aki játssza és új hősöket teremt… Egy valódi élmény és kihívás, nem ámít, nincsenek kiskapuk (egy bangback azért közel sem nem ugyanaz, mint a MK II-ben a “ugrok-rúgok-két lépés hátra és ismét” csalás), sokszínű és megunhatatlan. A gravitációval incselkedünk egészen addig, amíg kapacitásunk engedi.
A legszebb, hogy - hasonlóan az élsportokhoz - vannak a flipper mívelők és az őket megfigyelők, viszont én sosem láttam olyan embert, akit hidegen hagyott volna ez, a világ legelemibb szabálya alapján működő bolhacirkusz…

Nem kérdés, hogy ez a játék mindig képes lesz megújulni.

Na, neki is megyek a WW-nek és levakarom az 1.8 mrd-os rekordomat! 

hajrá
bC
Naplózva
Zsifi
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #1 Dátum: 2010. május 23. - 08:35:38 »

Üdv a fórumon!

Bemelegítés nélkül ennyi karaktert!!!!....)))) De érdekes szöveg.....

üdv Zsifi
Naplózva

üdv motoros / Zsifi
Marcipa
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #2 Dátum: 2010. május 23. - 08:55:31 »

üdv köztünk.
Szeptemberben megmérettetheted magad, ha van kedved.
Naplózva

[Pinballs:  Getaway, Fish Tales, Black Jack, SWE1 ;) Gone but not forgotten Batman Forever, Super Orbit, Elektra , Mundial, Lap by Lap, Diamond Lady Arcade: MKII
http://www.csokieskave.hu
http://www.mpadesign.hu 
http://www.mpacustom.hu]
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #3 Dátum: 2010. május 23. - 09:04:34 »

Szia bc!

Üdv a fórumon , tetszik az írásod !

Jó érezni , hogy nem hiábavaló volt részünkről az az erőfeszítés amivel ezt az egyesületet életre hívtuk és életben tartjuk.
Nálam a flipperkorszak kicsit előbb jött és az arcade gépek korszaka váltotta fel , innen pedig szinte egyenes út vezetett a C64-Amiga-PC világába. De szerencsére 2003 óta újra  a flipperek rabja vagyok.
Hozzád hasonlóan a 89-94 közt gyártott B/W gépek varázsolnak el igazán.Mivel az általad említett gépek (Indiana Jones,TZ,Arabian és reményeim szerint majd egy CV is ) megtalálhatóak a FlipperFarmon , szívesen látlak egy kis pötyögésre.

« Utoljára szerkesztve: 2010. május 23. - 09:33:51 írta HEAD » Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #4 Dátum: 2010. május 23. - 09:14:11 »

Üdvözöllek az EMFKE Tagsága nevében, itt a fórumon.

Pataky Gergely EMFKE Elnök
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
M.I.N.I.
Extra Ball is lit
*

« Válasz #5 Dátum: 2010. május 23. - 09:41:05 »

A White Water első gépnek nagyon jó választás,nekem is nagy kedvencem.
Ennek van a legtutibb wizard módja.
Üdv a fórumon.
Naplózva

magnaszív
Santa
Jackpot
*

Törzsfőnök

WWW E-mail
« Válasz #6 Dátum: 2010. május 23. - 10:37:57 »

Helló!
Naplózva

Első Magyar Törzsasztal
Blitz22
Extra Ball
*

« Válasz #7 Dátum: 2010. május 23. - 11:17:32 »

Helló!
Üdv köztünk.
Tényleg komoly a bemutatkozó szöveged, érdekes volt olvasni. Kár, hogy ilyen "későn" találtál ránk. Sajnálhatod, hogy lemaradtál az eddigi Flipperek éjszakájáról.
Idén ott a helyed!:)
Naplózva

"Túl gyorsan jön a golyó, ezen a szar gépen megint ragad a kar..."
Gépeim:Fish Tales, Magic Castle, Strange Science, Black Rose, Shaq Attack, Cosmic Flash és egy fél Laser Cue:)
Olivér
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

« Válasz #8 Dátum: 2010. május 23. - 16:58:27 »

Üdv a fórumon!
Nekem is van White Water-em. Nagyon jó kis masina!  :beer:
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #9 Dátum: 2010. május 23. - 17:18:59 »

Üdv a fórumon!

Bemelegítés nélkül ennyi karaktert!!!!....)))) De érdekes szöveg.....

üdv Zsifi

Ahogy maga a játék is... :)

Egyébként korábban elkezdtem bemutatkozni, csak félbemaradt néhány hete...próbáltam tárgyilagos lenni - lehet, h nem sikerült? ;)

kösz
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #10 Dátum: 2010. május 23. - 17:22:27 »

üdv köztünk.

Ott vagyok a 80-ban, öcsémmel együtt, akivel egyébként a flipper-karrierünk teljesen együtt fejlődött.
Félkarban nagyon pofás produkciókra vagyunk képesek.

köszi
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #11 Dátum: 2010. május 23. - 17:28:06 »

Szia bc!

Üdv a fórumon , tetszik az írásod !

Jó érezni , hogy nem hiábavaló volt részünkről az az erőfeszítés amivel ezt az egyesületet életre hívtuk és életben tartjuk.
Nálam a flipperkorszak kicsit előbb jött és az arcade gépek korszaka váltotta fel , innen pedig szinte egyenes út vezetett a C64-Amiga-PC világába. De szerencsére 2003 óta újra  a flipperek rabja vagyok.
Hozzád hasonlóan a 89-94 közt gyártott B/W gépek varázsolnak el igazán.Mivel az általad említett gépek (Indiana Jones,TZ,Arabian és reményeim szerint majd egy CV is ) megtalálhatóak a FlipperFarmon , szívesen látlak egy kis pötyögésre.

Köszi szépen, lehetőségeimhez mért támogatásomra teljes mellszélességben számíthattok, hiszen ez cosa nostra :)

Nagyon kíváncsi vagyok egy privát jones-ra, az arabiannal együtt pedig ellenállhatatlan az invitáció!

Köszi, remélem hamarosan találkozunk.

Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #12 Dátum: 2010. május 23. - 17:29:46 »

Üdvözöllek az EMFKE Tagsága nevében, itt a fórumon.

Pataky Gergely EMFKE Elnök

Részemről a szerencse.
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #13 Dátum: 2010. május 23. - 17:32:53 »

A White Water első gépnek nagyon jó választás,nekem is nagy kedvencem.
Ennek van a legtutibb wizard módja.
Üdv a fórumon.

A startup Rev. 2-es rom-om van, amin egyébként a vacation jackpot-nál nem szorzott a playfield...kétszer sem. Nem sok hajam maradt.

Tudom, hogy offtopic,
sorry,
de megizened nekem lszi, hogy melyikre fejlesszek?

köszi
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #14 Dátum: 2010. május 23. - 17:33:48 »

Helló!

Tiszteletem :)
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #15 Dátum: 2010. május 23. - 17:36:50 »

Helló!
Üdv köztünk.
Tényleg komoly a bemutatkozó szöveged, érdekes volt olvasni. Kár, hogy ilyen "későn" találtál ránk. Sajnálhatod, hogy lemaradtál az eddigi Flipperek éjszakájáról.
Idén ott a helyed!:)

Biztos nem volt kellőképp támogatva marketing oldalról :)  Bár a rendezvény jelenlegi paramétéreit elnézve nem szükséges hadjáratot indítani. És egyébként a körülmények áldozata vagyok! :D

Ott leszek.

köszi
Naplózva
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #16 Dátum: 2010. május 23. - 17:39:08 »

Üdv a fórumon!
Nekem is van White Water-em. Nagyon jó kis masina!  :beer:

Elég speciális lelkiállapotot igényel, ha teljesíteni akarsz rajta, ez biztos. Viszont kárpótlásban az első nálam!
Imádjuk amikor kikapcsol! :)

proszit!
Naplózva
SOUNDS
Ball 2 locked
*

« Válasz #17 Dátum: 2010. május 24. - 09:06:01 »

Köszöntelek Debrecenből itt a fórumon  :banan:
Naplózva

It was also one of the first games to feature a "Wizard Mode", called "The King's Ransom". - S. R. :-X
Marcipa
Egyesületi Tag
Jackpot
*

WWW E-mail
« Válasz #18 Dátum: 2010. május 24. - 10:29:25 »

üdv köztünk.

Ott vagyok a 80-ban, öcsémmel együtt, akivel egyébként a flipper-karrierünk teljesen együtt fejlődött.
Félkarban nagyon pofás produkciókra vagyunk képesek.

köszi

szuper!!
Naplózva

[Pinballs:  Getaway, Fish Tales, Black Jack, SWE1 ;) Gone but not forgotten Batman Forever, Super Orbit, Elektra , Mundial, Lap by Lap, Diamond Lady Arcade: MKII
http://www.csokieskave.hu
http://www.mpadesign.hu 
http://www.mpacustom.hu]
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #19 Dátum: 2010. május 24. - 10:35:08 »

Köszöntelek Debrecenből itt a fórumon  :banan:

csak a Tócó!  :jolvanjol:

Naplózva
Lang
Super jackpot
*

« Válasz #20 Dátum: 2010. május 24. - 11:16:14 »

Üdv közöttünk! :beer:

Langhorn
Naplózva

Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #21 Dátum: 2010. május 24. - 13:51:01 »

Üdvözlet!
Nagyon jó a szöveg  ;)  :taps:  :beer:
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
bc
Ball 1 locked
*

« Válasz #22 Dátum: 2010. május 24. - 14:19:06 »

Langhorn, Pintakker, maximális tiszteletem :)
Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #23 Dátum: 2010. május 26. - 10:28:18 »

Szia

Üdv nálunk :)
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Az Első Magyarországi Flipper Klub  |  Fórumtagok bemutatkozása  |  Topic: Login: bC « előző következő »
Ugrás: