Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. július 09. - 16:26:49

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  Satöbbi  |  Topic: Első gép otthonra « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] 4 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Első gép otthonra  (Megtekintve 75892 alkalommal)
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #70 Dátum: 2012. március 07. - 21:49:47 »

Ezzel egyetértek, kis lakásba kiváló masinériák és még olyan videojátékosoknak is csodás öröm mindkét hibrid csemege, akik nem is oly hatalmas flipperőrültek. :)
Naplózva

http://www.pinballowners.com/snakeimp

Freddy: A Nightmare on Elm Street (Gottlieb)
Revenge from Mars (Bally)
Swords of Fury (Williams)
Star Wars Episode I (Williams)
Dracula (Williams)
Street Fighter II (Gottlieb)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #71 Dátum: 2012. március 07. - 21:52:52 »

Nagy test, nagy élvezet! :D

( 68kg vagyok. :D )
Naplózva
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #72 Dátum: 2012. március 07. - 21:58:34 »

Akkor neked Atari Hercules kell második gépnek. :)

http://www.youtube.com/watch?v=MkiZizOppRI
Naplózva

Dracula (Williams)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Zotya71
Insert Coin
*

« Válasz #73 Dátum: 2012. március 08. - 09:24:19 »

az MB-t a premium kategorias gepek kozott jegyzik, az nem lesz olcso.
PinBot kezdesnek nem rossz bar a jateka eleg egyszeru ; Olivere kellemesen jo allapotban van, vagy azthiszem HEADnak van egy elado Jokerz! -e is.
izs-49:
Mint minden gépnél az MB árát is az állapota határozza meg. De hogy érzékeltessem a különbséget a PinBot és az MB között.  Egy MB kb 8-10 PinBot-ot árába kerül ha egyforma állapotban vannak.
Olivér:
Így van. Egy MB 3000-4000.-€ körül mozog. Állapottól függően.
Köszönöm nektek a válaszokat! Sejtettem, hogy nem egy olcsó darab az MB. A Jokerz! is nagyon szimpatikus flipper a videókon nézve. Így ahogy kutakodik az ember, jön rá arra, hogy mennyiféle flippert gyártottak az elmúlt évtizedekben és most meg tényleg a rajongók tartják életben ezeket a csodálatos gépeket.
Naplózva
Ramp
Special
*

« Válasz #74 Dátum: 2012. március 08. - 09:38:31 »

Ezzel egyetértek, kis lakásba kiváló masinériák és még olyan videojátékosoknak is csodás öröm mindkét hibrid csemege, akik nem is oly hatalmas flipperőrültek. :)
A videójátéktól távol áll mindkét darab.
Naplózva

Pinball is Dead
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #75 Dátum: 2012. március 08. - 10:19:46 »

A videójátéktól távol áll mindkét darab.

Maradjunk annyiban, hogy közelebb, mint a legtöbb valaha gyártott flipper, de vélhetően ezzel te is tisztában vagy. ;) A Granny and the Gators, a Caveman és a Baby Pac-Man csenghet még ismerősen a *hasonló* hibrid körből... aztán ennyi is.
Naplózva

Dracula (Williams)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Ramp
Special
*

« Válasz #76 Dátum: 2012. március 08. - 10:40:43 »

Igen ez három hibrid de  a Revenge és a SW nem az,nem vitatkozni akartam de az az igazság hogy hiányzik az egyik alapfeltétel ahhoz hogy köze legyen a videójátékhoz:az irányítás.
Csak a flipper részt befolyásolod a képernyő csak kijelző.
Naplózva

Pinball is Dead
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #77 Dátum: 2012. március 08. - 10:45:51 »

Igen ez három hibrid de  a Revenge és a SW nem az,nem vitatkozni akartam de az az igazság hogy hiányzik az egyik alapfeltétel ahhoz hogy köze legyen a videójátékhoz:az irányítás.
Csak a flipper részt befolyásolod a képernyő csak kijelző.

Nem flame, dehogy, részemről sem. Ott a köze: ott a színes monitor. :) Illetve: irányítod a monitoron zajló eseményt is a 3. és 4. gombbal, ne feledd. :) Integrált playfield elemek a képernyő által - ettől (is) több, mint a régi váltós hibridek. Van köze, de van, de van. :) Vagy nincs, mindegy. :)

Naplózva

Dracula (Williams)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Ramp
Special
*

« Válasz #78 Dátum: 2012. március 08. - 10:53:24 »

Elég megnézni az IPDB-t mindhárom gép esetében említi a video game-ket de a Pinbal200-nél nem,de ha mindegy
akkor fátylat rá...
Naplózva

Pinball is Dead
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #79 Dátum: 2012. március 08. - 11:20:43 »

Én csak azt vitattam, hogy szerinted nincs köze (túlzó kijelentés). Azért vesztette jelentőségét, mert éreztem a kommentedből, hogy nem vagy meggyőzhető picit sem.

Nem tudom, van-e bármiféle videojáték fóbiád esetleg :), de: amikor egy átlag DMD-s gép *video* mode-jával *játszol*, akkor próbálj erősen arra összpontosítani, hogy ez valójában nem is egy primitív (Pongnál is adott esetben egyszerűbb) videojáték, hanem valami más.  :plazma

(Az imént - lentebb - csak azt jeleztem, hogy a hibridhez *hasonló* a Pin2000 bizonyos szempontból. Ezt *-gal jelöltem is.)
Naplózva

Dracula (Williams)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Ramp
Special
*

« Válasz #80 Dátum: 2012. március 08. - 12:21:39 »

Otthonra ajánlottad videójátékosoknak ezzel nem értek egyet főleg.
Naplózva

Pinball is Dead
snakeimp
Ball 1 locked
*

Martian

WWW E-mail
« Válasz #81 Dátum: 2012. március 08. - 12:28:40 »

Otthonra ajánlottad videójátékosoknak ezzel nem értek egyet főleg.

Még nekik issssss (ott leledzik lentebb), nem csupán flipperőrülteknek. Amúgy mindenkinek, aki szeret játszani bármivel is.  :kezdo :pinball:

Azért is ajánlottam első gépnek, mert hozzávetőleg harmad-/negyedannyiba kerül, mint a Monster Bash ugye - és még könnyebben is beszerezhető. :)

:beer:
Naplózva

Dracula (Williams)
Time Machine (Data East)
Theatre of Magic (Bally)
Frankenstein (Sega)
Ramp
Special
*

« Válasz #82 Dátum: 2012. március 08. - 16:06:34 »

A Monsterrel én se értek egyet ,annak ellenére hogy veszett jó flipper durva áron mérik.
Végiggondolva ár/érték arányosan én egy Roadshowt,CftBL-t,Fish Talest,Last Action Herot,Tales from the Cryptet vagy egy Demolition Mant javasolnék.
Pinball 2000 állítólag szopatós szervíztéren(kar+monitor+üveg).pedig a Revenge nagyon hangulatos gép lenne érdekes játékmenettel.
Naplózva

Pinball is Dead
Liti
Adminisztrátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #83 Dátum: 2012. március 08. - 22:35:43 »

A Monsterrel én se értek egyet ,annak ellenére hogy veszett jó flipper durva áron mérik.
Végiggondolva ár/érték arányosan én egy Roadshowt,CftBL-t,Fish Talest,Last Action Herot,Tales from the Cryptet vagy egy Demolition Mant javasolnék.
Pinball 2000 állítólag szopatós szervíztéren(kar+monitor+üveg).pedig a Revenge nagyon hangulatos gép lenne érdekes játékmenettel.

És egyre drágább lesz! Én négy évig hajkurásztam az MB-t és hagytam ki 400 ezresért pontosan az ár/érték miatt. Persze hogy másfélszeres áron tudtam csak végül megvenni nagyon rossz állapotban. Igaziból azt szerettem volna mondani hogy egyre kapkodósabban kell elkezdeni gyűjteni mert lassan minden arany árban van.
Naplózva
Ramp
Special
*

« Válasz #84 Dátum: 2012. március 09. - 15:02:22 »

Az olcsóbb kategóriában azért nem érezhető ez a drágulás,sőt két három éve elindultak lefelé az árak(gondolom a válság miatt),most mintha nem mozdulna jelentősen.
Ez persze nem vonatkozik a prémium gépekre de első gépnek egyébként sem ez a kategória az ideális választás.
Naplózva

Pinball is Dead
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #85 Dátum: 2012. március 09. - 20:54:48 »

Az én meglátásom az, hogy mind a "prémium", mind az "alsó kategóriás" gépek árait azok szabják, akik birtokolják (illetve eladni kívánják) ezeket. Ez az oldal pedig ezen emberek gyűjtőhelye. Szerintem a magyar flippertulajok 70 % - a regelve van itt. Úgyhogy itthon MI szabjuk az árakat. Én egy gépet hirdetek, nagyjából tisztában vagyok a reális piaci értékével ("alsó kategóriás gép"). Bőven a piaci érték feletti áron hirdetem. Éhen nem halok, nem azért hirdetem, mert "nagyon kell a zsé". Ha senkinek nem kell, akkor megmarad. Ha meg ez a gép kell, akkor kénytelen megvenni a leendő tulaj azon az áron, amit én megszabok. Ennyi. Azok miatt értéktelenednek el a gépek, akik megélhetési bizniszt csinálnak belőle.
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #86 Dátum: 2012. március 10. - 10:07:58 »

Azok miatt értéktelenednek el a gépek, akik megélhetési bizniszt csinálnak belőle.

Már mert miért lenne érdekük lenyomni az árakat azoknak, akik ebből élnek? És miért jelentene erre megoldást a bőven piaci ár feletti meghirdetés?
Nem tudom, ittasan írtam a fenti sorokat.  ;D ;D
Én egy szóval nem írtam, h megoldást jelent a piaci ár feletti meghirdetés. Annyit írtam, hogy én így hirdetek. És ha éppen egyetlen olyan gép v eladó, amit hirdetek, akkor annak bizony annyi az ára.
Azt sem írtam, h érdeke lenyomni az árakat annak, aki ténylegesen erre alapozza a pénzügyi helyzetét. Épp ez az, h nem érdeke, de kénytelen igazodni másokhoz. Aki ebből él, annak igazodnia kell a kialakult piaci árfolyamhoz, mert valószínűleg minél előbb "szabadulni" akar a géptől. Mivel ebből él. És nem teheti meg, h drágábban hirdeti a gépet, mert ez esetben a konkurencia gépei elkelnek, ő pedig pénz nélkül marad. Ez az én meglátásom. Persze lehet h hülyeség, amit írok, nem értek a kereskedés részéhez.
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
Zotya71
Insert Coin
*

« Válasz #87 Dátum: 2012. március 12. - 18:30:49 »

Kinek mennyi idő volt, amíg a keresett (vagy kb. az elképzeléseinek megfelelő) első vagy első néhány flippert megszerezte? A mostani elmúlt 1-2-3 évre gondolok.
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #88 Dátum: 2012. március 12. - 18:36:23 »

attol fugg hogy nezem. 2008 Februar 8-an jott a PinBot nem feltetlen erre vagytam, de innen mar nemmegy sehova. szerettem volna FunHouset  aprilisban idekoltozott. az igazi, a FirePower 2008 nyaran koszont be, de eleg ramaty allapotban, mire szep es jatszhato lett, eltelt 2 ev.
Naplózva

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Zotya71
Insert Coin
*

« Válasz #89 Dátum: 2012. március 12. - 18:43:07 »

attol fugg hogy nezem. 2008 Februar 8-an jott a PinBot nem feltetlen erre vagytam, de innen mar nemmegy sehova. szerettem volna FunHouset  aprilisban idekoltozott. az igazi, a FirePower 2008 nyaran koszont be, de eleg ramaty allapotban, mire szep es jatszhato lett, eltelt 2 ev.

Kb én is így vagyok most, ahogy Te a PIN BOT-al. És még így elsők közé a Fun House is tetszik. A PIN BOT hangefektjei nem zavaróak egy idő után?
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #90 Dátum: 2012. március 12. - 18:54:09 »

Kb én is így vagyok most, ahogy Te a PIN BOT-al. És még így elsők közé a Fun House is tetszik. A PIN BOT hangefektjei nem zavaróak egy idő után?

nem, en csipem a hangjat. amugy egesz hangulatos gep, nekem az a csak annyi a bajom a PinBottal, hogy mint jatek nagyon egyszeru.

viszont tobbek kozott epp ezert nemmegy sehova. ha kezdok vetodnek erre, tudok nekik olyan flippert mutatni, amiben esetleg sikerelmeny is eri oket, ergo nem riadnak el a jatektol.
azert lassuk be, hogy a Zsifi ( EB csapattag ) altal 'ipari kocsog'-nek titulalt Hurricane ( pedig ez sem egy bonyis gep, viszont az enyem tenyleg szemetlada  ;D ) lehet nem idealis erre a celra, ha nem talalod el rendesen a rampat, tutti zsinor.
Naplózva

Zotya71
Insert Coin
*

« Válasz #91 Dátum: 2012. március 12. - 19:02:49 »

Igen a PB valóban egyszerű gép, másnak is ez a véleménye, de nekem is ott az a "valamiért tetszik" című dolog.
Ipari köcsög, az meg hogy értendő?  ;D Megnéztem egy videót, hát ott köröz a golyó az orrod előtt, de jópofa.
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #92 Dátum: 2012. március 12. - 19:05:21 »

Igen a PB valóban egyszerű gép, másnak is ez a véleménye, de nekem is ott az a "valamiért tetszik" című dolog.
Ipari köcsög, az meg hogy értendő?  ;D Megnéztem egy videót, hát ott köröz a golyó az orrod előtt, de jópofa.

az ugy ertendo, hogy barmit talalsz el, valoszinuleg nem lesz masodik loves  ;D
Naplózva

Zotya71
Insert Coin
*

« Válasz #93 Dátum: 2012. március 12. - 19:15:42 »

Ipari köcsög, az meg hogy értendő?  ;D Megnéztem egy videót, hát ott köröz a golyó az orrod előtt, de jópofa.

az ugy ertendo, hogy barmit talalsz el, valoszinuleg nem lesz masodik loves  ;D

kkk user a youtube-on nagyon nyomja ezen a gépen is. Bár valóban nem egy nagy játékélmény, ha a lövés után középen leviharzik a golyó.
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #94 Dátum: 2012. március 12. - 19:27:06 »

en amugy csipem a Hurricanet ( egyebkent nem vettem volna meg ), csak az enyem egy kicsit onerzetes  ;)
ez mondjuk Rudyrol is elmondhato, nagyon nemszereti, ha felebresztem  ;D
Naplózva

Zotya71
Insert Coin
*

« Válasz #95 Dátum: 2012. március 12. - 19:37:15 »

Persze, mindenkit megfog általában az a gép amit keres. Nincs két egy forma Fun House se például. Típuson belül is más lehet a játékélmény, lásd a Rudy  ;D
Naplózva
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #96 Dátum: 2012. március 12. - 22:10:12 »

Hurricane nyerő!  :banana-mexican:
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
devil64
Ball 2 locked
*

« Válasz #97 Dátum: 2013. január 11. - 10:37:51 »

Sziasztok!
Új vagyok itt. Régen gyermek koromban sokat flippereztem, de aztán ez a korszak a játéktermek lassú kihalásával együtt elmúlt.
Net-en játszottam flipper játékokkal, de azok....
Aztán mostanában keresgéltem a net-en, hogy hátha lehet még valahol ilyen gépeken játszani. És igen...  :taps:
Gyorsan eljátszottam pár ezer forintot százasok formájában... És arra az elhatározásra jutottam kellene nekem egy gép otthonra.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem hozzátok:
Azt olvastam elég jól tudják rázni a födémet. (Sajnos panelban lakunk) Ezt nem díjazná az alattunk lakó szomszéd. Ha már benevezek egy gépre akkor azt ki is akarom használni.
Van itt a fórumon valaki akinek panelban van gépe.
Én nagyon szeretnék eget magaménak tudni. De nem tudom ez a szomszédokkal való vita nélkül kivitelezhető-e?
Szerencsére oldalról nincsenek szomszédaink csak a lift akna meg a folyosó.  ;D
Még abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy kezdő gépként tudtok valami egyszerű és viszonylag olcsó gépet ajánlani?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Naplózva

1986 Williams Pin Bot
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #98 Dátum: 2013. január 11. - 11:32:07 »

Alattam ugyan nem lakik senki, de abban biztos vagyok, hogy a fodemet csak akkor razza a gep, ha eroteljesen taszigalod. Esetleg ha valami shaker motorral rendelkezo masinat veszel. ( pl. Rodso. )
A szomszedokkal meg egesz jol ki lehet jonni. Egyszer ugyan szoltak, amikor hajnal 2-kor bekapcsoltuk mind a 4 gepet, de azt is inkabb azert nehezmenyeztek, mert a Hurricanen nem volt uveg :D) Azota alapszabaly, hogy a hazirendbe foglalt csendrendelet alatt nem jatszunk ( este 10 -tol reggel 9-ig ) kivetel nagyobb meccsek szunete de azok altalaban hetvegen vannak, a BL-t meg idonkent nalam nezi a fel haz.
Napkozben nagyobb az alapzaj, szinte fel sem tunik a flipper. Mondjuk nincs turbohangerore allitva egyik sem az is igaz.

nalatok van lift a hazban, amibe befer a flipper, es el is birja ? anelkul eleg melos felvinni a negyedikre  ;D
Naplózva

pintakker
Jackpot
*

« Válasz #99 Dátum: 2013. január 11. - 11:34:11 »

Üdv itt :)
A flipper üveg viszonylag jól leszigeteli a csattogó hangokat,ez meg megint más kérdés mennyire hangosítod fel a gépet  :pinball: :pinball:
Mondjuk én nem panelban ha nem tégla építési társas házban  lakok,a több mint 2 év alatt 1-szer jött csak le a felső szomszéd,de akkor full hangerőn ment a gép  :pinball: :pinball: :pinball:
Meg idővel hozzá szoknak  ;D :D :D :D
Amikor a gép vásárlást kérdezted ott van egy kérdés hogy milyen témájú gép érdekel téged? :)
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
SOUNDS
Ball 2 locked
*

« Válasz #100 Dátum: 2013. január 11. - 15:49:22 »

Én is panelban lakom és vannak gépeim.
Nem nagyon zavarja az alattam lakót, pedig valamelyikben shaker motor is van /Jurassic Park/  ;D
Felhozni a másodikra lift nélkül, na az már kemény... :idiot1:
Naplózva

It was also one of the first games to feature a "Wizard Mode", called "The King's Ransom". - S. R. :-X
devil64
Ball 2 locked
*

« Válasz #101 Dátum: 2013. január 11. - 17:17:25 »

Attól tartottam, hogy amikor a solenoidok működnek a lábakon keresztül levezetődik a rezgés. Megnyugodtam ettől nem kell tartanom. Köszönöm.
Én olyan régebbi "olcsóbb" fajta első gépnek ajánlottra gondoltam. Pont mint a tiéd Pintakker. Pinbot vagy hasonló. A gép témában nincs konkrét elképzelésem.
Van egy jó pár gép ami nagyon tetszik, de ezek igazából prémium kategóriás gépek. Medival Madness, Attack From Mars, Monster Bash, és hasonló társaik.
Így kezdőként egy egyszerűbb gépezet kellene amin tudok sokat játszani és ha elromlik meg is tudom javítani. Sokat tudnák belőle tanulni.
Műszaki érzékem van hozzá bár az elején biztos sokat kérdezgetnék tőletek itt a fórumon a karbantartással, javítással, restaurálással kapcsolatban.
Naplózva

1986 Williams Pin Bot
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #102 Dátum: 2013. január 11. - 17:44:35 »

Pin Bot tölétes első gépnek, csak ajánlani tudom, hangulatos és viszonylag könnyű bütykölni  :banan:
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
Difó
Extra Ball is lit
*

« Válasz #103 Dátum: 2013. január 11. - 18:10:39 »

Tudok olyat, akinek 2 is van!
Egy nagyon szimpatikus gyűjtő srác, az úr!
Azt a gépet én is csak ajánlani tudom!

A zajjal pedig nem kell olyan komolyan számolni!
Nekem a harmadikon van egy shaker motoros gépem, de még sosem jelezték, hogy hangos, pedig szoxor rákérdeztem már!
Szintén Jurassic Park, csak a kettes.

Sok sikert a beszerzéshez!
Naplózva

Attack, Batman Forever, Junk Yard, Scared, Scared, Star Trip.
devil64
Ball 2 locked
*

« Válasz #104 Dátum: 2013. január 12. - 18:05:54 »

Sziasztok
Phantom Of Opera -ról mi a véleményetek?
Naplózva

1986 Williams Pin Bot
Oldalak: 1 2 [3] 4 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  Satöbbi  |  Topic: Első gép otthonra « előző következő »
Ugrás: