Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. július 05. - 20:12:53

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  2000 után gyártott flipperek  |  Topic: Miért sz@rok a Stern gépek? « előző következő »
Oldalak: [1] 2 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Miért sz@rok a Stern gépek?  (Megtekintve 23412 alkalommal)
pintakker
Jackpot
*

« Dátum: 2013. február 17. - 13:20:33 »

Gondoltam nyitok egy ilyen topicot,mert kíváncsi vagyok ki mért is szidja a Stern gépeket?!
Bevallom én is szidtam őket mint a bokrot,ezt nem tagadom,de miután volt egy kis "továbbképzésem",így már máshogy vélekedek ezekről a gépekről. Most is van olyan ami nem tetszik de az csak a témája miatt,úgy ahogy a B/W gépek között is van olyan amit ki nem állhatok!
Várom a reakciókat  ;) ;)  :beer:
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #1 Dátum: 2013. február 17. - 13:42:50 »

vazze, talalkoztal Ernonel egy 30x updatelt softwareval rendelkezo AC/DC -vel, ami raadasul Premium vagy LE.
nekunk a kocsmaban -- de szerintem te is tudod jol -- olyan nem jut, nekunk egyszeri PRO jut, amit megvesz az uzemelteto, es ahogy van kirakja, aztan a szoftverfrissitesre *szik. marpedig anelkul a 30 frissites nelkul az AC/DCrol a zeneken kivul mas jot nem lehet mondani.
Talan nem kellene Sterneknek felkesz szoftverrel kiadni a gepeket, es valamelyest javulna a kozhangulat.
Naplózva

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #2 Dátum: 2013. február 17. - 13:50:45 »

vazze, talalkoztal Ernonel egy 30x updatelt softwareval rendelkezo AC/DC -vel, ami raadasul Premium vagy LE.
nekunk a kocsmaban -- de szerintem te is tudod jol -- olyan nem jut, nekunk egyszeri PRO jut, amit megvesz az uzemelteto, es ahogy van kirakja, aztan a szoftverfrissitesre *szik. marpedig anelkul a 30 frissites nelkul az AC/DCrol a zeneken kivul mas jot nem lehet mondani.
Talan nem kellene Sterneknek felkesz szoftverrel kiadni a gepeket, es valamelyest javulna a kozhangulat.

Az itthoni Pro-ra nagyon rákaptam, úgy hogy nekem az tök mind1 hogy LE vagy PRO egy gép! különbség a szoftver,hogy mini pf,és a 2 rámpa között át ívelő híd. Gyakorlatilag ugyan úgy kell vele játszani mint a másik 2 verzióval. ugyan úgy bele lehet verni hatalmas pontokat,csak tényleg meg kell ismerni. Nekem ez a véleményem. A BBH-t szó szerint gyűlöltem,hogy mekkora szar hogy nem lehet csinálni rajta semmit érdemben csak a lóvét eszi meg,de miután kicsit gondolkodtam hogy mit is hogyan érdemes,és félre tette ma negatívumokat és a pozitív dolgokra kezdtem koncentrálni egyből más hogy vélekedtem róla. Bonyolult gépeknek tűnnek,pedig csak a játék menetnek utána járni és nincs gond  ;D ;D
Amúgy én nem csak az A/DC-re gondoltam a kérdésemben  :mrgreen:
Tehát láttam egy másik gondolkodás módot ami tényleg megfogott engem és elgondolkodtam a valóság alapján. és kiemelném megint NEM 1 GÉP ALAPJÁN VÁLTOZOTT A VÉLEMÉNYEM  ;) ;)
Naplózva

Rokkó, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott :D :D
Angyalpor
Extra Ball
*

« Válasz #3 Dátum: 2013. február 17. - 14:04:30 »

Szerintem nem ilyen bonyolult...
Pl.,véleményem szerint a Tron egy igen hangulatos, játszható gép, a Rolling Stones meg nevetséges az ugráló Jagger-rel... :)

WPC-k közül is van, mi tetszik, és van, mi nem... Általánosságban csak annyi a bajom a Strernekkel, hogy a régi gépeken fantáziadúsabb volt a játéktér, több érdekesség volt rajtuk... Persze ez is általánosítás, de akkor is. :)
Naplózva
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #4 Dátum: 2013. február 17. - 14:12:52 »

Szerintem nem ilyen bonyolult...
Pl.,véleményem szerint a Tron egy igen hangulatos, játszható gép, a Rolling Stones meg nevetséges az ugráló Jagger-rel... :)

WPC-k közül is van, mi tetszik, és van, mi nem... Általánosságban csak annyi a bajom a Strernekkel, hogy a régi gépeken fantáziadúsabb volt a játéktér, több érdekesség volt rajtuk... Persze ez is általánosítás, de akkor is. :)

:jolvanjol: :jolvanjol: :jolvanjol: :jolvanjol: ez a jó hozzá állás  ;) ;) a fantázia dolgot elismerem  :) de hát valahol el kell kezdeni  ;D
Lásd X-Men,Avangers,Tycoon,Monopoly (pálya festés nem az igazi,de tartalmas a pálya) és még jó pár gép azért ott van :) Még az Iron Man is jó szerintem,ez persze az én véleményem mer imádom azt a gépet  :) :)
Naplózva

nylonmajom
Ball 3 locked
*

« Válasz #5 Dátum: 2013. február 17. - 17:26:51 »

Általánosságban egy nagy baj van velük,hogy drágák...
Naplózva

Tegnap szép volt,ma csak ringyó....
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #6 Dátum: 2013. február 17. - 17:33:02 »

:mosoly: :mosoly: :mosoly: ez igaz,de én konkrétan nem anyagi vonzatra gondoltam  ;D ;D  :mrgreen: :mrgreen:
Naplózva

SZK
Extra Ball is lit
*

« Válasz #7 Dátum: 2013. február 17. - 17:50:31 »

" Miért sz@rok a Stern gépek? "

Azért,mert ha egy játékteremben ott van 15 féle Limited-,Collectors-,Special-,Deluxe-Edition,26. softverfrissített Stern gép,és egy 20 éves "mezei" Edition Williams White Water,akkor inkább a vizes masinát választom!!  ;)

Szerintem mindenki érti,hogy mire gondoltam!  :futyul
Naplózva
SIMMISI
Extra Ball is lit
*

« Válasz #8 Dátum: 2013. február 17. - 18:08:54 »

Nem sok videjó modét találtam eddig bennük. :gondol
Naplózva

indy  t2 t3
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #9 Dátum: 2013. február 17. - 19:03:34 »

Korrekt reakciók!  :) Videó mód igen,ezt én is hiányolom azért  :)
Naplózva

pintakker
Jackpot
*

« Válasz #10 Dátum: 2013. február 17. - 19:12:50 »

Azért,mert ha egy játékteremben ott van 15 féle Limited-,Collectors-,Special-,Deluxe-Edition,26. softverfrissített Stern gép,és egy 20 éves "mezei" Edition Williams White Water,akkor inkább a vizes masinát választom!!  ;)

Na én pont nem a Fehér víz elé állnék oda  ;D ;D ;D ;D idegesít az Jeti  benne,de inkább a szemöldöke  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naplózva

fodcsab
Ball 1 locked
*

« Válasz #11 Dátum: 2013. február 17. - 20:01:40 »

Talán az lehet a baj, hogy a bally,williams gépek aranykorában volt mindenki fiatal és akkori megoldások megbolondították a fejünket / shadow mágnes+mini playfiled, addams kéz, BOP  forgó fej, lagoon hologram, T2 mozgó fegyer, getaway supercharger, stb..../  Most ha odaállok egy stern gép elé egyszerűen nem látom azt a csodát amit 10-20 évvel ezelőtt  megbolondította a fejünket. Ez betudható annak is, hogy korosodott az ember emiatt sokkal bonyolultabb megoldásokat , összetettebb mechanikákat vàrna el egy mai flippertől. A stern cégnek egy darab saját ötletét sem tudnám felsorolni, mivel a régi gépekből ollózgatják össze gépeiket / ha ezzel rosszat írtam az csak azért van mert kb8-10stern géppel játszottam, arra a lapozom a meglátásomat, persze ha van a sternnek is egyedi megoldása , akkor lehet kövezni :) / .    Ami a legjobban zavar egy sternben, hogy odállok és nem tudom mit kell lőni, pl. nagyon zavar a transformersben is az, hogy egy rohadt rámpa előtt van 3-4 insert  ami össze-vissza világít , villog . Egy TZ vagy egy STTNG  ami azért jóval  összetettebb gép sokkal érthetőbb játékmenetet ad az embernek és nem kell a netet túrni azért, hogy megértsem a játékmenetet ,nálam ez a leg illúzió romboló dolog egy géptől.
Naplózva
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #12 Dátum: 2013. február 17. - 20:32:38 »

Na ez egy nagyon jó meglátás  :beer:
Ezek a gépek is összetettek azért,tény hogy nem annyira egyszerű 1-2
pl. nagyon zavar a transformersben is az, hogy egy rohadt rámpa előtt van 3-4 insert  ami össze-vissza világít , villog
Ebben igazad van amúgy!  ;) Mondjuk így az internet világában már könnyen hozzá lehet jutni gép infókhoz  ;) ;) érdemes amerikai fórumokat olvasni mer sok hasznos dolgot lehet találni a gép játékmenetéről. De tetszik a meglátásod és van is valóság alapja,mer kisrészben rám is igaz  :mosoly: :mosoly: :mosoly: :mosoly:
Mondjuk én mostanában szeretem az újdonságokat  ;)
Naplózva

Zsifi
Egyesületi Tag
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #13 Dátum: 2013. február 17. - 20:52:26 »

Nincs azokkal semmi baj, csak a profit miatt nehezebben játszhatóak, meg a költséghatékonyság miatt nem tartanak olyan sokáig..
De a mai világban mi tart örökké?? Minden esik szét, hogy vehess másikat..
Meg a másik utálat az ár...az elérhetetlenség...
ha tehetném, először a stern sort tenném be a garázsba...mert olyanja még nincs senkinek..))))
Naplózva

üdv motoros / Zsifi
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #14 Dátum: 2013. február 17. - 20:55:40 »

ha tehetném, először a stern sort tenném be a garázsba...mert olyanja még nincs senkinek..))))

Meg jól is nézne ki  :pinball: :pinball:
Naplózva

Ramp
Special
*

« Válasz #15 Dátum: 2013. február 17. - 21:08:18 »

Írni akartam egy-két dolgot de fodcsab megfogalmazta helyettem.Nekem mondjuk rá van állva az agyam a sternes szabályokra,főleg azért mert
 rendszerbe lettek szedve valamelyest hasonlít egyik a másikra.Módok -progress ladder-első második final mindegyiknél....
A WMS  gépek sokkal autentikusabbak voltak nagyon kevés hasonlósággal jobb non-licensed témákkal fűszerezve.
Az SZK által említett Limited dolog valóban elég extrém ,pont mint egy Limited Suzuki nevetséges az egész.
A legnagyobbat mégis a stern cégnél van okuk röhögni ugyanis veszik a gépeiket....
Néhány Stern gépet mondjuk szeretek:Tron,X-Men,PoTC,Spider-Man,BatMan,WPT,Avatar,Elvis,LoTR,Sopranos azt hiszem ennyi.
Naplózva

Pinball is Dead
Liti
Adminisztrátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #16 Dátum: 2013. február 17. - 21:10:34 »

Számomra az a legelkeserítobb hogy a Stern flipperek playfieldjei kb. úgy néznek ki mintha én nyomtattam volna ki,  otthon egy tintasugaras nyomtatóval. Hihetetlen igénytelenség, pixeles összeollózott foto montázsok. Náluk senki nem tud "valamit" rajzolni???
Naplózva
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #17 Dátum: 2013. február 17. - 21:13:39 »

Ramp ez így igaz is!
Nálam pl: Iron Man, BBH (eleinte gyűlöltem),Avatar,X-Men,Elvis,Tycoon,Monopoly,WPT, már az AC/DC is meg még jó pár nagyon bejön
De azért érdemes azt is meg figyelni kik a designerek,tervezők, a neveket viszont lehet olvasni régebbről  ;) ;) Azt elkell ismernem hogy néhánynak a playfieldje nagyon gagyi de van 1-2 aminek viszont mókás és jólnézki  :mosoly:
Naplózva

Ramp
Special
*

« Válasz #18 Dátum: 2013. február 17. - 21:38:19 »

Nekem a tervezők nevéből az jön le mostanság hogy Borg a király,Gomez erős közepes szinten tolja Steve Ritchie pedig jobban tenné ha nyugdíjba menne.
Pat Lawllor nem dolgozik már- az ő gépei  sem voltak rosszak igaz a Williams-es időszakára inkább lehet büszke...
Naplózva

Pinball is Dead
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #19 Dátum: 2013. február 17. - 21:41:26 »

Én biztos vagyok benne hogy vissza áll a régi rend majd! De lássuk be változnak az idők,és ha mindig a régi dolgokat sírjuk vissza akkor nem jutunk előrébb  ;D ;D ;D ;D Biztos lesznek apró változások még, nézzük csak meg jobban például az X-men-t jól kiszanálták a pályát,de most legjobban az Avangers-re leszek kíváncsi  :P :P
Naplózva

Ramp
Special
*

« Válasz #20 Dátum: 2013. február 18. - 15:20:45 »

Az a durva hogy egy húsz éves flipperrel játszunk általában nem a Retro feeling vezérel minket hanem egyszerűen az a jobb.
Az élet más területéről nem tudok hasonló példát mondani .Más iparban megvan az innováció a flippergyártásból hiányzik sajnos.
Ha egy cég későn kapcsol már történelem a neve.....
Naplózva

Pinball is Dead
KLM
Extra Ball is lit
*

« Válasz #21 Dátum: 2013. február 18. - 15:58:41 »

Én csak annyit mondok h ugyanazt tenném mint SZK  ;D
Naplózva

KLM
pintakker
Jackpot
*

« Válasz #22 Dátum: 2013. február 18. - 18:07:22 »

Sanyi! Neked mind1 hogy mi csak flipper legyen, úgy ahogy nekem is  ;D
Naplózva

Valentine
Extra Ball
*

WWW E-mail
« Válasz #23 Dátum: 2013. február 25. - 02:19:12 »

Összefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=hmpIE_hpz4Y  :gondol
Naplózva

YYY
Ramp
Special
*

« Válasz #24 Dátum: 2013. február 25. - 05:29:28 »

A legdurvább dolgokkal némi bejáratás után fog találkozni ez még csak a kezdet.Tudjuk milyen gyorsan szétesnek ezek....
Jellemzően kínai alkatrészek(mint ahogyan a videó végén említi)amit pár büdös mexikóival összeraknak,de Made In USA és Limited  :mrgreen:
Hetvenöccá dollárért :mrgreen:
Naplózva

Pinball is Dead
Lang
Super jackpot
*

« Válasz #25 Dátum: 2013. március 10. - 10:55:33 »

"Kapcsold ki es be a gepet, aztan nezd meg a sw verziot.
Ha uj van benne, akkor.......jo pontvadaszatot  Kacsint" ezt Ernő írta az "AC/DC" topikban.

Kb ezért is sz@rok a Sternek.Félkész állapotban küldik őket a világba.....  :taps:
Leginkább ezért nem ismerem szinte egyik gépét sem!Milyen jó kis móka a versenyen: "Te figyelj már, kilövöm a gépet egy pillanatra, hogy megnézzem melyik verzió is van a gépben!Aztán majd a szerint játszom..." PFHHHH  :box:
Naplózva

Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
ernö
Extra Ball
*

Törzsfönök

« Válasz #26 Dátum: 2013. március 10. - 11:58:38 »

En örülök minden software frissitesnek, mivel igy mindig fejlödik a gep es tudom, hogy foglalkoznak vele.
Regen nem volt egyszerü a frissites (nehogy azt higyjetek, hogy B/W-kat nem updateltek es hogy nincsenek bennük hibak), mig ma csak egy USB Stick kell hozza.
Az itteni userek nagy resze nem tudja, hogy mennyire egyszerü ez. Egyszerübb nyafogni   :kezdo

A mai vilagban ez a normalis, azaz hogy mindig frissitik a szoftwareket (PC, Mobil, TV stb)
Ahelyett, hogy örülnetek annak, hogy fejlesztik a flipperek softwaret es kivancsisaggal varnatok azt, hogy mi uj dolgot raktak bele.....inkabb nyafogtok....nyaf-nyaf  :ohmygod:
Vegyetek magatoknak egy uj Stern-t es ismerjetek ki rendesen a flippert.
Nagyon jo erzes az, amikor kijön egy uj SW verzio es par percen belül tesztelheti is az ember. A Stern-nek extra lehet irni software ügyben is. Ötletekröl, hibakrol....
Taki is mashogy latja mar a dolgokat, miutan megismerte az érem masik oldalat.

A TRON is kapott most egy hatalmas frissitest es nagyon meg vannak vele elegedve.
Arrol nem tehetnek a Stern gepek, ha az üzemeltetö nagy ivben sz@rik erre. Amugy a gepek mind jatszhatoak, csak ha nem frissitenek, akkor hianyozni fognak az uj dolgok.
Az üzemeltetesben az a fontos, hogy hozzon penzt a gep.

Csak infonak irom, hogy nem gyözi Stern a rendeleseket kielegiteni. Több gepet is ujra gyartanak a nagy kereslet miatt......

Tudom, hogy a szokasosan felesleges ebben a temaban irnom, de nem art ha az érem masik oldalat is hallja / latja az ember.

Tovabbi jo nyafogast kivanok!

En inkabb   :pinball:
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #27 Dátum: 2013. március 10. - 15:09:45 »

szvsz meg nem normális, hogy minden szart félkészen sóznak rá az emberre. Ez mondjuk nem csak a Sternre vonatkozik, sajnos ilyen a mai világ, 1000 programozóbol 1001 pancser.

a topic cime meg rossz, csak ugy lehet moderációs kérdéseket vetne fel ha a kérdőjel elé még besuvasztanám a "re" szótagot.
Naplózva

Ramp
Special
*

« Válasz #28 Dátum: 2013. március 10. - 15:17:02 »

Néhány esetben valóban béta verziós gépeket dobtak ki(TF,BatMan,SpiderMan,AC/DC,) de nem ez a jellemző.
Majd ha online lesz nem lesz ilyen gond.Otthon természetes ha naprakészen frissíti valaki de kihelyezve nem elvárható szerintem.
Naplózva

Pinball is Dead
ernö
Extra Ball
*

Törzsfönök

« Válasz #29 Dátum: 2013. március 10. - 15:34:21 »

Ilyen vilagba elünk....nezd meg, hogy pl. a mobilok milyen hamar cserelödnek.
A TV-m ha jol emlekszem 6 honap alatt 4x aktualizalta softwaret.

A Stern-el most az a jo, hogy Lyman ujra ott dolgozik.
Ö most rendbe rakja a softwareket.
Mindenütt sporolnak a munkaerövel es igy nehez minden iparagban egy igazan kesz termeket kiadni (lasd autoipar)
A TSPP softwaret allitolag 2 evig irtak, a Spiderman-t Lyman otthon a szabad idejeben irta keszre.
Nezzetek meg, hogy a WoZ meg mindig nincs piacra dobva. Talan mar egy eve beigertek, de a software meg nincs kesz.
De ez se normalis, hogy 2-3 evet kelljen varni egy uj gepre.
Azert azt se szabad elfelejteni, hogy szerintem a Sternek jatekszabalyai sokkal komplikaltabbak es idö kell ahhoz, hogy megirjak.....közbe az üzemeltetöknek meg 2-3 uj modell kell egy evben.
Igy nehez kompromisszumot kötni.

Az updateknek en nagyon örülök, mivel a megszokott gepet ujra fel kell fedezni egy komolyabb update utan.
Milyen jo lenne, ha a regebbi gepekbe is egy-ket dolgot megvaltoztatnanak, elnehezitenek....
A CC-hez irt uj software a gepet teljesen megvaltoztatta. De ehhez programozok kellenek, akik a szabad idejükbe is dolgoznak.
A ColorDMD-k is nagyon feldobjak a gepeket es az ember kivancsian nezi a kijelzöt.

@Ramp
A frissitest megtudna a szerelö egy kávé mellett csinalni, ha eppen szerel / kasszat ürit stb.
Max a menübe kell a penzbedobast ujra beallitani.
Regebben ROM-ot kellett extra irni, kiszedni a panelröl a regit....szoval maceras volt, mig most tök egyszerü.

Most, hogy a regi csapat ujra együtt van a Stern-nel, szerintem jo iranyba haladnak.
Kivancsi leszek a Star Trek-re szines kijelzövel Steve es Lyman produkcioban.
Az AC/DC meg nincs teljesen kesz. Lyman mondjuk meg van elegedve vele (keszült egy riport vele), de meg van egy-ket dolog amit jo lenne optimalni.
Az RGB LED-ek miatt, még több mindent kihozhat belöle.
Naplózva
HEAD
Egyesületi Tag
Special
*

« Válasz #30 Dátum: 2013. március 10. - 15:42:27 »

Szerintem nem kell nyafogni a STERN gépek miatt , (meg is változtatnám a topic címét) örüljünk , hogy valaki még komolyan gondolja  a flippergyártást. Nekem is a Williams/Bally 89-94-es  gépei a favoritok és tudnék negatívumokat írni ha akarnék , de nem akarok. Szerintem a STERN gépeknek is több előnyük van mint hátrányuk , mégha egyesek szerint el is maradnak a kilencvenes évek W/B gépeivel szemben.
Naplózva

LET THERE BE PINBALL !
Lang
Super jackpot
*

« Válasz #31 Dátum: 2013. március 10. - 15:57:30 »

Ha ràm cèloztàl a"nyafogàssal" akkor csúnyán mellè nyúltàl...
Tudom a vèlemènyed a Sternekkel kapcsolatban, ezt tiszteletben is tartom.Szóval te is tarts annyira, hogy nem irsz ilyen lekicsítő hozzàszolàst rólam, mert az màr szemèlyes....Köszi!
Naplózva

ernö
Extra Ball
*

Törzsfönök

« Válasz #32 Dátum: 2013. március 10. - 16:04:16 »

@Lang
Ha valakire celzok, akkor azt ugy is irom.

De ennyi erövel en is irhatom azt, hogy legyel tisztelettel a Sternnel szembe......szoval egy kicsit abszurd amit irsz ;)
Arrol meg nem is beszelve, hogy az en hozzaszolasomat emelted ki.....nah most akkor ki - kit bántott?

De hagyjuk.....probald egy kicsit pozitivan a vilagot nezni es maris jobb lesz az életed  :hetvege:
Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #33 Dátum: 2013. március 10. - 16:04:31 »

Ilyen vilagba elünk....nezd meg, hogy pl. a mobilok milyen hamar cserelödnek.

mar akinel...

A TV-m ha jol emlekszem 6 honap alatt 4x aktualizalta softwaret.

A Stern-el most az a jo, hogy Lyman ujra ott dolgozik.
Ö most rendbe rakja a softwareket.
Mindenütt sporolnak a munkaerövel es igy nehez minden iparagban egy igazan kesz termeket kiadni (lasd autoipar)
A TSPP softwaret allitolag 2 evig irtak, a Spiderman-t Lyman otthon a szabad idejeben irta keszre.

egy ilyen cegnel, aki csak ezzel foglalkozik, mar reg kellene legyen egy alap keretrendszer, vagy akar OS ; nem kell mindent ujra megirni.
ugyanugy, ahogy idonkent az elfekvo alkatreszekbol meg neha szimplan ugyanabbol az anyagbol csak mas festessel csinalnak flippert ( Family Guy / Shrek megvan ? ) eleg volna a szoftverbelsore koncentralni. A idovel a hiba is kevesebb lenne. Mondjuk neha talan tul erosen latszik ennek a nyoma, amikor egyik gep tokugyanaz, mint a masik, csak a foszereplot maskepp hivjak :D)
Orulok neki, hogy Lyman megint ott dolgozik, meg neha szabadidejeben is, de ez az en olvasatomban kb. azt jelenti, hogy a tobbi pancsert, akik a kozbenso idoben irtak amit, azt ki lehet rugni, eleg egy jo szakember a cegnel , bennevan, hogy lesznek jo jatekok, es meg egy csomo munkabert meg is lehet sporolni.

Nezzetek meg, hogy a WoZ meg mindig nincs piacra dobva. Talan mar egy eve beigertek, de a software meg nincs kesz.

ott mar az elejen lejott, hogy tulvallaltak magukat, 0-rol indultak, raadasul nemis a "hagyomanyos" flipper felepitest valasztottak, en elsore azert inkabb koppintottam volna egy csomot, - kinai modszer, de amit masok mar kitalaltak minek ujra feltalalni ? - azzal parhuzamosan -- mar ha van eleg eroforras -- mehetett volna az ujdonsagok fejlesztese.

De ez se normalis, hogy 2-3 evet kelljen varni egy uj gepre.

en szivesen varok, - eljatszom addig azzal,ami van, -- de hat mint tudjuk a nokia 3210-et meg a FirePowert sem birom megunni -- - ha a vegeredmeny megeri.

Azert azt se szabad elfelejteni, hogy szerintem a Sternek jatekszabalyai sokkal komplikaltabbak es idö kell ahhoz, hogy megirjak.....közbe az üzemeltetöknek meg 2-3 uj modell kell egy evben.
Igy nehez kompromisszumot kötni.

mar akinek. erdekes errefele az uzemeltetok nagyresze siman huzza meg a B/W gepekkel. inkabb a "piac" kedveert kell az uj modell, persze tolunk nyugatra a piac szo jelentese is mas, mar majdnem irtam, hogy a tozsdenek, ( lasd Apple mostanaban ) de bevallom fingom nincs, a Stern tozsdei ceg vagy sem.

Az updateknek en nagyon örülök, mivel a megszokott gepet ujra fel kell fedezni egy komolyabb update utan.
Milyen jo lenne, ha a regebbi gepekbe is egy-ket dolgot megvaltoztatnanak, elnehezitenek....

en meg nem :D) elsore legyen olyan ! jatszani akarok, kikapcsolodni. az updatekbol epp eleget kapok a meloban.

A CC-hez irt uj software a gepet teljesen megvaltoztatta. De ehhez programozok kellenek, akik a szabad idejükbe is dolgoznak.
A ColorDMD-k is nagyon feldobjak a gepeket es az ember kivancsian nezi a kijelzöt.

@Ramp
A frissitest megtudna a szerelö egy kávé mellett csinalni, ha eppen szerel / kasszat ürit stb.
Max a menübe kell a penzbedobast ujra beallitani.
Regebben ROM-ot kellett extra irni, kiszedni a panelröl a regit....szoval maceras volt, mig most tök egyszerü.

aha. egyszer tanuja voltam egy ilyennek. PTR ketszer rakta vissza a regit, mert az uj valamiert nem ment. Minden torlodott, es azt irta, hogy your countryban ez nem. regi vissza, ujra letoltotte, hatha rosszat szedett le. aztan eredmeny ugyanaz. ket hettel kesobb az update updateja megoldotta.
bravo. buheratorok elore, de en ezt koszonom nem kerem.

Most, hogy a regi csapat ujra együtt van a Stern-nel, szerintem jo iranyba haladnak.
Kivancsi leszek a Star Trek-re szines kijelzövel Steve es Lyman produkcioban.
Az AC/DC meg nincs teljesen kesz. Lyman mondjuk meg van elegedve vele (keszült egy riport vele), de meg van egy-ket dolog amit jo lenne optimalni.
Az RGB LED-ek miatt, még több mindent kihozhat belöle.

En szeretem a Star Treket, mondjuk nekem a DE Star Trek az etalon, de mar valahol emlitettem, minden normalis flippergyartonak volt Star Trek flippere, remeljuk a legjobbakat, es hogy a Stern vegre belep a normalis flippergyartok koze  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 10. - 16:53:35 írta hokuszpk » Naplózva

Lang
Super jackpot
*

« Válasz #34 Dátum: 2013. március 10. - 16:50:42 »

Az èn szemszögemből nèzve, a Sternnek sokkal jobb lenne ha èvi 1 vagy 2 gèpet gyàrtana csak, akkor talàn jobban ràtudnànak menni a minősègre!
Igy az èn szememben sokkal kevesebbet èr mint a Tiedben.Ebbe bővebben nem akarok belemenni, mert lehet màsoknak sèrtő lenne.
A Te hozzàszollàsodat emeltem ki, mert ugy èreztem nekem szólt!

A világot pedig pozitívan làtom, ès egyben nagyon is reàlisan!   ;)
Naplózva

Oldalak: [1] 2 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  A Flipperekről általában  |  2000 után gyártott flipperek  |  Topic: Miért sz@rok a Stern gépek? « előző következő »
Ugrás: