Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2025. szeptember 05. - 18:59:14

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Általános  |  Kötetlen beszélgetés  |  Topic: Flipperárak 2013 « előző következő »
Oldalak: [1] 2 3 ... 15 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Flipperárak 2013  (Megtekintve 237854 alkalommal)
Goodfella
Extra Ball
*

« Dátum: 2013. március 13. - 15:54:22 »

Brutális, ami jelenleg folyik. A pár hete 110 - ért elkelt, szétkopott High Speed megdöbbentett.
Ez viszont sokkolt:
http://jatek.vatera.hu/sport_es_ugyessegi_jatek/egyeb/flipper_x_force_1717774148.html
Vélemények? Ti hogy vagytok ezzel? Minek köszönhető? Meddig tart? Fog ez még durvulni?
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
Flashrider
Ball 2 locked
*

« Válasz #1 Dátum: 2013. március 13. - 16:15:48 »

Szerintem fog még ez a helyzet durvulni. Eleve ott kezdődik az egész,hogy kilettek tiltva a nyerőgépek a kocsmákból. Most meg ugyebár,hogy nem lehet nyerőgép be teszik a flippert mint vendég csalogatót. Nő a forgalom,ebben a remek gazdasági állapotban.A másik,hogy most globálisan elindult ez a retro hullám,és iszonyú pénzekért mennek el a gépek. Persze egy hozzáértő szerintem soha nem vette volna meg ezt az x force-ot 130-ért. A high speed az meg tényleg durva volt,menthetetlen volt a pályája így képekről,bár ha valaki fanatikus,és látott benne fantáziát akkor szenvedjen csak vele. Mondjuk ez,hogy az egekben vannak az árak,jó is mert többet érnek a flipperjeink :) vagy én látom rosszul?

Üdv:Attila
Naplózva
Lang
Super jackpot
*

« Válasz #2 Dátum: 2013. március 13. - 17:11:21 »

Csak úgy mellékesen említem meg, hogy ezeket a korosztályú gépeket, hivatalosan NEM lehet üzemeltetni....  :futyul
Naplózva

Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
Pbal
Extra Ball is lit
*

WWW E-mail
« Válasz #3 Dátum: 2013. március 13. - 21:45:03 »

2 függvény az USA piacról, csökkenő üzletszám mellett gyorsuló emelkedés

az Európai árak próbálják követni az US árakat, egyre több ember foglalkozik azzal, hogy konténereznek nagy tételben Ausztrália, USA felé

ez hiányt indukál a tőlünk nyugatabbra található országokban, az elmúlt 1-2 évben egyre több gép vándorolt ki a régiónkból

ez nálunk is hiányt okoz, ezzel párhuzamosan megjelent a játékgép betiltásával egy pótlólagos kereslet is, amit nem tud a kínálat ellensúlyozni, és nemcsak az üzemeltethető gépek értékét nyomja fel, hanem ezzel párhuzamosan a többiét is

az új beszállóknak nincs reális információjuk a gépek áráról, talán itt lehetne létrehozni egy adatbázist a historikus eladási hirdetésekből, akár anonim módon is, hogy láthassa minden kíváncsi ezeket

Naplózva

emfkfan
Super jackpot
*

amatör flipper függő

WWW E-mail
« Válasz #4 Dátum: 2013. március 14. - 00:27:12 »

Csak úgy mellékesen említem meg, hogy ezeket a korosztályú gépeket, hivatalosan NEM lehet üzemeltetni....  :futyul

ezt mondjuk nem értem, miért nem, elvégre is az alkatrészeket kicserélted benne eu szabályozásoknak megfelelő alkatrészekre , másrészt meg a mostani szabályozásoknak megfelelően könnyebben átalakíthatóak a flipperek nem?
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
Ramp
Special
*

« Válasz #5 Dátum: 2013. március 14. - 08:29:29 »

Hát erre nem igazán van rálátásom de ha levezetnéd ide a régi és az új eu szabályzásokat(meg azt hogy mit akarsz kicserélni a flipperekben) biztos  okosabbak lennénk.
Naplózva

Pinball is Dead
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #6 Dátum: 2013. március 14. - 11:07:02 »

László ne erőlködj ! Nem lehet OMH vizsgája mert nincs hozzájuk gyártói. Ennyi. És nem is lesz.
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #7 Dátum: 2013. március 14. - 11:57:41 »

FELHÍVÁS: A TOPIC 48-órán belül TÖRLÉSRE KERÜL !

Az elmúlt hosszú évek tapasztalatiból kiindulva sajnos nem engedhetünk teret efféle topicoknak, mert általában személyeskedésbe és vitákba (anyázás) torkollanak.
Az anyázás azért van mert a VEVŐ és az ELADÓ ELLENTÉTES ÁLLÁSPONTOT KÉPVISEL. (A vevő olcsón. Az eladó "drágán" szeretne bizniszt.)
...és ebbe már csak a "jóbarátok , kibicek és irigyek" szoktak még jobban belekontárkodni.
De 48 óra végéig  "Szabad a vásár".

VEVŐ OLDALI ÉRVEK:
Egy flippervásárlást lehet üzleti és/vagy érzelmi alapon megvalósítani vagy elutasítani. Ezért mint a fenti topic X-force flipperének 130e ft-os ára sem lehet sok vagy kevés. Miért?
Mert ha üzletileg nézem akkor ennyiért 1 éve kaphatott volna tőlem egy Dirty Harry-t (koszosan, fűtött kijelzővel). 1 ÉVE nem most.
Érzelmileg viszont (nem ismerem a vevőt általánosságban beszélek) lehet ,hogy a gyerekkori kedvenc és/vagy első flippere volt amivel 10 évesen játszott a művelődési házban. Plusz ez ha jól láttam tiszta működőképes tehát odaáll és játszik, a Dirty-n volt meló bőven.
Üzletil szempontból rossz biznisz. Érzelmi szempontból lehet hogy a legjobb.
KI DÖNTI EL JÓ VOLT VAGY ROSSZ AZ ÜZLET?  ...csak a vevő.

Van egy gép pl: High speed. Ezt felteszik 20.000ft minimálért és van 2-3 vevő akik felnyomják pl:100.000. MIÉRT?
pl: alkatrészért. Számoljunk.  2db: Alpha Num kijelző kb 25-30.000, 1db Credit 10-12.000, 2db Num 10-12.000, panelek 25-35.000, fejüveg 10-20.000, villogó (komplett) 10-15.000,
Hoppá! ott vagyunk a 100.000 körül. ....és akkor még nem nyúlt a trafóhoz, ajtó, lábak, box, gombok, és a PÁLYÁHOZ amin(tekercsek, postok, foglalatok, meghanikai dolgok, plascicok, rámpák, és még egy halom cucc van)
JÓ VAGY ROSSZ ÜZLETET KÖTÖTT ?

ELADÓI OLDAL:
Minél jobb áron eladni bármit......vagy minél hamarabb.
Nekem is volt egy eladó HS a télen (kicsit jobb mint a mostani)  asszem 68.000 ért tettem fel ide a fórumra és 65-öt akartam érte DE jött pár srác megnézni, szimpatikusak voltak és azt mondták elviszik holnap és ajánlottak 60-at. Máskor legfeljebb a fejemben lévő 65-ig menetem volna le. DE kellett a hely. Így tettem én is egy ajánlatot.
Ha még ma elviszik odaadom 60-ért. ELVITTÉK.
KI JÁRT JÓL?  ...szerintem mindketten. Én mert eltűnt a gép. Ők mert jó árban vettek egy gépet.

ui: Én személy szerint sajnálom. hogy nem maradhat ilyen topic de sajnos rosszak a tapasztalatok. (viszont még van több mint 47 óra a törlésig)
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
deep
Extra Ball is lit
*

« Válasz #8 Dátum: 2013. március 14. - 21:54:34 »

És mi lenne ha csak akkor törölnénk, ha elharapódzik a topik? Szerintem vagyunk annyira értelmesek, hogy nem ássuk a sírt egy ilyen közokosító témának. Nekem is érdekes a téma, mert egy felújított wide body flipperért szerintem nem sok 310k HUF, mégsincs érdemleges érdeklődő rá, pedig 1 éve hirdetem lassan. Jó persze gépe válogatja, illletve témája, de szerintem itthon még nincs meg az a felvevő réteg, aki vinné. Pl. olasz honból volt rá érdeklődő, csak nem tudtuk megoldani a szállítást, illetve úgy már túl drága lett volna neki is gondolom.
Naplózva

DataEast - Jurassic Park
Pbal
Extra Ball is lit
*

WWW E-mail
« Válasz #9 Dátum: 2013. március 14. - 21:59:01 »

Szerintem a fórumnak fontos szerepe lehetne, hogy eligazítsa az eladókat és a vevőket a flipperek beárazásában. A topik indításának célja sem árbefolyásolás volt, csupán a tendenciákat szerette volna Goodfella látni, láttatni, megvitatni.

Hiszek abban, hogy bizonyos szint felett a szubjektív vélemények összessége objektív eredményt hozhat, ne legyen olyan rossz véleményünk fórumtársainkról, hogy bármi ilyen témában feláll két ellentétes oldal, és minősíthetetlen hangnemben kommunikál egymással.
Erre eddig itt semmi jel nem volt, sokkal nagyobb lehet egy ilyen témakör hozadéka, mint a várható negatív hatás. Ha ilyen mégis megtörténne, azzal a szereplők csak önmagukat minősítenék.
A pinside oldalon is folyamatosan indul gépenként price check topik, azt gondolom, ha ilyenkor az ember rosszhiszeműen irreális árat ad meg, önmaga hitelességét rontja.

Jó lenne egy objektív szamárvezető a kezdő vásárlóknak, és a tapasztalatlan eladóknak is. A gépek árazása természetesen szubjektív, de mivel döntő többségben azért nem egyedi termékről van szó, a flipper állapotát ismerve, egy relatíve objektív ársávot meg lehet állapítani.

De ha ebben nem is értünk feltétlenül egyet, az adatbázisból nyert historikus árlista mindenképpen hasznos szerepet tölthetne be, a tendencia megfigyelhető lehetne ebből.

Megértem persze, hogy minden árpublikáció érdeket sért, az átlátható piac igazán az extraprofit lehetőségét csökkenti, de talán ez nem is olyan nagy baj egy nonprofit egyesület fórumán, sőt ezzel valószínűleg a kevésbé tapasztalt vásárlók, gyűjtők érdekeit védhetné, ami üdvözlendő.
Naplózva

Pampalini
Insert Coin
*

« Válasz #10 Dátum: 2013. március 14. - 23:01:40 »

FELHÍVÁS: A TOPIC 48-órán belül TÖRLÉSRE KERÜL !

Az elmúlt hosszú évek tapasztalatiból kiindulva sajnos nem engedhetünk teret efféle topicoknak, mert általában személyeskedésbe és vitákba (anyázás) torkollanak.
Az anyázás azért van mert a VEVŐ és az ELADÓ ELLENTÉTES ÁLLÁSPONTOT KÉPVISEL. (A vevő olcsón. Az eladó "drágán" szeretne bizniszt.)
...és ebbe már csak a "jóbarátok , kibicek és irigyek" szoktak még jobban belekontárkodni.
De 48 óra végéig  "Szabad a vásár".

VEVŐ OLDALI ÉRVEK:
Egy flippervásárlást lehet üzleti és/vagy érzelmi alapon megvalósítani vagy elutasítani. Ezért mint a fenti topic X-force flipperének 130e ft-os ára sem lehet sok vagy kevés. Miért?
Mert ha üzletileg nézem akkor ennyiért 1 éve kaphatott volna tőlem egy Dirty Harry-t (koszosan, fűtött kijelzővel). 1 ÉVE nem most.
Érzelmileg viszont (nem ismerem a vevőt általánosságban beszélek) lehet ,hogy a gyerekkori kedvenc és/vagy első flippere volt amivel 10 évesen játszott a művelődési házban. Plusz ez ha jól láttam tiszta működőképes tehát odaáll és játszik, a Dirty-n volt meló bőven.
Üzletil szempontból rossz biznisz. Érzelmi szempontból lehet hogy a legjobb.
KI DÖNTI EL JÓ VOLT VAGY ROSSZ AZ ÜZLET?  ...csak a vevő.

Van egy gép pl: High speed. Ezt felteszik 20.000ft minimálért és van 2-3 vevő akik felnyomják pl:100.000. MIÉRT?
pl: alkatrészért. Számoljunk.  2db: Alpha Num kijelző kb 25-30.000, 1db Credit 10-12.000, 2db Num 10-12.000, panelek 25-35.000, fejüveg 10-20.000, villogó (komplett) 10-15.000,
Hoppá! ott vagyunk a 100.000 körül. ....és akkor még nem nyúlt a trafóhoz, ajtó, lábak, box, gombok, és a PÁLYÁHOZ amin(tekercsek, postok, foglalatok, meghanikai dolgok, plascicok, rámpák, és még egy halom cucc van)
JÓ VAGY ROSSZ ÜZLETET KÖTÖTT ?

ELADÓI OLDAL:
Minél jobb áron eladni bármit......vagy minél hamarabb.
Nekem is volt egy eladó HS a télen (kicsit jobb mint a mostani)  asszem 68.000 ért tettem fel ide a fórumra és 65-öt akartam érte DE jött pár srác megnézni, szimpatikusak voltak és azt mondták elviszik holnap és ajánlottak 60-at. Máskor legfeljebb a fejemben lévő 65-ig menetem volna le. DE kellett a hely. Így tettem én is egy ajánlatot.
Ha még ma elviszik odaadom 60-ért. ELVITTÉK.
KI JÁRT JÓL?  ...szerintem mindketten. Én mert eltűnt a gép. Ők mert jó árban vettek egy gépet.

ui: Én személy szerint sajnálom. hogy nem maradhat ilyen topic de sajnos rosszak a tapasztalatok. (viszont még van több mint 47 óra a törlésig)

Sziasztok!

Nem szoktam hozzászólni a témákhoz, csak csendben olvasgatok a háttérben. Még a hajnal 3-kor csengető vevő okán kiteljesedett kerekasztal (vagy mi) vs flipperklub vita során is megálltam, pedig eléggé bizseregtek az ujjaim. Szerintem a létező legrosszabb döntésetek volt az eladó flippereknél letiltani a hozzászólásokat. A kívülállók előtte legalább kaphattak valami képet a flipperek "reális" értékéről, tanulhattak a hozzászólásokból. Na akartam írni még sok mindent, de elszállt az ihletem. Mindenesetre egy anyázásba torkolló vita beszüntetése/visszatörlése se jelentene több energiát, mint a fenti hozzászólásod megírása.
Amúgy béke van, mindenkinek tisztelettel,
Pétervári Gábor
Naplózva
nylonmajom
Ball 3 locked
*

« Válasz #11 Dátum: 2013. március 15. - 05:43:49 »

Érdekes döntés a flippervásárlás,legalábbis nálam,gondolom más is van így ezzel.Általában nem szépen felépített folyamatról van szó,jön az elhatározás,párhuzamosan a pénzgyűjtéssel,miközben egyre jobban kellene már egy gép.De persze mindegyiket szeretné az ember,csak az egyik drága a másik meg unalmas.Mégis az unalmas fog győzni,mert elérhető,még akkor is ha 130e helyett 80-at ér csak,mert ezt most meg tudom venni,és végre játszani vele,hiába van ott egy 500e-t érő 350-ért,és csak 50ezernyi javítás szükséges a működéshez,mert hol találok szerelőt,és nekem mennyiért fogja megcsinálni,meg persze mikor,és vajon tényleg csak annyi baja van?
Nagyon sokat ér egy "teljesen működö állapotú" szöveg beszúrás,és persze az alacsony ár,és itt nem az érték alatti árra gondolok,hiszen az első-második gépes játszani szerető ember nincs tisztában a gépek értékével,nem is beszélve arról,hogy adott időben nincs ugyanolyan két gép eladó,hogy összehasonlítható legyen az ár,illetve az érték.
Szóval,ha jól van tálalva egy hirdetés,és azt látja az ember,hogy csak játszani kell,igaz némi esztétikai,vagy éppen sok esztétikai kompromisszummal,nem számít,hiszen nem kiállítási gépnek kell,és meg is tudom fizetni.Némi hiba belefér,de játszható legyen.Ha viszont magas az ára,vagy hibás már nem jöhet szóba.És persze,ha már meg van rá a pénz,és felbukkan egy hirdetés,akkor jön a "csak le ne késsem" érzés.
Ebben a vásárlói kategóriában megközelítőleg 150.000 Forint alatt van a határ,mert a 200.000 már elérhetetlennek tűnik,de azért minél jobb gépet kellene venni,és tévesen az ár fogja jelenteni az értéket a hozzám hasonló nem hozzáértő vásárlóknál.
Naplózva

Tegnap szép volt,ma csak ringyó....
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #12 Dátum: 2013. március 15. - 11:10:55 »

Sziasztok!

Nem szoktam hozzászólni a témákhoz, csak csendben olvasgatok a háttérben. Még a hajnal 3-kor csengető vevő okán kiteljesedett kerekasztal (vagy mi) vs flipperklub vita során is megálltam, pedig eléggé bizseregtek az ujjaim. Szerintem a létező legrosszabb döntésetek volt az eladó flippereknél letiltani a hozzászólásokat. A kívülállók előtte legalább kaphattak valami képet a flipperek "reális" értékéről, tanulhattak a hozzászólásokból. Na akartam írni még sok mindent, de elszállt az ihletem. Mindenesetre egy anyázásba torkolló vita beszüntetése/visszatörlése se jelentene több energiát, mint a fenti hozzászólásod megírása.
Amúgy béke van, mindenkinek tisztelettel,
Pétervári Gábor
1. Máskor ne fogd vissza magad írj ,ha van mondanivalód.

2. Muszáj volt a Tiltás mert bizonyos fórumtársak nem tudtak kulturáltan hozzászólni és /vagy csendben maradni egy- két hirdetés miatt.
Ha viszont ezeket a fórumtársakat Kitiltottuk volna az oldalról akkor meg az lenne a baj ,hogy "szegény ártatlanokat" mért tiltották ki a gonosz flipperklubbosok.
Így hát maradt a szólásszabadság kurítása de maradt a Béke is.

3. Mint már fentebb írtam NINCS REÁLIS ÉRTÉKE A FLIPPEREKNEK ! ...és mondok még egy utolsó példát hogy érzékeltessem miért.
NÉV és GÉPNÉV NÉLKÜL, csak ÁRAKRÓL és ÁLLAPOTRÓL. (aki tudja mikről van szó tartsa meg mert nem tartozik csak a vevőkre és eladókra) (a negyedik gép az enyém)
A négy gép egyforma típus.

Adott első gép: koszos nagyjából működik kis hibák csomagban véve: 170.000 ft-ért.
         első gép:     ugyanígy  nem hozzányúlva                     eladva: 200.000 ft-ért.
    második gép: aránylag jó állapot kitakarítva működik         eladva: 250.000 ft-ért.
   harmadik gép: nagyon szép állapot ledezett csilli- villi         eladva: 350.000 ft-ért.
  negyedik gép: szinte makulátlan (mint az új)              ha  eladnám: 750.000 ft-ért.  ...talán de nem biztos, mert szeretem.

SZÓVAL!  Mi a gép REÁLIS értéke ennek a gépnek?    170.000 vagy 750.000 ?
Naplózva

IZSten veletek. 
Pbal
Extra Ball is lit
*

WWW E-mail
« Válasz #13 Dátum: 2013. március 15. - 12:52:41 »

Leírtál egy árképzést, és tulajdonképpen ebből ki is rajzolódik, mi az adott gép reális ára.
Természetesen minden gépnek egyedi ára van, de az autóknál is igaz ez, és van autókatalógus is szamárvezetőnek, miként a flippereknél is van éves szinten árjegyzék (immár 23 éve)
http://user.xmission.com/~daina/pinlist_info.html

Ha jól sejtem, ez egy árban alsó kategóriás B/W (de leginkább Midway  ) dotos gép. Tulajdonképpen egy szerencsés példa volt, itt megvan a kellő információ, hogy meghatározzuk a gép jelenlegi reális árát, és kirajzolódnak a diszkontok/extrák, amit az eladók/vevők alkalmaztak ennél a gépnél állapottól függően. Nem tévedünk nagyot, ha ezeket a szinteket el is fogadjuk realitásnak. (a 750e-s árat részben venném bele, ott nem köttetett üzlet, az egy elméleti eladási ár  )

Jelenlegi piaci ára 250e-300e forint működőképesen. (rossz kijelző, törött plasztikok, törött rámpa diszkonttényezők)

Üzemeltetésből vásárolva: 20%-30% diszkont
Csomagárban további 10%-15% diszkont
Jó esztétikai állapotba hozva, kicsinosítva: 20%-30% extra
Újszerű állapot, teljesen kitakarítva, szétszedve, krómozva, polírozva: 60%-80% extra
NIB állapot: 100%-150% extra.

(ezeket a számokat lehet még finomítani, de kiindulási pontnak jók, bár nem tudom, minek irkálok ide, 24 óra múlva megy a kukába  )
Naplózva

izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #14 Dátum: 2013. március 15. - 12:58:34 »

Ha általánosságnál maradunk és nem lesz "anyázás" akkor akár maradhat is a topic.
Naplózva

IZSten veletek. 
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #15 Dátum: 2013. március 15. - 18:49:34 »

http://jatek.vatera.hu/egyeb/williams_whirlwind_ritka_flipper_pinball_1726845263.html

Nem bírtam ki beteszem ide. REÁLIS VAGY SEM ?   vélemények?
Naplózva

IZSten veletek. 
Ramp
Special
*

« Válasz #16 Dátum: 2013. március 15. - 18:54:37 »

Egy eredeti kép sincs róla,meg az a fiktív szöveg .. :mrgreen:
Naplózva

Pinball is Dead
laszloBp16
Extra Ball is lit
*

« Válasz #17 Dátum: 2013. március 15. - 19:49:37 »

Nincs reális ár !
Csak ki akarom fizetni -nem akarom kifizetni van .
Egy felújítási alapnak vásárolt gépre annyi pénzt lehet rákölteni amennyit nem sajnál az ember .
A rádolgozott munkaóra lehet nincs is kifizetve .
De alapvetően meghökkentő a meghirdetett ár .Lehet most szebb mint amikor kibontották a gyári dobozából .
A licites eladás nem ad módot az előzetes megtekintésre -így a rizikót  kell vállalni annak aki ilyen módon vásárol.
Eladásban csak a sok éves munkából kikerült flipperekkel találkoztam változó minőségben ,talán az ott kialakult és elfogadott árszintet
gondoljuk reális árnak. A felújított gépekről és a menetéről a mesterek fotói és beszámolóiból tájékozódhattunk és csodálhattuk meg
kitartó munkájuk végeredményét !
A közelmúltban volt szerencsém közelről látni és játszani egy ilyen remekművel ,tudom honnan indult és mi lett belőle .
Egyszerűen fantasztikus élmény volt a flipper ,egyenesen szentségtörésnek tartottam ,hogy cérnakesztyű nélkül hozzá érhettünk !
Ha eladásba kerülne valószínűleg szintén meghökkentő árat képviselne,amit sokan így én is túlzásnak tartanék -de ez nem számít .

Naplózva
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #18 Dátum: 2013. március 15. - 19:51:43 »

http://jatek.vatera.hu/egyeb/williams_whirlwind_ritka_flipper_pinball_1726845263.html

Nem bírtam ki beteszem ide. REÁLIS VAGY SEM ?   vélemények?

ha valaki elviszi ennyiert, akkor ennyi es kesz.
csipem a whirlvindet, holnap reggel bemegyek a lottozoba, aztan ha bejonnek a számok, akkor lehet realitas lesz.
de elobb megis inkabb egy garazs vagy egy nagyobb lakas kell, hogy elferjek.
szvsz Performance ur -- akarki van a nick mogott -- most eppen teszteli a piacot. voltak mar elado flipperei, es azokhoz nem adott meg ilyen arat.
Naplózva

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Pbal
Extra Ball is lit
*

WWW E-mail
« Válasz #19 Dátum: 2013. március 15. - 19:58:38 »

meg kell nézni, milyen
ha eddigi 20+ éve során csak otthon használták, és bizonyítottan pár ezer játéknál nincs több benne, lehetséges, de úgy sem alkalmi vétel

ha csak szépre fel van húzva, akkor inkább érdemes körbenézni itthon, külföldön - lehet találni szépet, jóval olcsóbban

németországban egy nagyon szép pimpelt 1150ért talált új gazdára
http://www.ebay.de/itm/150986812396?nma=true&si=6YVB%2FiS558xI%2Bcd6%2BNXNoSlC0Mo%3D&rt=nc&_trksid=p4340.l2557&orig_cvip=true
egy jó állapotú 915 ért
http://www.ebay.de/itm/110994918590?nma=true&si=6YVB%2FiS558xI%2Bcd6%2BNXNoSlC0Mo%3D&rt=nc&_trksid=p4340.l2557&orig_cvip=true

a Whirlwind árazásban pont ott van, de inkább 10%-kal lejjebb, mint a kielemzett dotos gép, így lehet ennél a gépnél is kalkulálni a piaci értéket

Naplózva

Difó
Extra Ball is lit
*

« Válasz #20 Dátum: 2013. március 15. - 20:28:40 »

;D ;D ;D ;D ;D

Maga a körítés a leírásban már eleve félrevezető!!!
Kicsit "vérszemszagú" az árus. (Ahogy Hókusz is írta: régebben ez a hirdető ennél reálisabb árakkal dolgozott...)
Ez a gép mitől ritka? ;D Mert 7300 darab készült belőle??
Ritka a Balázs Pistol Pokere. Abból 200 készült.
Vagy volt nemrég az Ebay-en egy Punchy The Clown! A 103 gyártott darab egyike. Emlékezetem szerint "mindössze" 1500$-ért ment el.
Amúgy a PinballOwners-en 162 bejegyzett Whirlwind van. (szerte a világban persze)
Ennek minimum a fele simán "támadható" kedvezőbb ajánlatokkal...
Itthon is mindig akad belőle...

Én szeretem ezt a gépet egyébként.
Még az is lehet, hogy annyira szép, hogy ér is annyit, (valakinek, akinek ez a gép a mindene, az álma)
de a megvezető duma miatt eleve fenntartással közelednék az eladóhoz...

Azért remélem gondos gazdára talál egy kompromisszumos alku folytán!

Ja és a legfontosabb:
Sok dologra igaz, hogy ha olcsón adod, nem kell senkinek, de ha kirakod "muhaha" drágán, azonnal rácsap valaki, de csak azért, mert drága!!
Az élet sok területén találkoztam már efféle vásárlóval... :mosoly:
Naplózva

Attack, Batman Forever, Junk Yard, Scared, Scared, Star Trip.
hokuszpk
Adminisztrátor
Super jackpot
*

the big hóhányó

« Válasz #21 Dátum: 2013. március 15. - 20:34:04 »

lehet mar elore belekalkulalta a hajnali felkeles + flippertaszigalas a hoban c. musorszam árát is  ;D :mrgreen: :hetvege: :staff-muttley:
Naplózva

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Ramp
Special
*

« Válasz #22 Dátum: 2013. március 15. - 20:46:25 »

Azért a kilenc negatív és a 32 semleges is árulkodó.
Naplózva

Pinball is Dead
Szamó
Extra Ball is lit
*

« Válasz #23 Dátum: 2013. március 15. - 21:30:43 »

Nekem ha nagyon szeretnék ilyet 250e többet akkor se érne.....de nem szeretnék.  :idiot1:
Naplózva
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #24 Dátum: 2013. március 15. - 23:07:36 »

Nem bírtam ki beteszem ide.
[/quote]

"Nem bírtam ki."  ;D Ez tetszett.  ;D
Amúgy szerintem is tesztel az illető. Több gépet árult az utóbbi 1 évben, látja ő is, milyen szinten elszálltak az árak, gondolom nem azért árulja, h kajára költse a bevételt, szal ha elmegy ennyiért, akk jó, ha nem, az sem gond. Egy gépem van, melyhez nem fűz különösebb érzelmi kötődés, szerintem én is megjátszom a napokban. Nem akarom eladni, de ha vkinek megér dupla árat, az viheti... Felettébb kíváncsi leszek az érdeklődők számára és ajánlataiknak minőségére.
Egyetértek egy előttem szólóval, miszerint főleg az alsó kategóriás gépek árai mentek nagyságrendileg feljebb (ca. 150 - 200 % - osra). Többségnél (itt a "laikusokról" beszélek", aki nem gyűjtő, csupán otthonra szeretne egy gépet) szerintem 200 000 a lélektani határ. Mondjuk nálam is.  ;D
Elmondható, hogy működőképes gépet, legyen bármilyen ramaty esztétikai állapotban, 110 000 Ft alatt jelenleg nem kapni. Legyen az noname, szétkopott, repro fejüveges, minősíthetetlenül rossz állapotú. Ha játszható, nem jelentenek problémát a vevőnek az előbb felsoroltak.
Amúgy tetszik, amiket írtok és ahogy írjátok, sok érdemi információt kaptam én is! Örülnék, ha maradna a topic és persze az eddigi barátságos, kulturált hangulatú eszmecsere.  :mosoly:
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
laszloBp16
Extra Ball is lit
*

« Válasz #25 Dátum: 2013. március 16. - 20:54:23 »

Látom a szót tett is követte :megy a hirdetésed .
A doboz fényezése frenetikus -mint a versenyzongora  !  (Ezt nem a fotóról látom ez a nyári személyes élményem )
Sok sikert ! A felfokozott hangulat hasonló fizetőképes piacot is jelent ? Vagy továbbra is csak az alkalmi vételre vágyunk ?

Naplózva
timtomi
Extra Ball is lit
*

WWW E-mail
« Válasz #26 Dátum: 2013. március 16. - 21:31:57 »

Nincs reális ár !
Csak ki akarom fizetni -nem akarom kifizetni van .
Egy felújítási alapnak vásárolt gépre annyi pénzt lehet rákölteni amennyit nem sajnál az ember .
A rádolgozott munkaóra lehet nincs is kifizetve .
De alapvetően meghökkentő a meghirdetett ár .Lehet most szebb mint amikor kibontották a gyári dobozából .
A licites eladás nem ad módot az előzetes megtekintésre -így a rizikót  kell vállalni annak aki ilyen módon vásárol.
Eladásban csak a sok éves munkából kikerült flipperekkel találkoztam változó minőségben ,talán az ott kialakult és elfogadott árszintet
gondoljuk reális árnak. A felújított gépekről és a menetéről a mesterek fotói és beszámolóiból tájékozódhattunk és csodálhattuk meg
kitartó munkájuk végeredményét !
A közelmúltban volt szerencsém közelről látni és játszani egy ilyen remekművel ,tudom honnan indult és mi lett belőle .
Egyszerűen fantasztikus élmény volt a flipper ,egyenesen szentségtörésnek tartottam ,hogy cérnakesztyű nélkül hozzá érhettünk !
Ha eladásba kerülne valószínűleg szintén meghökkentő árat képviselne,amit sokan így én is túlzásnak tartanék -de ez nem számít .

Lacikám akkor játszol vele amikor akarsz! ;)
Cérnakesztyű nem kell, tudom hogy vigyázol rá és élvezed a játékot!
Naplózva
devil64
Ball 2 locked
*

« Válasz #27 Dátum: 2013. március 25. - 21:46:02 »

Ez is durva. http://aprod.hu/hirdetes/taxi-flipper-IDZ0Qz.html#f5f6cf3e51;r:;s:
Főleg az, hogy pár nappal ezen hirdetés előtt "szerintem" ugyanez a gép 90-ért kelt el.  :gondol
Naplózva

1986 Williams Pin Bot
NONO
Egyesületi Tag
Extra Ball is lit
*

« Válasz #28 Dátum: 2013. március 25. - 22:02:27 »

Ránézésre nem keveset kellene költeni erre a TAXIra. Képek alapján a kijelzők sem mennek. Legalább azt írná ki, ami képet felraktam.
Topper is hiányzik...
Mondjuk a kaszni nem tűnik rossznak. Ezektől eltekintve még lehet, hogy lehet belőle szép gépet csinálni.
Bár a pf.-ről nincs fenn kép.  :-[
Remélem azért jó kezekbe kerül....
Naplózva

NONO

www.nor-bika-421.wbh.hu

Williams/Bally flipperek 1980-1995ig és egy szem Gottlieb.
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #29 Dátum: 2013. március 27. - 10:02:28 »

http://aprod.hu/hirdetes/flipper-automata-1-2-3-4-szemelyes-5-golyos-helyhiany-miatt-elado-IDZGnL.html#f5f6cf3e51;r:;s:
Ez egész korrekt ár lenne érte, ha szebb állapotban lenne. Sírok a fejüveg miatt, nagy kár érte. Az egyik legszebb gép a Medusa mellett szvsz.
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
izs-49
Globális moderátor
Special
*

WWW E-mail
« Válasz #30 Dátum: 2013. március 27. - 12:07:29 »

http://aprod.hu/hirdetes/flipper-automata-1-2-3-4-szemelyes-5-golyos-helyhiany-miatt-elado-IDZGnL.html#f5f6cf3e51;r:;s:
Ez egész korrekt ár lenne érte, ha szebb állapotban lenne. Sírok a fejüveg miatt, nagy kár érte. Az egyik legszebb gép a Medusa mellett szvsz.
A fejüveg sokszor "menthető" ha nem dobálják ki a lepergett darabokat.
Ha nem nyitogatták akkor ott vannak a gép aljában vagy a fejben, össze kell gyüjteni és szépen visszatenni a helyére (puzzle).
Utána meg átlátszó fóliával az egészet telibefóliázni.
Naplózva

IZSten veletek. 
devil64
Ball 2 locked
*

« Válasz #31 Dátum: 2013. március 27. - 18:22:10 »

Nem lehet a fejüveget valahogy repozni? Az ár nem fix. akkor még lehet nagyon jó árban is ;D
Naplózva

1986 Williams Pin Bot
nylonmajom
Ball 3 locked
*

« Válasz #32 Dátum: 2013. március 27. - 22:01:58 »

Mindent lehet,de vétek,ha tényleg restaurálható.
Naplózva

Tegnap szép volt,ma csak ringyó....
Goodfella
Extra Ball
*

« Válasz #33 Dátum: 2013. április 16. - 20:31:02 »

Egy újabb érdekes hirdetés, érdekes árral és még érdekesebb előtörténettel...
http://aprod.hu/hirdetes/flipper-ID12UDR.html#f5f6cf3e51;r:;s:
Naplózva

29 / 3 / 3 / 1 (-55)
Flashrider
Ball 2 locked
*

« Válasz #34 Dátum: 2013. április 16. - 20:43:24 »

Egy újabb érdekes hirdetés, érdekes árral és még érdekesebb előtörténettel...
http://aprod.hu/hirdetes/flipper-ID12UDR.html#f5f6cf3e51;r:;s:

Vannak még okos emberek látom.... :banana-mexican:
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 ... 15 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Általános  |  Kötetlen beszélgetés  |  Topic: Flipperárak 2013 « előző következő »
Ugrás: