Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2024. április 19. - 19:59:03

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51497 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Általános  |  Kötetlen beszélgetés  |  Topic: A Stern uzletpolitikaja « előző következő »
Oldalak: 1 [2] 3 4 Le Nyomtatás
Szerző Téma: A Stern uzletpolitikaja  (Megtekintve 109939 alkalommal)
feherzs
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 510



E-mail
« Válasz #35 Dátum: 2011. március 27. - 23:00:58 »

HUH! Gyerekek! Nyugi!

Na! Szóval! Én üzemeltetek! Minden hozzám tartozó STERN gépet rendbe hozok ha kell miután kihelyezik nálam! Én beszintezem ahogy kell! Kicsomagolom a tiltó grafitkúpját és beállítom! Kivakarom a koszból! Kicserélem az izzót még ha 10 percig tart a bontás! Ha szólnak, hogy vmi gond van a géppel akkor van úgy, hogy 6 órán belül már megyek is! Én megteszek mindent azért, hogy "ne érhesse szó a ház elejét"! Lassan 2 éve csinálom! Fagyira már futja! De nem adom még fel, várok még 1 évet! Próbálok esélyt adni az új gépeknek és az embereknek! :mosoly:

-A bejátszások nem azért rosszabbak mert nem javítom a gépeket! Egyszerűen az embereknek egyre kevesebb a pénze! Hiába akármilyen gép! Nem dobnak bele! Ez a személyes tapasztalatom! Nem a 30 mp-es játékmenet (ha van egyáltalán ilyen) az oka! Ha az gond lenne akkor gond lenne nekem is már lassan ugye 2 éve! Beállítás és rutin kérdése, hogy meddig tart egy játékmenet!
Persze anno amikor először álltam TZ előtt nekem is eltartott egy darabig... Akkor sem tartottam sz@r gépnek! Persze az akkori Új flipperek és a mostaniak között qrva nagy különbség van! De az akkori világ és a mostani között is! A tény az tény, a mostani flipperek nem olyan gazdagon játszhatóak!  :'(

-Egyébként a flippereknek mindenkit ki kell tudni szolgálni/elégíteni, a székre állított 6 éves kisgyerektől aki mondjuk 2 percet játszik, a fél órát játszó kuncsaftig! A közönség előre abszolút kiszámíthatatlan, az a kocsma-szórakozóhely ami elsőre úgy néz ki, hogy na itt aztán megállás nélkül játszani fognak, előfordul, hogy le sem sz@rják a flippert! És tök mindegy, hogy milyen flipper! Van ahonnan seggel jönnél ki mikor bemész de a flipper meg szarásig van játszva... Van ahol a máshol sz@rnak kikiáltott gépet imádják... A lényeg, hogy nincs benne logika!!!  :-[ De a gépnek tökéletesnek kellene lennie! Ez nem vita téma! Elnéző opto, tiltás hiánya, nem megfelelő működés stb! Én -magamból kiindulva- csak jó gépet hagyok magam mögött! Egy sz@r/sz@rul beállított gépbe én sem dobnék pénzt!!!  :tuz

-Sajnálom, hogy b@szn@k a kollégák a gépekre! Nem értem miért, már szóltam én is a központnak! :reklamal: Nem tudok erre mit mondani csak azt, hogy a szerviz hotline-on be kell jelenteni! Ha kell akkor minden héten! Előbb-utóbb megunják és kimennek! Egyébként tudom, hogy kevesen vannak de úgy gondolom azért hetente lehetne orvosolni akkor is a dolgokat! Elmenjek én megjavítani??? ;)

-Na igen Sanch! Szép is volna ha kivennék a flippert a "Játékgép" kategóriából! A jós szóljon belőled!!!

Játszatok az én körzetemben lévő STERN-eken és szóljatok ha vmi nem tetszik! ;)

Lehet jót játszani bármilyen gépen! (Az előbb nyomtam egy jót egy 1974-es EM gépen! (Dealer's Choice))  :pinball:

Zsolt
Naplózva

"De mindig azt mondtam, hogy a flipper vissza fog térni."
/Steve Kordek/
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #36 Dátum: 2011. március 28. - 01:33:54 »

En ugy gondolom, hogy az EMFKE idaig is nagyon sokat tesz azert, hogy a flipperezes kulturaja ne vesszen a feledes homalyaba itthon, amiert nagy  :respect2:  ,de az EMFKE egyedul nem kepes ra hogy odaalljanak az illetekesek melle, es kerjek, hogy ne kelljen adot fizetni a flipperek utan. ehhez osszefogasra van szukseg.

meg pedig rank forumozokra, akik imadunk, szeretunk flipperezni, az osszes uzemeltetore magyarorszagon,  akik foglalkoznak flipperek uzemeltetesevel is, es akkor igy mar erdemes  megprobalni  a dolgot, de amig  ez nincs meg, addig azt kell hogy mondjam , hogy sajnos az adozas a flipperekre maradni fog sajnos :(
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 574


E-mail
« Válasz #37 Dátum: 2011. március 28. - 01:56:53 »

Azért az valamit elmond az emberek igényességéről, hogy Kecskeméten egy évadzáró jótékonysági koncerten ahol három órát játszik a Bohém Regtime Band és a Kecskemét Jazz Orchestra kb. 60 ember jön el.

Vagy mert nem tudunk róla, vagy fene tudja.
Naplózva
Ramp
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2137



E-mail
« Válasz #38 Dátum: 2011. március 28. - 06:52:15 »


Fehérzs jó hogy leírod üzemeltető szempontból a dolgokat eddig ez nem volt itt jellemző. :jolvanjol:
Naplózva

Pinball is Dead
izs-49
Globális moderátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2112



WWW E-mail
« Válasz #39 Dátum: 2011. március 28. - 10:10:55 »

Gyerekek a "matek" egyszerű...
Amíg a fiatalok a Grundon-focizás, a TENISZpályán-teniszezés, a SÍpályán-síelés, a LOVON-lovaglás, Utcán-gördeszkázás-görkorizás, és a Valós életben való Csajozás helyett inkább a kibaszott számítógépen, ikszbokszon, péjsztésönön, vííííííííín élik az életüket, anélkül ,hogy kimozdulnának otthonról.

Minek várjátok el tőlük ,hogy majd pont a Flipperekért fognak hanyat-homlok lerohanni a játékterembe-kocsmába-pubba-kerthelységbe-utasellátóba?

Ez a vonat már elment...Örüljetek ,hogy van még olyan fanatikius-ember "Sternbácsi" aki elhiszi hogy visszajön...
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 574


E-mail
« Válasz #40 Dátum: 2011. március 28. - 12:50:17 »

Mely szerint az éves díj talán 100-150eFt lehet manapság, ami valljuk meg - egy új gép 800e-2 milliós árához képest elhanyagolható. Sőt szerintem, teljesen látatlanban és hasraütve azt mondanám, hogy ez az összeg még egy flipper üzemeltetéséhez képest sem egy drámaian nagy összeg.

Cikket még nem olvastam, de ne új gépet nézzél, aztán kiderül, hogy régi gépre is fizetni kell, így mindjárt nem rózsás a helyzet. Havi 100 játék, az napi 3 bedobott 100as, abból kijön a díj. De hidd el, nem mindig ilyen egyszerű.
Naplózva
vpety
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1109

Pinball fanatic


E-mail
« Válasz #41 Dátum: 2011. március 28. - 14:03:17 »

Eddig egyetértettem az okfejtéssel. Viszont a legutolsó gondolattal csak részben. Az adó összege igenis megérezhető a flippereknél a haszonban, legalábbis vidéken. Viszont arról nem tudok, hogy a számláló alapján beledobált összegből még adózni kellene. Erre van az 5000/hó, viszont akkor is kifizeti, ha csak 1000 Ft van a kasszában. Tudtommal pl a csocsó,darts gép üzemeltetése nem szerencsejáték adós és a beledobott összegből sem kell leadózni, mivel sporteszköznek minősül. Mint vállalkozó úgyis adózik az üzemeltetője. Nem lenne több flipperező, ha az adót eltörölnék, de talán nem kopna el a maradék.
Naplózva

"It will never work!"
Ramp
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2137



E-mail
« Válasz #42 Dátum: 2011. március 28. - 15:06:54 »

Érdekes hogy milyen régen száz forinttal mennek jellemzően a flipperek.
Mikor elkezdtem a játékot váltottak át 20ft-ra az üzemeltetők 10 ft ról.Majd 95 ig ennyi volt egy kredit..Ismét egy öt éves ciklus után
2000 környékén lett 100 forint és azóta is ennyi.Pedig reálértéken harmadát ha éri a forint.
Hirtelen  nem jut eszembe semmi aminek ne változott volna az ára 10 év alatt.Legalábbis a legális dolgok közül semmi.
Naplózva

Pinball is Dead
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #43 Dátum: 2011. március 28. - 15:09:58 »

Az alapvető probléma az engedélyeztetés. tehát a flipper nyerőgép kategóriában van jelenleg. ezért koptak ki. Ha átkerülne sporteszköz kategóriába azonnal megváltozna (drasztikusan) a helyzet.
Naplózva
vpety
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1109

Pinball fanatic


E-mail
« Válasz #44 Dátum: 2011. március 28. - 15:27:36 »

Ha pedig másról van szó, akkor kérlek, fejtsed ki, mert nem értem... :gondol

Az, hogy a maradék flipper nem kopna ki, ha az adót eltörölnék, az kb. korántsem jelenti azt, amire Te lefordítottad, vagyis hogy az év üzlete lesz az üzemeltetés :-)
Naplózva

"It will never work!"
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #45 Dátum: 2011. március 28. - 15:38:43 »

szamold ki mondjuk husz gepre az adot,  es akkor meg is kapod a valaszt.
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
izs-49
Globális moderátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2112



WWW E-mail
« Válasz #46 Dátum: 2011. március 28. - 15:48:53 »

Na nem is véletlenül kérdeztem, hogy vezesse már nekem le valaki, hogy miért és miben változna a helyzet, ha eltörölnék ezt az adót a flipperek esetében. Mert én nem értem. Ahhoz már elég sokan mondtátok, hogy legyen benne valami, de még senki sem mondta meg, hogy mi lenne az.
Ha nincs adó akkor egy kocsmában akkor is lenne flipper ha egy hónapban 1000ft-ot dobnak bele kb ennyit fogyasz egy hónapban.
Ma, adó/OMH kb 12-13000ft + utánajárás, baszakodás, bejelentés, benzin, telefon, stb...,=15000 + szervíz/anyag,=20000ft és erre jön a haszon amit az üzemelető kb 50-50% vagy 40-60% osztozik a kocsmárossal.
Vagyis ha egy gépbe dobnak 50.000ft-ot akkor az üzemeltető és a kocsmáros nagyjából keresnek fejenként 15-15.000ft-ot....HA, DOBNAK!!!

Van még kérdés mért haldoklik a piac?
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #47 Dátum: 2011. március 28. - 15:52:36 »

És természetesen 50.000 Ft nagyon nagyon ritka esetben dobnak bele egy hónapban....
Naplózva
izs-49
Globális moderátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2112



WWW E-mail
« Válasz #48 Dátum: 2011. március 28. - 15:54:58 »

...ja és ezt előre kell kifizetni minden félévben, az OMH-t meg két évente előre. Akkor is ha a gép beszarik és a raktárban áll.

+ Ha eltörlik az  adót akkor bármilyen gépet "játszatni" lehet, nem csak DMD-t, hanem s11-t vagy akár EM "prüntyikét" is, ez jó lenne...

Adótörlés megtívuma viszont, az ,hogy a tök szar állapotú működésképtelen gépet is érdemes bekapcsolni had dobjanak bele...
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 28. - 16:00:24 írta izs-49 » Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #49 Dátum: 2011. március 28. - 21:51:41 »

egyszer. aztan tobbet soha az eletben. es ez a baj.

Szerintem aki egyszer dob bele pénzt, az fel sem fogja fogni, hogy miről szólna ez a játék. Vagyis, nem azért nem dob be többet, mert "nem ad élményt", hanem azért, mert nem fogja tudni, hogy mit kell vele csinálni. És éppen ezért fontos az, hogy 30 mp-1 percen belül már legyen "sikerélmény", mert akkor hátha be fog dobni még egyszer pénzt.

na. hat ez az, ami a Stern gondolkodasaban nemnagyon van benne. Marmint a sikerelmeny szo. Még azt is ? Na ne.
Mutass egy tehetseges kezdot, aki a Piratesen fel percen belul meglovi 4x a hajot. Vagy a SpiderManon 2x Octopus dokit. Az Avataron betolja a captive-lockot, aztan meguti meg 2x.  Ezeken a gepeken talan ezek azok, amik hamar osszehozhatok sikerelmeny faktorilag. A 10x lodd fel a hidra, aztan elindul egy mod, amikoris lohetsz ujabb 10 hidat idore nem fer bele a 30 masodperces keretbe.
Naplózva
Lang
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1746



E-mail
« Válasz #50 Dátum: 2011. március 28. - 21:53:30 »

Hogyhogy???  :gondol
Naplózva

  Nem tündérke,a kívánság az kívánság!Úgyhogy térdelj le szépen!!!!
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #51 Dátum: 2011. március 28. - 21:57:54 »

nem nem. a ketto erosen osszefugg. jo gepen sokan jatszanak, nem csak a profik.

Akkor rákérdezek: Ezt az állítást miből vonod le? Mert én a flipperek éjszakáján kívül soha és sehol nem látok szinte senkit a flippereknél...


rossz helyekre jarsz :D) egyszer nezz le penteken este a Tatraba vagy akar a Hordoba.
Es igen, nemregen voltam olyan kocsmaturan, ahol nem lehetett a gephez ferni. Es nem azert, mert rossz volt. Arrebb is mentunk egy kocsmaval :D)


Quote
Ezt egyre többen gyakorolják a bankok pénztárainál.

De a (nem is annyira) viccet félretéve, egy ilyen játék valószínűleg baromi sikeres lenne, főleg, ha valaki ki tudná figyelni, hogy hogyan lehet nyerni, mert ezzel aztán garantáltan gerincre vághatná az aktuális birodalmi lépegetőt. Egyébként a 30mp valójában iszonyatosan hosszú idő ám, és egyáltalán nem drámaian rövid - a legtöbb autos szimulátoron ugye 1-2 percet játszhatsz, ha nem ütöd meg a "szintidőt", de azoknak van egy előnye: Könnyű begyakorolni, mert evidens, hogy mit kell csinálni. Egy flipper ezzel szemben nem ilyen, hiszen itt "ki kell találni, hogy mit kell csinálni"; mit hogyan kell meglőni, valójában sokszor utána kell olvasni, vagy kérdezni, hogy mi és mit csinál, vagy hogyanm lehet valamit megcsinálni.

Nem mondhatod komolyan, hogy erre ma van igény, vagy közönség...

a jo jatekban igenis ki kell talalni, mit mikor hova.
es van aki szerint egy jatek pont azert jo, mert nem lehet 100% -ra tudni, mi tortenik. Ezert nepszeruek a netes multiplayer jatekok is, az embert a tuloldalon nem lehet kiszamitani...
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #52 Dátum: 2011. március 28. - 22:01:25 »

HUH! Gyerekek! Nyugi!

Na! Szóval! Én üzemeltetek! Minden hozzám tartozó STERN gépet rendbe hozok ha kell miután kihelyezik nálam! Én beszintezem ahogy kell! Kicsomagolom a tiltó grafitkúpját és beállítom! Kivakarom a koszból! Kicserélem az izzót még ha 10 percig tart a bontás! Ha szólnak, hogy vmi gond van a géppel akkor van úgy, hogy 6 órán belül már megyek is! Én megteszek mindent azért, hogy "ne érhesse szó a ház elejét"! Lassan 2 éve csinálom! Fagyira már futja! De nem adom még fel, várok még 1 évet! Próbálok esélyt adni az új gépeknek és az embereknek! :mosoly:

akkor ebben a TournaMaxx brigadban te vagy az udito kivetel.
Tarts tanfolyamot a kollegaknak.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #53 Dátum: 2011. március 28. - 22:10:18 »


Én folyamatosan úgy érzem ilyenkor, hogy abból az álláspontból akartok vitázni, hogy kevés flipper van és ez a gond, miközben éppen az látható, hogy ahol van, ott sincsenek kihasználva. Ha több lenne, attól miért lenne változás? A játékosokat egyáltalán nem érdekli a vizsgázósdi, egyáltalán nem érdekli őket még a bedobálandó pénz sem, mert annyira kevésbe kerül egy-három játék. Én valahogy úgy érzem, hogy olyannak szeretnétek látni a világot, hogy a kevés készülék és a drága játékmenet az, ami az embereket távol tartja a flipperektől, pedig ha ezen problémák nem lennének, akkor tombolva vetnék rá magukat a lehetőségre és le sem lehetne szedni őket a gépekről. .

egy dolcsiert 30 mp az igenis draga. Kerdezzuk meg Ernot, o dobna-e egy eurot jatekonkent, ha most kezdene ezt a sportot ?
az itthoni 100Ft/jatek meg nagyjabol rendben van, bar 30 masodpercert még azt is sokallom.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #54 Dátum: 2011. március 28. - 22:15:57 »

Gyerekek a "matek" egyszerű...
Amíg a fiatalok a Grundon-focizás, a TENISZpályán-teniszezés, a SÍpályán-síelés, a LOVON-lovaglás, Utcán-gördeszkázás-görkorizás, és a Valós életben való Csajozás helyett inkább a kibaszott számítógépen, ikszbokszon, péjsztésönön, vííííííííín élik az életüket, anélkül ,hogy kimozdulnának otthonról.

Minek várjátok el tőlük ,hogy majd pont a Flipperekért fognak hanyat-homlok lerohanni a játékterembe-kocsmába-pubba-kerthelységbe-utasellátóba?

Ez a vonat már elment...Örüljetek ,hogy van még olyan fanatikius-ember "Sternbácsi" aki elhiszi hogy visszajön...

ugyan.  a fiatalok pentek - szombat este szepen lemennek a kocsmaba, ahogy mindig is lementek. Ha itt Mikloson nem rendelték volna el a 10 orai, hetvegen 11 orai zarorat, akkor min. ejfelig garantalt telthaz lenne. ( rendelet elott volt is. )
Pesten is, amikor hetvegen bentragadok, nem egyszer fordul elo, hogy olyan kocsmaba tevedek, ahol nincs szabad asztal. Teli van gimisekkel. Es a csocso megy. Marpedig aki csocsozni szeret, az elobb-utobb a flipperre is ramozdul.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #55 Dátum: 2011. március 28. - 22:17:45 »

szamold ki mondjuk husz gepre az adot,  es akkor meg is kapod a valaszt.

Szerinted mennyi helyen van egyszerre húsz gép? :gondol


nem sok helyen.
De EMFKFAN itt valoszinuleg arra gondolt, hogy egy uzemeltetonek jellemzoen 20-30 gepbol allo parkja van, ezeket forgatja az uzemeltetesi helyek kozott.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #56 Dátum: 2011. március 28. - 22:23:56 »

Na nem is véletlenül kérdeztem, hogy vezesse már nekem le valaki, hogy miért és miben változna a helyzet, ha eltörölnék ezt az adót a flipperek esetében. Mert én nem értem. Ahhoz már elég sokan mondtátok, hogy legyen benne valami, de még senki sem mondta meg, hogy mi lenne az.

valoszinuleg van jopar gep elfekvoben. a tulajnak nincs ra ideje, energiaja, hogy engedely utan szaladgaljon. ezek fele szerintem kapasbol visszakerulne a kocsmakba.
anno sok kocsmaros volt, akinek a sajat tulajdonaban volt a kocsmaban levo gep. nem kell osztozni senkivel a hasznon ( max. a szerelot kell idonkent fizetni ) , csak epp nincs pecset a gepen...

Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #57 Dátum: 2011. március 28. - 22:31:55 »

szamold ki mondjuk husz gepre az adot,  es akkor meg is kapod a valaszt.

Szerinted mennyi helyen van egyszerre húsz gép? :gondol

20 gép x 5 eFt =100.000 Ft/hónap.

Ehhez képest:

1 gép üzembentartása (Hasraütve: 1 kiszállás/1 hónap/1 hiba - benzin+idő+alkatrészek): 6.000 Ft, összesen 120.000 Ft/hónap.
20 gép ára (használt, de jó állapotú): 5.000.000 Ft. A gépeket mondjuk 5 évre számítjuk, hogy annyit még kibírnak gazdaságosan. Ebben az esetben mintegy 12%-os nem létező hitellel kalkulálva havi 120.000 Ft a törlesztője a gépek beszerzésének.

Ezzel az egésszel legalább egy embernek főállásban foglalkoznia kell, ami adótartalmilag minimum 50-100 eFt/hónap.

Ami SZERINTEM 20 használt (olcsó fenntartású, azaz igénytelen, de egyébként sem drága!) gép esetén mintegy 300 eFt/hónapot jelent alsó hangon. És akkor semmi komolyabb alkatrészt sem kellett venni és semelyik gépet nem kellett idő előtt a forgalomból kivonni és még csak ki sem kellett hozzájuk járni.

Én egyszerűen nem látom azt, hogy a 300e, vagy 400eFt/hónap között bármiféle lényegi változás lenne, hiszen a 300 eFt még csak önköltséget jelent, nulla fejlesztést, és nulla felújítási/cserealapot. Vagyis, inkább 5-600 eFt/hónappal kellene SZERINTEM a használt gépeket számolni (és akkor nem számoltam azt, hogy valaki ebből meg is akar élni...), ott pedig a 100 eFt már semmit sem jelent.

Ha pedig vadiúj gépeket veszünk alapul, a maguk mondjuk (hasraüt) 600 eFt-os import beszerzési árukkal, akkor minimum havi 275eFt a finanszírozási igény csak a gépekre, azaz 600 eFt alatt bizonyosan meg sem áll a havi számláló ebben az esetben sem.

És most komolyan várom, hogy hol tévedek a fenti számításban, illetve abban, hogy ha nem 400e, hanem csak 300e amiről beszélünk, avagy nem 600e, hanem 500e, akkor mi változna meg, hol és miben jelenne meg ez az összeg?

ott tevedsz, hogy ez nem igy mukodik. legalabbis kicsiben nem, egyszerre senki sem fog 20 gepet venni. amugy az uj Stern 1.3M korul van per darab.
de ha 20 jo allapotu hasznalt gepre 5M -et szamolunk, haat. Talan PinBot / High Speed vonalon kijon.
ha nem Stern gepet veszunk alapul, akkor van még kint kocsmaban FunHouse, ami ugy saccperkb 20 eves. szoval nem 5 evet birnak ezek, bar allitolag anno még annyira sem tervezték oket. Na a Stern ezt is tokeletesitette, kocsmaban hat eves Stern igen ritka.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #58 Dátum: 2011. március 28. - 22:37:34 »

Adótörlés megtívuma viszont, az ,hogy a tök szar állapotú működésképtelen gépet is érdemes bekapcsolni had dobjanak bele...

- Ami mit is járat le?
- Vagyis azt akarod mondani, hogy az adózás valójában érdekeltté teszi az üzemeltetőket a hibátlan működésben?

Akkor hogy is van ez?

ez egy erdekes kerdes, de gyakorlatilag igen. az uzemelteto nem engedheti meg maganak, hogy ne menjen a gepe. Mert vissza kell termelni az elore kifizetett koltseget...
szvsz meg ha nem kellene elore fizetni, az uzemeltetonek akkor is erdeke lenne a jolmukodo gep, mert nem ellensege a sajat penzenek. errol talan Sokol tudna meselni, de ahogy ismerem, nemnagyon akar beleszolni a diskurzusba. Az idot inkabb valami panel vagy hasonlo javitasra hasznalja  ;D
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #59 Dátum: 2011. március 28. - 22:44:50 »

Ha nincs adó akkor egy kocsmában akkor is lenne flipper ha egy hónapban 1000ft-ot dobnak bele kb ennyit fogyasz egy hónapban.

Gyerekek, vegyük már komolyan egymást és ne úgy nézzétek ezt a kérdést, hogy a "flipper és annak üzemeltetése ingyen van", és ami pénzt bedobnak, az tiszta haszon, mert ettől a falramászok.  :reklamal:

Egyszerűen olyan számításokat dobtok ide, mintha a flippert nem kellene megvenni, mert az ingyen lenne, az olyan, amit nem kell javítani, amihez nem kell odamenni folyamatosan karbantartani, és ami nem amortizálódik le egy komoly üzemeltetésben pár éven belül. Ráadásul, minél kevesebbet használják, annál tovább tart, de kevesebb a bevétel, minél többet használják, annál több a bevétel, de annál több lesz a karbantartási igény is, illetve annál előbb használódik el.

Ha ezt mind összeadod, akkor rögtön látható lesz az, hogy havi 50.000 Ft-ért, azaz 500 játékért semmiképpen sem érdemes flippert kihelyezni, mert egyszerűen nem térül meg a beruházás sem. Akár van adó, akár nincs. Ennyiért talán akkor érné meg egy használtat kihelyezni, ha az 50.000 Ft-ot kaszírozná tisztán a flipper kihelyezője. Akkor abból lejönne a gép ára, abból lejönne az üzemeltetés, a karbantartás, a benzin, az egyebek és még valami pénz is maradna belőle, bár nem sok. De azt hiszem egyértelmű, hogy egy új gépet ennyiért nem lehetne kihelyezni, mert az árát sem hozná vissza, nemhogy a nullszalldót, ha minden költséget beszámítunk...

Hogy egy egyszerű példát mondjak, sacc/kb azt írod, hogy "nem érted ezt az auto mizériát, hát csak tankolni kell bele, mi más költséggel járna"? Avagy, azt mondod, hogy ha nem lenne kötelező a kötelező biztosítás, akkor sokkal többen tudnának autozni. Ennek így szerintem nincs értelme.

Persze, lehet, hogy valaki arra gondol, hogy "maszekbe" kinyom pár gépet, aztán mekkora buli, hogy hozza a pénzt, csak éppen arra nem gondol, hogy a kitett és leamortizálódó flipperek értékvesztését is érvényesíteni kell a költségek között...

A bevétel nem egyenlő a nyereséggel.

ez kb. olyan, mint a turizmus. biztos szamot senki sem fog tudni mondani.
A jo eg tudja melyik kocsmaban honnan kerulne gep. Biztos lenne aki venne, mas meg lemenne a pincebe es bekapcsolna a regota ott porosodo masinat.  A tiszta haszon meg megint erdekes kerdes. Lehet ugy is csinalni, hogy semmit nem torodunk a geppel, csak kivesszuk a penzt. Akkor a villanyszamlat levonva megkapjuk a tiszta hasznot. Viszont igen hamar leszoknanak a jatekrol a vendegek. Aki meg idonkent hiv szerelot, annak azt a koltseget is be kell kalkulalni. Esetleg javitja maganak, ha ert hozza. Viszont lehet, hogy jo gep vonzza a vendeget. Jahnoval mostanaban nem, de regen direkte csak olyan kocsmaba mentunk, ahol tudtuk, van flipper. Es mi tudunk becsuletesen fogyasztani is  ;D
Naplózva
feherzs
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 510



E-mail
« Válasz #60 Dátum: 2011. március 28. - 22:45:54 »

AJJAJ!

AT! Sok mindent jól látsz de a többieknek is igaza van vhol!

Csak segítség --képp:
-vizsga: 13000.- tól 23000.- ig attól függ hol csináltatod! Nagyobb városokban ill. cégeknél van labor! Ezt két évre kapja meg a masina! (Gépet oda kell szállítani ez is plusz!)
-játékadó: 30000.- fél évre vagy 60000.- egy évre (kedvezmény nincs ha egy évet fizetsz) ezt előre be kell köhögni a szerencsejáték felügyeletnél! Ez ugye az a bizonyos havi 5000.- (Oda kell utazni! Nekem Veszprémben van legközelebb! kb. 130km utazás) (Nem tudom mennyi lenne a kamatja 60e-nek egy évre előre lekötve??)
-adó: a bevétel alapján! A STERN-ek általában 30-70%-ban vannak kihelyezve! Tehát ha 15000.- van a gépben (manapság gyakori eset) akkor 5000.- játékadó, 3000.- kocsmáros, 7000.- üzemeltető! Tehát a 7000.- ből jön le az adó!
-szervíz: új gépeknél sem csak izzót kell cserélni de kb. szerintem két év alatt amit ráköltesz egy gépre az illik és a muszáj kategória együtt kb. 100000.-! (A szopás kategóriát most kihagyom!)

Egyszóval hivatalosan nem éri meg ha a gépben nincs legalább 50000.- havonta!!!

Ha nem lenne adó meg vizsga meg a velük járó hercehurca akkor az biztos, hogy több gép lenne kihelyezve! Ez száz százalék mert pl. én is rögtön tolnék ki kettőt-hármat!!!
Ha több gép lenne kint akkor többen is játszanának mert többször botlanának gépbe az emberek!
Nem lenne rögtön szarásig géppel minden kocsma mert ugye csak azt érdemes kirakni ami üzembiztos vmilyen szinten!
De ha csak az árát hozza vissza a gép akkor is ingyen állhat utána a pincédben ha már nem akarod tovább kint hagyni a krimóban!

Én anno 1995 környékén üzemeltettem akkor még nem volt adó:
-vettem egy Time Machine-t (Zaccaria) 15000.-ért Amikor visszahozta az árát,
-vettem egy Millionaire-t 15000.-ért és eladtam a Time Machine-t 15000.-ért,
-vettem hát még egy gépet 20000.-ért, ez volt a PIN BOT,
-aztán elcseréltem a Millionaire-t egy Strange Science-re ami termelt annyit, és
-vettem még egyet a Victory-t!
A gépek jól muzsikáltak, volt belőle (pedig hivatalosan csináltam) zsebpénzem és a végén mind nálam maradt! Sőt a Time Machine-omat is vissza tudtam tavaly szerezni! ;D
Átlag 7-8000.- volt anno '95-ben havonta ezekben! A köcsögök ekkor behozták a játékadót! Na ezzel vágtak el mindent!!!

Most viszont ez már nem lenne ilyen szép kerek sztori mert az emberek zsebében nem csörög annyi 100,- as most, mint 20,- as '95-ben!
Naplózva

"De mindig azt mondtam, hogy a flipper vissza fog térni."
/Steve Kordek/
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #61 Dátum: 2011. március 28. - 22:51:14 »

hokuszpk,

Annyira más helyeken látunk és más dolgokat látunk, hogy szerintem nem fogunk zöld ágra vergődni :)

persze, mert amig en lemegyek a kocsmaba jatszani, te meg otthon ulsz a geped elott  ;D
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #62 Dátum: 2011. március 28. - 23:00:39 »

persze, mert amig en lemegyek a kocsmaba jatszani, te meg otthon ulsz a geped elott  ;D

Mondod te, éppen most és éppen itt  :mrgreen: De akár hiszed, akár nem, örülök annak, hogy neked ilyen tapasztalataid vannak, de ettől én még fenntartom az enyémet is, hogy nem ez az általános manapság ;)

persze, most jottem a kocsmabol  ;D nem tunt fel, hogy egesz nap csondben voltam, most meg habzsolom a topicot ?  ;D
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #63 Dátum: 2011. március 28. - 23:07:49 »

Egyszóval hivatalosan nem éri meg ha a gépben nincs legalább 50000.- havonta!!!

Akkor végülis hasraütve ezek szerint hajszál pontosan belőttem a számot :mrgreen:

Quote
Átlag 7-8000.- volt anno '95-ben havonta ezekben! A köcsögök ekkor behozták a játékadót! Na ezzel vágtak el mindent!!!

Nem, ezzel:

Quote
Most viszont ez már nem lenne ilyen szép kerek sztori mert az emberek zsebében nem csörög annyi 100,- as most, mint 20,- as '95-ben!

Azaz éppen ez a másik amit regélek: Azaz, a 2000 előtti időszakot semmiféleképpen nem lehet a maival összehasonlítani. Akkori flipperárak, akkori üzemeltetési költségek... és akkori erre fordított pénz! Ma ezek közül semmi sincs köszönőviszonyban sem az akkoriakkal. És ebből az adó csak egy tétel.


na meg az akkori gepek minosege... tartom : inkabb egy 2000 koruli B/W mint egy mai Stern.... ( kivetel : Pirates, SpiderMan )
Naplózva
feherzs
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 510



E-mail
« Válasz #64 Dátum: 2011. március 28. - 23:09:29 »

Az adó bevezetésével egy folyamatot vágtak el! Sok kis üzemeltető állt le! Maradt néhány nagyobb! Ezek lassan elkoptak vagy átnyergeltek nyerőkre! A lényeg, hogy a flipper kiment a köztudatból! Nem velünk nőtt hanem megállt a növésben, most meg nem győzzük "tápoldattal" locsolni, hogy megpróbálja utolérni a mai embert...
Naplózva

"De mindig azt mondtam, hogy a flipper vissza fog térni."
/Steve Kordek/
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 574


E-mail
« Válasz #65 Dátum: 2011. március 29. - 01:36:55 »

Jahnoval mostanaban nem, de regen direkte csak olyan kocsmaba mentunk, ahol tudtuk, van flipper. Es mi tudunk becsuletesen fogyasztani is  ;D


Ja, újra neki kellene látni, mert ez nem állapot. Úgyis mindig van valami, most hazaestem, esti műszak másik vidék, szombaton 24 órás rendezvény. Erre megrendeltek egy nyűgös ajánlatot így 3év után, de az most sürgős. Bláááá. Természetesen Debrecenben. Ilyen az élet.
Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #66 Dátum: 2011. március 29. - 08:55:31 »

Ugye Te sem gondolod komolyan hogy ha 20 gép van egy helyen az többet termel mintha 20 helyen van 1 gép??? Ugye nem?

Akármelyik üzemeltetőt megkérdezheted az is nagyon ritka, hogy a két gépet egy helyen bevállalják....
Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #67 Dátum: 2011. március 29. - 08:58:26 »

Az adó bevezetésével egy folyamatot vágtak el! Sok kis üzemeltető állt le!

Mielőtt valaki a nav beépített szószólójának tart, jelezném, hogy ez nem így van. Az én alapállásom az, hogy MA, azaz MANAPSÁG az adón már nem múlik semmi sem. De ahogy már korábban kifejtettem, az ilyen formában és mértékben történő bevezetése alapvető hiba volt annak idején, tehát azt elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

De ebből - minden látszat ellenére - nem az következik, hogy ha most eltörlik, akkor minden visszaállna abba az állapotba, ami akkor volt, hanem éppen az ellenkezője is történhetne, lásd kacatok beállítása, mert "jó lesz az is valami pénz betolására".

Egyszerűen azt kellene szerintem belátni, hogy bár akkoriban sokat ártott, a flipperezés MAI problémáiért már nem ez a felelős. Amit ékesen bizonyít az, hogy NEM CSAK a flipperezés """agonizál""", hanem minden más játékgép is a nyerőgépeket kivéve. Sőt, ha úgy tetszik, a flipperek még egészen jól bírják a gyűrődést Magyarországon.

De ha világviszonylatan nézzük, akkor sajnos én nem látok más megoldást, mint amit a Stern csinál: Eladható gépeket készíteni nagy mennyiségben, hogy megmaradjon a profitabilitás. Ha lehetne jobban, avagy másképpen csinálni, ha ebben akkora üzlet lenne, akkor higgyétek el, azonnal megjelenne legalább egy konkurencia.

Azt, hogy nem éri meg, azt, hogy másképpen nem megy, nem lehet csinálni, annál jobban semmi sem bizonyítja, mint az, hogy nincsenek versenytársak :(

Ebben is tévedsz. Elárulom Neked hogy a kocsmai nyerőgépek is haldoklanak! A kocsmákban mindenképpen. Nem kár értük.

Pontosan amiatt a 96-os törvény miatt alakult így q flipperek sorsa...
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #68 Dátum: 2011. március 29. - 09:13:59 »

@AT: nem vagyok romantikus, abbol azert mar kinottem, de te viszont valami istenverte kozgazdasz lehetsz, aki csak a szamokon at latja a vilagot; holott az joval bonyasabb ;D

Quote
Szolgálati kérdés: Az hogy lehet, hogy a válaszaid az enyémek elé kerültek?   
olyan sokat irtal, hogy az enyemet elobb dolgozta fel a forummotor  ;D
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #69 Dátum: 2011. március 29. - 09:39:22 »

Ugye Te sem gondolod komolyan hogy ha 20 gép van egy helyen az többet termel mintha 20 helyen van 1 gép??? Ugye nem?


söt ! nyerobol sem erdemes x darabnal tobbet betenni. Hibas szamitas, ha valaki azt hiszi, ha x nyerogep van az x* tobbet hoz, mint 1.
helytol fuggoen 2-4 gepig mutat emelkedo tendenciat a haszongrafikon, utana atmegy egyenesbe. valami ilyesmi lesz.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Általános  |  Kötetlen beszélgetés  |  Topic: A Stern uzletpolitikaja « előző következő »
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!