Első Magyar Flipperklub Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2024. március 28. - 18:00:03

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Hungarian Pinball Open & Arcadia kiállítás -  2016 November 18-20.

http://www.flipperklub.hu/forum/index.php?topic=18252.0

51496 Hozzászólás 1421 Témában írta 495 Felhasználó
Legújabb tag: netchan
* Főoldal Súgó Bejelentkezés Regisztráció
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Általános  |  Kötetlen beszélgetés  |  Topic: A Stern uzletpolitikaja « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] 4 Le Nyomtatás
Szerző Téma: A Stern uzletpolitikaja  (Megtekintve 109536 alkalommal)
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #70 Dátum: 2011. március 29. - 09:45:55 »

"Már csak azt hiányzik, hogy egyszer azt írjad még le, hogy  vatinálni valutával is lehessen játszani "

csak a Naphegyre kell felmenned, es ha minden igaz, ott a fogyasztasert cserebe jatszhatsz RollerGamest meg Dr. Dude -t...  ;D
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #71 Dátum: 2011. március 29. - 09:50:01 »

Quote
Én viszont éppen arra szerettem volna utalni, hogy ha húsz gép van egy helyen, akkor jóval gazdaságosabb az üzemeltetés, mintha 30 gép van 20 helyen. Ugyanis a kiszállások, javítgatások, csip-csup dolgok költségeit ebben az esetben a helyek számával fel kell szorozni.

ha tobb gep van egy helyen, akkor megjobban kijon az, hogy a jo geppel jatszanak. Akar ugy nezem a "jo gepet", hogy minden mukodik rajta, akar ugy, hogy "van benne jatek". ( nem credit ! ) Errol is bovebben az uzemeltetok tudnanak meselni.
Naplózva
izs-49
Globális moderátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2111



WWW E-mail
« Válasz #72 Dátum: 2011. március 29. - 11:45:05 »

AT én nem tudom neked hány géped van és ebből mennyit üzemeltetsz...szerintem egyet sem.
Ezért az okfejtéseid ELMÉLET jellegűek.
Amikről meg MI, üzemeltetőket ismerő emberek beszélünk az a VALÓSÁG. Aminek hosszú évek a tapasztalata.
De ha ennyire vágod a dolgokat akkor próbálkozzál 20 gépet egy helyen üzemeltetni és kiderül az IGAZSÁG.

Részemről utoljára az ADÓRÓL: Ma az Üzemeltetőknek nem érdekük ,hogy eltöröljék az adót, mert akkor boldog-boldogtalan üzemeltetne. Miért? Mondok egy példát. Saját magamról, úgyhogy közeli forrásból mondom.

kb:'93-ban vettem az első gépem 1977 Bally Lost World 15.000ft-ért, ugyanebben az évben vettem egy '82 Bally Pac Man-t szintén 15.000ft-ért.
Sokat nyomtuk a garázsban őket. '94-ben kinyitott a TÓ DISCO a strand mellett ahova minden nap (minden nap nyitva volt ) lejártunk bulizni.  Nemsoká összehaverkodtunk a főnökökkel, kidobókkal, táncoslányokkal, pultosokkal és a DJ-vel aki a nyitástól üzemeltetett egy Big Guns-t a kinti fedett részben, szinte O forgalommal (GI szinte nem volt a gépben és így elég sötét volt a gép). Mikor a tulaj megtudta ,hogy van két gépem otthon mondta hozzam le őket és felezünk a hasznon. Levittem.
Az én két gépemben relatíve jó volt a GI és az insertek nagyrésze is világított. Imádták Őket, és első este a két gépből 20ft/5golyó 3000ft-ot szedtünk ki.
Vagyis aznap kerestem 1500ft-ot. ISTENKIRÁLY LETTEM ENNYI PÉNZZEL, ingyen volt az egész estém és Frájer is lehettem belőle.
 
A bevétel később sem csökkent drasztikusan csak közbejött az 1995-ös JÁTÉKADÓRENDELET és a gépeket el kellett vinnem a Discoból. 18 évesen nem akartam adóügyek miatt ide-oda rohangálni így az én két gépem az ADÓ miatt került ki a forgalomból.

Nagyon sok gép került ki akkor a forgalomból az adó miatt ezt hidd el nekem.


« Utoljára szerkesztve: 2011. március 29. - 12:25:17 írta izs-49 » Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
Jahno
Tiszteletbeli Tag
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 574


E-mail
« Válasz #73 Dátum: 2011. március 29. - 12:27:01 »

Én viszont éppen arra szerettem volna utalni, hogy ha húsz gép van egy helyen, akkor jóval gazdaságosabb az üzemeltetés, mintha 30 gép van 20 helyen. Ugyanis a kiszállások, javítgatások, csip-csup dolgok költségeit ebben az esetben a helyek számával fel kell szorozni.

Azt viszont vedd számításba, hogy ha a gép egy helyben áll, akkor kevesebbet kell karban tartani, pénzt nem termel, de nem is fizetnél utána semmit.
Naplózva
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #74 Dátum: 2011. március 29. - 15:54:24 »

en is csak peldanak irtam liti. nem tudom miert kellett komolyan venni :S
Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #75 Dátum: 2011. március 29. - 16:05:58 »

de te viszont valami istenverte kozgazdasz lehetsz, aki csak a szamokon at latja a vilagot; holott az joval bonyasabb ;D

Ó, nem vagyok én közgazdász. Itt és most egyszerűen csak annyit láthatsz, hogy nem hagyom, hogy az érzelmeim diktáljanak és felülírják a gazdasági számításokat, mert ez utóbbiak sajnos a költség oldalról egzakt számok, a bevételi oldalon meg kockázatosak. Egy egyszerű üzleti tervecskét gründoltam, semmi többet és abból ezek a számok jöttek ki.


szoval kozgazdasz vagy  ;D ;D ;D
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #76 Dátum: 2011. március 29. - 16:21:37 »

Azt viszont vedd számításba, hogy ha a gép egy helyben áll, akkor kevesebbet kell karban tartani, pénzt nem termel, de nem is fizetnél utána semmit.

Más példával illusztrálva: Ha egy helyen kell 20 számítógépet karbantartani, akkor az jóval olcsóbb, mint ha húsz helyen egyet-egyet. Ennél jobban nem tudom elmondani, amire gondolok.

igen, ez igy van.
csak... a szamitogep jellemzoen az az eszkoz, amit munkara hasznalnak. ergo irodaban van "egykupacban" 20-30, idealis.
a flipper viszont szorakozas/szorakoztatas kategoria.  es ha mar mindegyiken ugyanannyiba faj egy game,  akkor abba dobok penzt, amelyik tenyleg szorakoztat.
Naplózva
Sanch
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 319


E-mail
« Válasz #77 Dátum: 2011. március 29. - 16:54:54 »

a flipper viszont szorakozas/szorakoztatas kategoria.  es ha mar mindegyiken ugyanannyiba faj egy game,  akkor abba dobok penzt, amelyik tenyleg szorakoztat.

Hokusz, te szivatsz engem  :mrgreen:  :beer:

Már írtam, hogy nem vagyok hajlandó veled vitatkozni arról, hogy MI egy jó gépbe szórunk pénzt, mert nincs vita közöttünk! :box: Másról meg nem vitatkozol, mert mindig ide érkezel vissza, azaz oda, hogy akkor lesz majd több a bevétel, ha mindenhol tökéletes állapotú B/W gépek állnak (ami az adó miatt nem megy ugyebár), én meg azt mondom, hogy ez a világ akkor sem jönne már el, ha magáért azért a lehetőségért is fizetni kellene a flipperek üzemben tartóinak, hogy egyáltalán valahova kegyesen kihelyezzenek egy gépet.

Na ezért nem tudunk mi vitázni ebben a kérdésben, úgyhogy inkább  :beer:

Nagyon elszaladtatok. Viszont! És most kérem figyelni! És légyszi csak erre a gondolatra reagálni! Szóval ezt vesézzük már ki, a vallási vitát kicsit hagyjuk! Felvetettem egy gondolatot, amit túlságosan is kifacsartatok. Gazdasági vonalra tereltétek, pedig én nem erre gondoltam. Azt írtam adóügyileg is és vizsgáztatás tekintetében is KÖRÜLMÉNYES a flipperek üzemeltetetése. Szerintem ez nem pénzügyileg lehetetleníti el az üzemeltetést, egyszerűen csak annyira megnehezíti, hogy az üzemeltetőnek a f@sza is tele vele. És igenis ettől van kevés flipper és igenis attól szarik az egyszerű user a fliperezésre, mert úccse lehet sehol sem flipperezni. Ha ez annyira egyszerű volna, mint a csocsó, akkor lenne egymás mellett egy Eartshaker, Indy meg egy Junk Yard is a kocsmában. Háromból egy patika lenne (tuti a S11 :) az megbízható), a másik még azért játszahó és harmadik meg ki lenne kapcsolva mert sok vele a probléma. Az üzemeltető is kimehetne 48 órán egy héten belül szervizelni, lenne pörgés, lennének helyek ahol egy vörösboros kóla mellett a haverokkal flipperezhetnének buli előtt a mai fiatalok is. Higgyetek nekem, még ez a b**i emós generáció is jáccana, sőt termelné a jövő bajnokait, ha nem lenne lassan kuriózum nekik a flipper. Csocsóznak is! Sőt nagyon ügyesek abban is. Tudom, mert nyaranta azé jó odacsapunk a kocsmáknak a Balcsin is, itt Kecskemét környékén is járunk az éjszakába.

Élni kellene valahogy a bajnokok győzelmével. Petíciót beadni, esetleg a klub nevében. Hiszen ennek a SPORTNAK HAGYOMÁNYA van itthon. Valakinek, valaminek, akinek neve, hangja, súlya van ebben a kérdésben léphetne. Mé nem szólt már valaki a fókusznak, vagy bármelyik, mindegyik búlvár szemétnek, hogy cikkezzen arról, hogy még vannak akik öregbítik flipperes hírünket a világban? Hogy még híresek vagyunk a flipperek iránti rajongásunkról, de ennek ellenére félre értelmezi a hatalom felügyelet ezt a sportot. Ha tehetünk érte, hogy még évtizedekig legyen flipperélet, szerintem tegyük meg. Vannak kapcsolataim médiumokban. Ráadásul komoly médiumban is (érts nem szemét bulvár), én is szívesen bedobnám ezeket a kapcsolatokat, ha valakit kézbe venné az egész folyamatát. Erre kell egy stratégia, megtervezzük mit akarunk elérni, kit tolunk előtérbe és egy kis kampányt kell erre építeni. Akár egy petíció benyújtását is bele lehetne keverni ebbe a jól felépített kampányba, persze kihangsúlyozva a bajnokok személyét. Riportokat adni mittoménmi. Még PR-ost is ismerek, aki segítene. Na szóval itt ez az bajnoki cím, amennyiben a bajnok csapat tagjai is nyitottak a dologra, kicsit élni kellene vele.

--
S
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 29. - 17:00:13 írta Sanch » Naplózva

Flipper kisasztal.
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #78 Dátum: 2011. március 29. - 16:58:22 »

Sosem tudjuk meg mi lett volna ha...

Az biztos ha nem vezetik be az adót az üzemeltetők nem dobják ki a gépeket, nem adják el hulladék árban. Szóval kevesebb gép lenne magánkézben, a gépek még drágábbak lennének, és több gép maradt volna a kocsmákban. Egyszóval többen, többet dobnának flipperbe (sokan azért nem járnak el flipperezni mert a kedvencek már mind otthon vannak vagy valamelyik gyűjtőnél könnyen hozzáférhetőek...)

A piac igenis bedőlt. Az a szabályozás az mind a mai napig érezteti hatását.
Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #79 Dátum: 2011. március 29. - 17:06:43 »

a flipper viszont szorakozas/szorakoztatas kategoria.  es ha mar mindegyiken ugyanannyiba faj egy game,  akkor abba dobok penzt, amelyik tenyleg szorakoztat.

Hokusz, te szivatsz engem  :mrgreen:  :beer:

Már írtam, hogy nem vagyok hajlandó veled vitatkozni arról, hogy MI egy jó gépbe szórunk pénzt, mert nincs vita közöttünk! :box: Másról meg nem vitatkozol, mert mindig ide érkezel vissza, azaz oda, hogy akkor lesz majd több a bevétel, ha mindenhol tökéletes állapotú B/W gépek állnak (ami az adó miatt nem megy ugyebár), én meg azt mondom, hogy ez a világ akkor sem jönne már el, ha magáért azért a lehetőségért is fizetni kellene a flipperek üzemben tartóinak, hogy egyáltalán valahova kegyesen kihelyezzenek egy gépet.

Na ezért nem tudunk mi vitázni ebben a kérdésben, úgyhogy inkább  :beer:

Nagyon elszaladtatok. Viszont! És most kérem figyelni! És légyszi csak erre a gondolatra reagálni! Szóval ezt vesézzük már ki, a vallási vitát kicsit hagyjuk! Felvetettem egy gondolatot, amit túlságosan is kifacsartatok. Gazdasági vonalra tereltétek, pedig én nem erre gondoltam. Azt írtam adóügyileg is és vizsgáztatás tekintetében is KÖRÜLMÉNYES a flipperek üzemeltetetése. Szerintem ez nem pénzügyileg lehetetleníti el az üzemeltetést, egyszerűen csak annyira megnehezíti, hogy az üzemeltetőnek a f@sza is tele vele. És igenis ettől van kevés flipper és igenis attól szarik az egyszerű user a fliperezésre, mert úccse lehet sehol sem flipperezni. Ha ez annyira egyszerű volna, mint a csocsó, akkor lenne egymás mellett egy Eartshaker, Indy meg egy Junk Yard is a kocsmában. Háromból egy patika lenne (tuti a S11 :) az megbízható), a másik még azért játszahó és harmadik meg ki lenne kapcsolva mert sok vele a probléma. Az üzemeltető is kimehetne 48 órán egy héten belül szervizelni, lenne pörgés, lennének helyek ahol egy vörösboros kóla mellett a haverokkal flipperezhetnének buli előtt a mai fiatalok is. Higgyetek nekem, még ez a b**i emós generáció is jáccana, sőt termelné a jövő bajnokait, ha nem lenne lassan kuriózum nekik a flipper. Csocsóznak is! Sőt nagyon ügyesek abban is. Tudom, mert nyaranta azé jó odacsapunk a kocsmáknak a Balcsin is, itt Kecskemét környékén is járunk az éjszakába.

Élni kellene valahogy a bajnokok győzelmével. Petíciót beadni, esetleg a klub nevében. Hiszen ennek a SPORTNAK HAGYOMÁNYA van itthon. Valakinek, valaminek, akinek neve, hangja, súlya van ebben a kérdésben léphetne. Mé nem szólt már valaki a fókusznak, vagy bármelyik, mindegyik búlvár szemétnek, hogy cikkezzen arról, hogy még vannak akik öregbítik flipperes hírünket a világban? Hogy még híresek vagyunk a flipperek iránti rajongásunkról, de ennek ellenére félre értelmezi a hatalom felügyelet ezt a sportot. Ha tehetünk érte, hogy még évtizedekig legyen flipperélet, szerintem tegyük meg. Vannak kapcsolataim médiumokban. Ráadásul komoly médiumban is (érts nem szemét bulvár), én is szívesen bedobnám ezeket a kapcsolatokat, ha valakit kézbe venné az egész folyamatát. Erre kell egy stratégia, megtervezzük mit akarunk elérni, kit tolunk előtérbe és egy kis kampányt kell erre építeni. Akár egy petíció benyújtását is bele lehetne keverni ebbe a jól felépített kampányba, persze kihangsúlyozva a bajnokok személyét. Riportokat adni mittoménmi. Még PR-ost is ismerek, aki segítene. Na szóval itt ez az bajnoki cím, amennyiben a bajnok csapat tagjai is nyitottak a dologra, kicsit élni kellene vele.

--
S

Most végeztünk az indexes csapattal. Gergő bent volt a reggeliben, a blikk nemsokára lehozza az EB-vel kapcsolatos történéseket. Ez mind nagyon szép, nagyon jó. Vegyétek tudomásul ez egy réteg sport. Kevés embert érdekel. Ezért nincsenek szponzorok (megpróbáltuk, sokan, sokszor), ezért kell minden média jelenlétnek örülnünk.

Petíció? 200-an alá is írnánk. Szerinted mennyire foglalkoznának vele?

Az üzemeltetők már megpróbálták. Csak annyit szerettek volna elérni, hogy egyszerűbb legyen a rendszer. Ez sem ment...

Ilyen jó kapcsolataid vannak? Akkor segíts már, please. Szervezz médiát az EB győztes csapatnak. Nézzük meg mit tudsz... Jó lenne minél szélesebb körhöz eljutni...
Naplózva
Sanch
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 319


E-mail
« Válasz #80 Dátum: 2011. március 29. - 17:08:21 »

Egyszóval többen, többet dobnának flipperbe

Mint írtam: Ezt szertnéd hinni, miközben nem vagy hajlandó észrevenni, hogy ez nem igaz - és akkor még az üzemeltetés megemelkedett költségéről egy szót sem ejtettünk.

Quote
A piac igenis bedőlt. Az a szabályozás az mind a mai napig érezteti hatását.

Holnap eltörlik az adót. Szerinted mitől flippereznének többen és miért pont "egy ekkora dögöt" tolna be valaki a kocsmába, amikor a helyére három nyerőgépet is tehet?

Bocsánat, de ehhez nem értesz. És nem sétegetni akarlak, ne érts félre. Ismerek üzemeltetőket, olyat is ismerek akinek van még sok flippere is és nyerőzik is. A kettő teljesen más piac. Azok akik nyerő függők, rá sem néznek, rá sem néztek volna a flipperre. Pont ez a szerencsétlen tévhit, ami egy kalap alá vette a kettőt. Szóval ez ölte meg a szakmát. A csocsó és a darts és a pool is azért egyszerűen üzemeltethető, mert sportnak minősül. Mi tudjuk, hogy a flipper sem kevésbé sport. A helyzet igazságtalan.

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #81 Dátum: 2011. március 29. - 17:10:09 »

Egyszóval többen, többet dobnának flipperbe

Mint írtam: Ezt szertnéd hinni, miközben nem vagy hajlandó észrevenni, hogy ez nem igaz - és akkor még az üzemeltetés megemelkedett költségéről egy szót sem ejtettünk.

Quote
A piac igenis bedőlt. Az a szabályozás az mind a mai napig érezteti hatását.

Holnap eltörlik az adót. Szerinted mitől flippereznének többen és miért pont "egy ekkora dögöt" tolna be valaki a kocsmába, amikor a helyére három nyerőgépet is tehet?

Azért kedves AT mert heti szinten 3-10 kocsmáros hív fel engem hogy FLIPPERT szeretne a kocsmájába.
Azért mert nem 2 üzemeltetőt ismerek. Azért mert tudom miért leépítenek és miért nem bővítenek (adó, körülményesség). Ezek tények, és nem elmélet.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #82 Dátum: 2011. március 29. - 17:28:28 »

[Holnap eltörlik az adót. Szerinted mitől flippereznének többen és miért pont "egy ekkora dögöt" tolna be valaki a kocsmába, amikor a helyére három nyerőgépet is tehet?

azert, mert a harom nyerogep pont annyit hoz osszesitve, mint ha csak ketto van. ha egy hely ketto nyerogepet visz el, akkor felesleges harmat vagy negyet betolni, ugyis csak annyi plusz lesz, amennyi kettovel is meglenne. a helyi kocsmaban ezert nincs kettonel tobb. volt egy idoben 5 is, de aszonta a kocsmaros, hogy sokszor ki es atszamolta, es a ketto az optimalis. Mashol is. Ha ez ilyen egyszeru lenne, akkor csak nyerogepek lennenek a kocsmaban, sehol egy csocso vagy hasonlo, az akacban a multkor meg valami bowlinggep is befert... ( ket flipper helye... )

Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #83 Dátum: 2011. március 29. - 17:32:31 »

AT!

Bántás nélkül! Tudod mi a különbség a sporteszköz kategória (csocsó, darts) és a játékgép kategória (flipper, nyerőgép) között?? Adózás, üzemeltetés szempontjából?

Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #84 Dátum: 2011. március 29. - 17:38:29 »

[De ez tényszerűen nem igaz. MINDEN bevásárlóközpontban van több flipper is, és számos helyen vannak flipperek. Aki azt állítja, hogy "sehol sem lehet" flipperezni, az ezt nem gondolja végig, avagy csak a "kifogást mondja fel", amit azok mondanak, akik ezzel ütik el a kérdést, hogy miért nem flippereznek. Mert ez olyan jóóó szöveg. Aki akar flipperezni Budapesten, az mondjuk kettő BKV megállón belül talál gépeket. És ez messze jobb elterjedtség ám, mint amilyen 1993-1995 környékén volt! És mégsem érdekli az embereket. EZ a valóság. A többi meg a kifogás.


ugyan mar. Nalunk akkoriban volt 140 koruli kocsma. Tudom, vegigittuk  ;D ebbol 100-ban volt flipper. Most 5 -ben van. Igen, csokkent a kocsmak szama, mar csak ugy 110 van.... akkoriban gyakorlatilag nem volt kocsma flipper nelkul.

< szerk > cimbora hivott jon az esti meccsre, szerinte 138 -nal alltunk meg anno a kocsmafelmero projektben. </ szerk >

most jon a "mese" resze.
pesten most is van olyan hely, ahol 20 meteren belul van ket kocsma, es van flipper. Pentek este tomve mindaketto. Az egyikben Stern gep, a masikban B/W. ( mostmar nem, de akkor igen. )  A Stern eleg elhanyagolt allapotban ( Big Buck Hunter... pedig ez eleg uj... ) a Bally pompasan karbantartva. Cimborakkal mentunk jatszani. Bally gep fullon. Menjunk at a masik kocsmaba, hatha. Atmentunk. Jatszottunk egyet. Aztan a cimbora, aki elegge kezdo, es ennek megfeleloen meg a B/W -n is belefer a 30mp -be, aszonta menjunk vissza, es varjunk, hatha odaferunk...
ennyit a kozgazdasagtanrol. meg arrol, miert nem tudjak megjosolni sosem, mikor lesz valsag, es mikor maszunk ki belole. hokuszpok az is.
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 29. - 17:45:49 írta hokuszpk » Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #85 Dátum: 2011. március 29. - 17:39:52 »

A kettő teljesen más piac.

Nem én vontam össze, én azt mondtam, hogy azt, aki a helyet adja, csak az érdekli, hogy melyik hoz többet. Aki adja a gépeket, az az érdekli, hogy melyiken nyeri a legnagyobbat. Egyiket sem érdekli, hogy ez most nyerőgép, vagy flipper. Ez ugyanis üzlet.

A tévhit nem az volt, hogy a kettő egyforma. Arról volt szó, hogy a flipperekbe bedobált pénzt nem lehet hitelesen könyvelni, merthogy nincs benne feketedoboz, erre találták ki a szerencsétlen megoldást. De az általatok emlegettett csodó, darts is csak akkor "olcsó" és "egyszerű", ha nem pénzért van kirakva. Ha pénzbedobós, érmeszámlálós, akkor szerintem pont ugyanaz a szivatás van rajta, mert különben a bevétellel nem lehetne elszámoltatni az üzemeltetőt. Nincs ebben semmi különös szivatási vágy.

Ha ingyen leteszel egy flippert, amin nincs pénzautomata, akárcsak egy csocsón, vagy egy darts-on, akkor valószínűleg senkit sem fog érdekelni. Ahogy pénzről van szó, ugyanannak minősül MINDEGYIK készülék, ha ad vissza pénzt, ha nem ad vissza pénzt.

Quote
Mi tudjuk, hogy a flipper sem kevésbé sport. A helyzet igazságtalan.

Az igazsághoz az kell, hogy a flipperezést sporttá nyilvánítsák.

*

Hiszitek ti.

Mert az vajon az igazságos lesz? Akkor majd kell "szövetség", meg "lobbyzni támogatásért", akkor majd a szövetségnek kell székház, meg elnökség, meg emberek. Akik majd ki kell járjanak ellenőrizni a gépeket, hogy a sport szabálykönyvében(!) lefektetett szabályoknak megfelelnek-e a sporteszközök. Akkor majd deklarálni kell gépenként, hogy mi az ami még üzemszerű, mi az ami már nem.

Vajon az olcsóbb lesz? Vajon az egyszerűbb lesz? Vajon az nem lesz szivatós?

És hogy most juszt is provokáljak: Akkor aztán hová lesz a fene nagy barátság, amikor függeni fognak mondjuk az üzemeltetők egymástól, meg egy "szervezettől", ami úgy hozza a szabályokat, ahogy éppen akarja? Ha mondjuk egy üzemeltetőt ki lehetne iktatni, mert olyan szabálykönyv jön létre, aminek nem tud megfelelni? HA véletlenül valakinek a gépeit "többször ellenőrzi a szövetség"?

És vajon miből fog működni a szövetség? Miből fog tudni ellenőrizni? Csak nem tagdíjakból? ÉS az mennyi lesz és ki fogja megfizetni?

BIZTOS, HOGY EZ ÍGY EGYSZERŰBB ÉS OLCSÓBB LENNE?!

Egyáltalán nem.

ugyan mar ! majd S.G mondja a tuttit, de szvsz a billiard szovetseg ellenorei is csak oda mennek ki, amelyik hely minositett versenyhelyszin vagy micsoda, es max. verseny elott...
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #86 Dátum: 2011. március 29. - 17:44:22 »

@Sanch : ha tudsz, segits ! En megprobaltam a Sport1-nek bekuldeni, ra is haraptak, de sajnos nem kerdeztek/jeleztek vissza, onerobol gyujtottek anyagot, es megnezheted a topikban, ahova bettettem, mi lett belole.
De legalabb pozitivan alltak hozza, az biztos  ;D
Naplózva
Sanch
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 319


E-mail
« Válasz #87 Dátum: 2011. március 29. - 17:46:13 »

@Sanch : ha tudsz, segits ! En megprobaltam a Sport1-nek bekuldeni, ra is haraptak, de sajnos nem kerdeztek/jeleztek vissza, onerobol gyujtottek anyagot, es megnezheted a topikban, ahova bettettem, mi lett belole.
De legalabb pozitivan alltak hozza, az biztos  ;D

OKs.

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
Sanch
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 319


E-mail
« Válasz #88 Dátum: 2011. március 29. - 17:48:25 »

Bántás nélkül!

Bántás nélkül!

Ki írta itt le először, hogy ahhoz, hogy változás legyen, ahhoz először sporttá kellene nyilváníttatni a flippert?

Jogos. De ha ezt a vonalat akarnánk erősíteni, akkor is vitatkozol :)... Valami konszenzus legyen már! A vita jó, a vita előrébb visz minden résztvevőt, de ez a sport vonal erős egyetértést mutat, ezen ne balhézzunk már.

--
S
Naplózva

Flipper kisasztal.
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #89 Dátum: 2011. március 29. - 17:52:35 »

Az meg hogy tizen hívnak több üzemeltetőt is ismersz, az SZÁMOMRA éppen azt mutatja, hogy VALÓJÁBAN mekkora a valós igény a kihelyezésre. Gyakorlatilag NULLA - mert nem tudnak az üzemeltetők és a kocsmárosok megállapodni. Különben ugyebár azt írtad volna, hogy ennyit tudtál te kihelyeztetni és nem azt, hogy mennyit nem.

gondoltam beidezem az egeszet, de tul hosszu lett...

az esetleg nem jutott az eszedbe, hogy Liti tenne még ki gépet, de mar mondjuk most is annyi van kint, amennyit ki tud rakni ?
az alkalmazotti szintu karbantarto nem jo megfejtes, lasd tournamaxx / buru...
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 470



E-mail
« Válasz #90 Dátum: 2011. március 29. - 18:19:53 »

Röviden összefoglalná nekem valaki, hogy miről is volt itt szó?  :ohmygod:  :mrgreen:

Akkor röviden : adó ide / oda, ennek a szórakoztatóipari berendezésnek régesrég befellegzett. Megmarad még néhány évig egy-két plázában mint lehetőség és ennyi.

Egyszerűen annyit változott a világ, hogy ez a szórakozás nem "divat", nem trendi, nem "szórakoztató". Ugyebár a mi időnkben nem volt valóvilág meg a többi szarság, ami ömlik a tévéből, nem volt f@szbúk, ahol virtuálisan meg is dughatod a lányokat.
A mi időnkben ki kellett mozdulni otthonról, hogy dugható lányokat láss. Emberek közé kellett menned a négy fal közül, mert roppant kevés "társasági" ingert kaptál vágásiferi-nézés közben.

Ma meg egyszerűen a mai fiatal hazaesik az iskolából/munkából, bekapcsolja (ha nem nonstop megy) a netet a retekklubbal karöltve, és eszébe nem jut kocsmába menni "szórakozni". Itt van a legfőbb probléma, átalakultak az igények, átalakultak a szabadidős tevékenységek. Felesleges itt az adómorált, meg a kihelyezés költségeit boncolgatni, mert egyszerűen erre ma nincs igény.

A Stern megmarad magnak, véleményem szerint 10 éven belül becsukják azt a boltot is (ne legyen igazam). Addig viszont kiszeretnének szedni belőle a lehető legtöbbet, és ha ez úgy érhető el, hogy "kínai" minőségű alkatrészek, nem kellően átgondolt tervezés, leegyszerűsített gyártás és költségkímélés szempontjából így még elfogadható (egy ideig) a produktum, hát tegyék.

Én nem fogom szidni a Stern gépeket, még ha nem is tetszik.

Csináljon más jobbat, akkor ' Ő ' dumálhat a minőségről.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #91 Dátum: 2011. március 29. - 18:25:04 »


Ma meg egyszerűen a mai fiatal hazaesik az iskolából/munkából, bekapcsolja (ha nem nonstop megy) a netet a retekklubbal karöltve, és eszébe nem jut kocsmába menni "szórakozni".

na ez nem igaz ! egyszer gyertek el velem kocsmaturara, es ti is meglatjatok. pentek - szombat teli vannak fialtalokkal a kocsmak pesten.

ami meg azt illeti, mar ez a topic mar reg nem a Stern uzletpolitikajarol szol, hanem a hazai allapotokrol. de nem valasztom szet, mert idonkent tartottam magam a cimhez  ;D
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 470



E-mail
« Válasz #92 Dátum: 2011. március 29. - 18:29:24 »


Ma meg egyszerűen a mai fiatal hazaesik az iskolából/munkából, bekapcsolja (ha nem nonstop megy) a netet a retekklubbal karöltve, és eszébe nem jut kocsmába menni "szórakozni".

na ez nem igaz ! egyszer gyertek el velem kocsmaturara, es ti is meglatjatok. pentek - szombat teli vannak fialtalokkal a kocsmak pesten.

ami meg azt illeti, mar ez a topic mar reg nem a Stern uzletpolitikajarol szol, hanem a hazai allapotokrol. de nem valasztom szet, mert idonkent tartottam magam a cimhez  ;D

Általánosítasz.
Nézz szét egyszer vidéken is, ne csak ott, ahol a legnagyobb a népsűrűség.

Ja és én hétköznapokról (is) beszéltem. Ergo hétköznap kocsmáztam, mert hétvégén tömve volt minden, és nem fértél oda semmihez.
Ma meg vidéken néhány kocsma (persze nem az alkeszokra építő) szerda délután kezdi a hetet, valamilyen iskolásoknak szóló kampánnyal.
Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #93 Dátum: 2011. március 29. - 18:35:11 »


Ma meg egyszerűen a mai fiatal hazaesik az iskolából/munkából, bekapcsolja (ha nem nonstop megy) a netet a retekklubbal karöltve, és eszébe nem jut kocsmába menni "szórakozni".

na ez nem igaz ! egyszer gyertek el velem kocsmaturara, es ti is meglatjatok. pentek - szombat teli vannak fialtalokkal a kocsmak pesten.

ami meg azt illeti, mar ez a topic mar reg nem a Stern uzletpolitikajarol szol, hanem a hazai allapotokrol. de nem valasztom szet, mert idonkent tartottam magam a cimhez  ;D

Általánosítasz.
Nézz szét egyszer vidéken is, ne csak ott, ahol a legnagyobb a népsűrűség.

Ja és én hétköznapokról (is) beszéltem. Ergo hétköznap kocsmáztam, mert hétvégén tömve volt minden, és nem fértél oda semmihez.
Ma meg vidéken néhány kocsma (persze nem az alkeszokra építő) szerda délután kezdi a hetet, valamilyen iskolásoknak szóló kampánnyal.

elfelejted, hogy relative videken lakom :D) oke, itt valoban nagy a nepsuruseg.
hetkoznap valoban nem, de hetvegen itt is teli van a kocsma. a 138-bol legalabb ketto, azokba még idonkent lenezek. es anno en sem mentem minden nap, nemvolt ra keret...
Naplózva
onlydjz
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 470



E-mail
« Válasz #94 Dátum: 2011. március 29. - 18:37:41 »

Teljesen átalakultak a szokások akár csak a 10 évvel ezelőtti időszakkal összehasonlítva.
És ebben a flipper a f.sz rosszabbik oldalán áll.
Naplózva
izs-49
Globális moderátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2111



WWW E-mail
« Válasz #95 Dátum: 2011. március 29. - 18:47:00 »

AT mivel nem tudod mi a különbség a SPORTESZKÖZ és a JÁTÉKGÉP között, olyan dolgokról vitázol amiből felkészületlen vagy és ostobaságokat beszélsz róluk.
A SPORTESZKÖZ besorolás nem arról szól ,hogy egy vagy több spotklub ellenőrzi a működésüket.
A SPORTESZKÖZ UTÁN NEM KELL ADÓZNI .
Ezért van minden második kocsmában DART vagy CSOCSÓ.
A JÁTÉKGÉP adóköteles ezért nincs szinte sehol, FLIPPER vagy VIDEOGAME.

ÚJRA saját példa: Ha nem lenne adóköteles akkor az eladó Dirty Harry-m nem a garázsban tárolnám hanem már rég kitoltam volna valamelyik közeli kocsmába üzemelni.

Tetszik érteni mi az összefüggés a gépek száma és az adó között?
Naplózva

IZSten veletek. 
'63 SQUARE HEAD '77 LOST WORLD '78 KISS '91 T2 '92 BLACK ROSE '92 ADDAMS GOLD '92 CREATURE '92 FISH TALES '92 Dr.WHO '92 SW '93 INDY '94 GnR '95 TOM '95 CONGO '95 AFM '96 SAFE CRACKER '96 SCARED STIFF '97 MEDIEVAL MADNESS '97 CIRQUS VOLTAIRE '98 MONSTER BASH '08 SHREK
potty
Ball 3 locked
*
Offline Offline

Hozzászólások: 134



E-mail
« Válasz #96 Dátum: 2011. március 29. - 19:04:21 »


Quote
És igenis ettől van kevés flipper és igenis attól szarik az egyszerű user a fliperezésre, mert úccse lehet sehol sem flipperezni.

De ez tényszerűen nem igaz. MINDEN bevásárlóközpontban van több flipper is, és számos helyen vannak flipperek. Aki azt állítja, hogy "sehol sem lehet" flipperezni, az ezt nem gondolja végig, avagy csak a "kifogást mondja fel", amit azok mondanak, akik ezzel ütik el a kérdést, hogy miért nem flippereznek. Mert ez olyan jóóó szöveg. Aki akar flipperezni Budapesten, az mondjuk kettő BKV megállón belül talál gépeket. És ez messze jobb elterjedtség ám, mint amilyen 1993-1995 környékén volt! És mégsem érdekli az embereket. EZ a valóság. A többi meg a kifogás.


Én amikor nagyjából fél éve elkezdtem módszeresen flipper után kutatni, mert egyszerűren játszani akartam rajta, jó ideig nem találtam sehol (igaz meg se fordult a fejembe, hogy játékterembe keressek  :idiot1:). Utána találtam ezt az oldalt, és a holvan topik alapján igazodtam el, hogy hol találok.. és ha a közelemben nem fél órás villamosozásra lenne az első ilyen hely, akkor bizonymondom én is többet rávenném magam hogy elcaplassak bedobálni az aprómat. Már ha épp van  :)
Naplózva
Hentes
Egyesületi Tag
Jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 900



WWW E-mail
« Válasz #97 Dátum: 2011. március 29. - 20:42:32 »

Egyszer ha időm lesz elolvasom ezeket a sok szép okosságokat amit összeírtatok az elmúlt pár napban...  :idiot1:
Hentes
Naplózva

Nyolcvanas évek gépeit gyűjtöm. Már csak Cyclone flippert keresek!
Sanch
Extra Ball is lit
*
Offline Offline

Hozzászólások: 319


E-mail
« Válasz #98 Dátum: 2011. március 29. - 21:35:33 »

Én részemről kiszálltam a témából.  :ohmygod:

Valamit ki is hagytam. Nem is egy dolgot. Tisztázzuk, hogy hamarosan nem is lehet majd vizsgáztatni régi flippereket. Ez tény. Ezért sem lehet vizsgáztatni már S11-eket sem. Ugyanis a típusengedélyek lejárnak, és azoknak a meghosszabbítása egy újabb költség. Százezres, milliós költségről beszélünk. Egy költség ami lehetővé teszi, hogy még többet költhessenek jogi baromságokra. Jellemző Magyarországra. Ez még a vizsgáztatás témájához kapcsolódva.

Más: ezt a sportegyesületes dolgot nem értem. Csak az számít sportnak, aminek van szövetsége itthon? Lenne csocsó szövetség is? Az a sok-sok dolog amit leírtál, a szabályok, meg mindenféle körülmény sportszövetség általi ellenőrzéséről azt nem értem. Szerintem a darts, csocsó, meg boxzsákos játékautomata működését sem kezeli egyetlen sportszervezet sem. Szerintem ez már eléggé elrugaszkodott gondolat.

Utolsó: a plázában flipperezésről annyit, hogy nálunk nincs a plázában flipper. Sőt. Sehol sincs már, a legközelebbi flipper amiről én tudok, az egy üzemképtelen Corvette. Ha nem lenne 28 flipperem, akkor nem is tudnék flipperezni. Jó. Elismerem sok a szerencsétlen körülmény. Elismerem azt is, hogy azért olyan a Stern, mert már csak így kifizetődő. Értem én, hogy tendencia a társadalom elbutulása is, ez sem tesz jót a szakmának. De kitartok azmellett, hogy a flipperek eltűnése exponálta a helyzetet. Ha könnyebb lenne az ipar, akkor legalább a kocsmáros venne azért, hogy az is ott tartsa a közönséget. Plázában flipperezni? Senki nem érzi, hogy nem oda való? Ez kocsmai miliőt kíván. Olyan környezetet, ahova az emberek direkt a gőzt kiengedni mennek. Mondom én. Boroskóla, haverok, duma a gép körül, stb. A pláza vonal zsákutca, az arcade, mint szórakoztató műfaj már tényleg halott. De ha ez sport, akkor az arcade-en túlmutat...
 
Naplózva

Flipper kisasztal.
potty
Ball 3 locked
*
Offline Offline

Hozzászólások: 134



E-mail
« Válasz #99 Dátum: 2011. március 29. - 21:50:26 »

Mi az akadálya annak, hogy a flipper sport legyen? Ki dönti ezt el, és mi alapján?
Naplózva
emfkfan
Super jackpot
*
Offline Offline

Hozzászólások: 1815


amatör flipper függő


WWW E-mail
« Válasz #100 Dátum: 2011. március 29. - 22:24:46 »


Más: ezt a sportegyesületes dolgot nem értem. Csak az számít sportnak, aminek van szövetsége itthon? Lenne csocsó szövetség is?

http://www.csocso.info/ ;)

Naplózva

https://soundcloud.com/zogan/metallica-master-of-puppets

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
feherzs
Extra Ball
*
Offline Offline

Hozzászólások: 510



E-mail
« Válasz #101 Dátum: 2011. március 29. - 22:42:20 »

Németországban van egy üzemeltető haverom! Anno volt egy valag flippere! Most nyerőzik! Van gépe amiben havonta van 2000€!!!
Náluk is játékadós a flipper! Állítólag a többi (darts,csocsó, billiárd, rex) azért nem adóköteles mert lehet rajtuk játszani otthonról hozott szerrel...
De nekem ez sántít... vagy fúrjunk egy lyukat a kaszni oldalára: ;)
Naplózva

"De mindig azt mondtam, hogy a flipper vissza fog térni."
/Steve Kordek/
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #102 Dátum: 2011. március 29. - 23:11:23 »

ebben a sportos temaban sajnos nagyon igazad van, de legyunk mar Tokos Magyarok, es talaljuk ki a jatekszabalyt ugy, hogy hoztam is valamit, meg benne is hagytam valamit  ;D Veszteni valonk nem sok van.

mondjuk a flipperasztal a sportolas helye, a reflexemet ( max ket so:r utan mindig nalam van ), a beallasomat meg hozom otthonrol, plusz a zsinorfogo jobb-bal uteskombit.
egyeb otlet ?

< szerk >
ha nem viszek dakot, akkor hasznalhatom a hely altal biztositottat, billiardhoz golyot vinni meg nem is nagyon szokas...
 < szerkszerk >
    csocsohoz sem. sot csocsohoz is csak magamat kell vinni.
 < /szerkszerk >
< /szerk >
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 29. - 23:44:49 írta hokuszpk » Naplózva
Liti
Adminisztrátor
Special
*
Offline Offline

Hozzászólások: 2302



WWW E-mail
« Válasz #103 Dátum: 2011. március 29. - 23:51:16 »

Quote
Én pontosan értem, hogy miről beszéltek, amikor a szivatásról van szó. De erre írtam, hogy egy professzionális üzleti életben a kiszámítható költségek SOHA nem okozhatnak gondot, mert azt egyszerűen bele kell kalkulálni a fix költségek közé. Ha ezzel működőképes valami, akkor jó, ha nem, akkor nem jó.


Tévedsz. Pontosan az a 15 ezer forint és a macera lehet a választóvonal. Számolj már! egy közepes üzemeltetőnél ez havi 300 ezres fix költséget jelent.... Nagyon sok az a 15 ezer forint! Ne felejtsd el mennyi itthon a minimálbér!!!!! 15 ezresért sokan, sokat lennének hajlandóak dolgozni



Quote
Azt is leírtam, hogy nem értek egyet a flipperek jelenlegi magyar besorolásával, de hogy ez a hülyeség univerzális, arra azért legalább errefelé jusson már eszetekbe a nágy ámerika, ahol képesek voltak azért szerencsejátéknak nyilvánítani a flippereket, mert még a "multiballt" is képesek voltak "szerencsejátéknak" kinevezni. Mi pár évtizeddel le vagyunk maradva ebben a kérdésben is, ez van.
Quote
Bár már törölve lett azon hozzászólásom, amiben ezt fejtegettem annak idején, így most csak hivatkozni tudok rá: Annak idején csendben jegyeztem meg, hogy k*rvára nem szerencsés szerencsejátékbarlanban pézndíjas versenyeket szervezni a flippereknek, mert pár ilyen rendezvény és az Isten sem mossa le erről a szerencsétlen csodáról azt, hogy pénznyerő automata. Tetszik érteni, hogy ÉN milyen következetes vagyok, és mennyire ugyanazt az álláspontot képviselem BÁRMIRŐL van szó a flipperekkel kapcsolatban? Tetszik arra emlékezni, hogy akkor is azt írtam, hogy szerintem a flipperezéshez nem illik a poker rendszerében kifejezetten szerencsejáték alapon felosztott pénznyeremény Mennyien is írták le ezt akkor? Mondjuk rajtam kívül emlékszel valakire? Nem, ott mi volt a szöveg, mivel voltam letorkolva: Azzal, hogy "rontom mások üzletét", illetve azzal, hogy "miért kell egy rendezvényről előre ítéletet mondani".

Pfff.. ezzel nagyon sok lelkes embernél kihúzod a gyufát.... Az utolsó verseny pl nagyon kulturált körülmények között zajlott és a szervezők 1,5 millió (!) forintot buktak. DE megcsinálták!!!!

Quote
szerencsejáték alapon felosztott pénznyeremény


Miért írsz le butaságot???? Valahogy az első 8 név itthon mindig ugyanaz....

Quote
Hát csak ezért. Mert árt a flippereknek. Mert ha mondjuk én most beadok az ex PM-be egy kérvényt, hogy sorolják már át a flippert, és csak egyvalakinek a kezébe kerül annak a versenynek a prospektusa, akkor még az Alkotmányba is beírják, hogy "márpedig a flipper szerencsejáték és pont". És nyugodt lehetsz, lesz ilyen, mert nem hülyék ülnek ott.



dilettánsok ülnek ott, maradjunk annyiban. Ha nem lennének hülyék nem lenne a játékgép kategóriában

Quote
És a flipperezésre nem Magyarországon nincs igény, hanem máshol sem. Sőt máshol még inkább nem. Azt hiszem, felesleges megmagyarázni, hogy ha megnézitek a csökkenő eladásokat, ha megnézitek a csődöket, bezárt gyártókat, akkor pontosan azt fogjátok látni, hogy ha nem lett volna az adóztatás, a mostani állapot akkor is nagyjából ugyanaz lenne, mint most. Talán kicsivel jobb lenne a helyzet (de nem sokkal), de egyáltalán nem kizárt, hogy a kóklerek, kontárok, a lepusztult gépek miatti kiábrándultság miatt még rosszabb lenne a helyzet mint most. A piac beszűkült, az emberek pénze elfogyott, az igény elmult. Nem csak a flipperre. Erre is.



Értem. Nyilván ezért duplázódott (triplázódott) meg a flipper ára. És azért hajlandóak kifizetni 300-1M közötti összeget érte.



Quote
Az igény teremtés viszont sajnos nem megy lelkesedéssel, meg marketinggel. Az igény teremtés számotokra felfoghatatlanul sok erőfeszítést és munkát igényelne, olyan mennyiségű pénz mellett, amennyit mi összesen nem fogunk egész életünkben megkeresni. De még ha mégis, akkor miért is költenénk erre, ha megkeresnénk? A mi üzletünk lenne? Nem. Mi profitálnánk belőle? NEM. Ad erre pénzt a forgalmazó, az üzemeltető, a helyet bérbeadó? Nem.


7 éve egyedül voltam.... Amikor először felvetettem a klub ötletét.... Most itt vagyunk több százan, és nézegetjük az Egyesület oldalát ahol a Magyar csapat nemrég EB-t nyert... Erről ennyit

Naplózva
hokuszpk
Guest


E-mail
« Válasz #104 Dátum: 2011. március 30. - 00:31:32 »

Quote
Azt is leírtam, hogy nem értek egyet a flipperek jelenlegi magyar besorolásával, de hogy ez a hülyeség univerzális, arra azért legalább errefelé jusson már eszetekbe a nágy ámerika, ahol képesek voltak azért szerencsejátéknak nyilvánítani a flippereket, mert még a "multiballt" is képesek voltak "szerencsejátéknak" kinevezni. Mi pár évtizeddel le vagyunk maradva ebben a kérdésben is, ez van.

Quote
Bár már törölve lett azon hozzászólásom, amiben ezt fejtegettem annak idején, így most csak hivatkozni tudok rá: Annak idején csendben jegyeztem meg, hogy k*rvára nem szerencsés szerencsejátékbarlanban pézndíjas versenyeket szervezni a flippereknek, mert pár ilyen rendezvény és az Isten sem mossa le erről a szerencsétlen csodáról azt, hogy pénznyerő automata. Tetszik érteni, hogy ÉN milyen következetes vagyok, és mennyire ugyanazt az álláspontot képviselem BÁRMIRŐL van szó a flipperekkel kapcsolatban? Tetszik arra emlékezni, hogy akkor is azt írtam, hogy szerintem a flipperezéshez nem illik a poker rendszerében kifejezetten szerencsejáték alapon felosztott pénznyeremény Mennyien is írták le ezt akkor? Mondjuk rajtam kívül emlékszel valakire? Nem, ott mi volt a szöveg, mivel voltam letorkolva: Azzal, hogy "rontom mások üzletét", illetve azzal, hogy "miért kell egy rendezvényről előre ítéletet mondani".

Quote
Pfff.. ezzel nagyon sok lelkes embernél kihúzod a gyufát.... Az utolsó verseny pl nagyon kulturált körülmények között zajlott és a szervezők 1,5 millió (!) forintot buktak. DE megcsinálták!!!!


hat ize. azert mert maskent latja, en nem tekintem kihuzottnak a gyufat. Kivulallo nezopontnak tunik, de az apehehez viszont sajnos nagyon kozeli.
ha le akarjuk kuzdeni a nagytesot, ezekre is szuksegunk lesz.
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 Fel Nyomtatás 
Első Magyar Flipperklub Fórum  |  Általános  |  Kötetlen beszélgetés  |  Topic: A Stern uzletpolitikaja « előző következő »
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!